Az Ország Tortája 2020: Íme a győztes desszertek!

Augusztus elején az Országházban tartott sajtótájékoztatón jelentették be, 2020-ban melyik süteménykreáció nyerte el az ország tortája, valamint az ország cukormentes tortája címet.

A desszerteket leghamarabb augusztus 19-én kóstolhatja meg a nagyközönség az ország számos cukrászdájában, de lássuk a győzteseket!

Az ország tortája címet elnyerte:

Curiositas (készítő: Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)

Fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű, ez a kuriozitás. A torta pontosan ilyen érzéseket kelt. Kevesen tudják, hogy a birsalma az egyetlen olyan gyümölcs, ami nyers állapotban szinte élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek.

Az ország tortája 2020
Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Az ország cukormentes tortája címet elnyerte:

Szentivánéji álom (készítő: JÓkenyér cukrászat, Pilisszentiván)

A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, melyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém teszi teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul.

A Szentivánéji Álom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára jó választás lehet. De mindazoknak ajánljuk, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

Az ország cukormentes tortája 2020

Képek az ország tortája 2020-as eredményhirdetéséről:

Hol kapható az ország tortája? Íme:

Hol kapható a 2020-as ország tortája? – Íme a teljes lista!

 

A tavalyi ország tortája győzteseket itt találod:

Ők nyerték meg 2019-ben az Ország Tortája Versenyt!