Ők nyerték meg 2019-ben az Ország Tortája Versenyt!

Július utolsó napján mi is hivatalosak voltunk az Országházban tartott sajtótájékoztatóra, így első kézből értesültünk róla, idén melyik süteménykreáció nyerte el a Magyarország Tortája, valamint a Magyarország Cukormentes Tortája címet.

A desszerteket leghamarabb augusztus 18-án kóstolhatja meg a nagyközönség, és természetesen az augusztus 20-i ünnepségeken is kapható lesz. A résztvevő cukrászdák országos listája augusztus 14-től itt lesz elérhető. Lássuk a győzteseket!

A Magyarország Tortája címet elnyerte:

Boldogasszony csipkéje  (készítő: Tóth Norbert – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár)

Az ország tortája verseny 2019-es győztese
Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Az alkotás alján egy málnás, ropogós réteg található, ezen egy málnapürével dúsított tésztaréteg helyezkedik el, majd következik a cremeux (tejszínnel lazított krém), a tetején pedig egy bazsalikomos, citromos ganache koronázza a tortát. Szó szerint csupa málna: tortánként kb. 600 g gyümölcsöt használnak fel.

A Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerte:

Cukormentes Kicsi Gesztenye (készítő: A Cappella Cukrászda, Szeged)

A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet. Ízvilágát a gesztenye határozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós tesz teljessé. A kreáció tetejét cukormentes tejcsokoládé borítja, amit koronaszerűen vesznek körbe a csokoládé ívek. Kalóriatartalom: 204 kcal/szelet (szénhidráttartalom: 14,9 g.)

Magyarország Cukormentes Tortája 2019-ben
Fotó: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Az utóbbiért felelős Egy Csepp Figyelem Alapítvány bejelentette továbbá „A leginnovatívabb receptért járó díjat”, ami a cukrot nem tartalmazó torták között talált gazdára. Ennek elnyerője idén a Körös-menti Egres, melyet a Tímár Panzió és Étterem cukrászata álmodott meg.

És íme itt a 2020-as győztes:

Megkóstoltad? Oszd meg velünk a véleményed!