Desszertes villákat elő, kihirdették az ország tortáját!

28 tortából először 6 esélyesre szűkítették le a listát, néhány perce azonban az is kiderült, melyik édesség nyerte el a megtisztelő Ország Tortája címet. Lássuk a győztest!

A komáromi Jánoska Cukrászda kreációja, azaz Sztaracsek Ádám Komáromi Kisleány fantázianévre keresztelt tortaszelete lett a verseny első helyezettje, amelyet a körte, és a hozzá passzoló ízvilág jellemez. Kétféle tésztalappal készült (diós morzsa és diós-mézes morzsa), amire étcsokoládés krém simul, valamint vaníliás mascarpone mousse és egy réteg gyömbéres körtekompót, ami már elképzelve is ellenállhatatlan ízkombinációnak tűnik.

Forrás: internet

A cukormentes torta is megér egy misét: ebben az évben a Nándori Cukrászda Három Kívánság nevű süteménye vitte a prímet, ami chia magos-diós mandulapiskótából, pikáns meggyből és túrókrémből készült, hozzáadott cukor és fehér liszt nélkül.

Forrás: internet

A Magyar Pékszövetség pályázatának nyerteséről is lehullt a lepel: a Várhegyi Derest választották Szent István-nap kenyerének. A győztes kenyeret a Kurdy Family Pék Kft. készítette el friss kovásszal, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként. A cipó formájú, ropogós búzakenyér egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel kerül majd az ünnepi terítékre.

A győztes tortákat először az államalapítás ünnepén tűzhetjük villára, csak bírjuk ki addig! (Ha szerencsések vagyunk, állítólag már augusztus 18-tól fellelhetjük bizonyos cukrászdákban.)