Megvannak a 2019-es ország tortája verseny döntősei

2019-ben immár 13. alkalommal keresi a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az ország tortáját, mellyel hazánkat köszönthetjük majd augusztus 20-án esedékes születésnapján. A versenyszabályzat szerint nevezni kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó, magyaros ízvilágú kreációkkal lehetett, így talán nem meglepő, hogy a döntőbe jutott alkotások mindegyike tartalmaz valamilyen országunkban jellemző gyümölcsöt is hozzávalóként. A végső győzelemre esélyes torták:

A 2019-es ország tortája verseny egyik döntőse: Akali meggyes mandula
készítő: Dezse Gergő – Mészáros Cukrászda, Szombathely

 

A 2019-es ország tortája verseny egyik döntőse: Émile emléke
készítő: Dénes Ilona – Művész Kávéház, Budapest

 

A 2019-es ország tortája verseny egyik döntőse: Boldogasszony csipkéje
készítő: Tóth Norbert – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár

 

A 2019-es ország tortája verseny egyik döntőse: Kékestető
készítő: Ipacs Balázs – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest

 

A 2019-es ország tortája verseny egyik döntőse: Sopron hűsége
készítő: Drávai Dávid – Hoffer Cukrászda, Sopron

Az elmúlt néhány évhez hasonlóan az Egy Csepp Figyelem Alapítvány közreműködésével 2019-ben újra megválasztják majd Magyarország Cukormentes Tortáját is. Ebben a kategóriában a hozzáadott cukrot nem tartalmazó remekművek mérkőznek meg egymással, a győztes kiválasztásában pedig az energiaérték és a szénhidrát mennyiség is fontos szempont lesz.

A két párhuzamos versenyfolyam győztesére augusztus elején derül fény, a torták pedig az államalapítás ünnepén kóstolhatóak majd először.

(A képek forrása: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Nézd meg az ország tortája verseny tavalyi győzteseit: