Elindult az első magyar, színházi előadásokat közvetítő portál

Néhány nappal ezelőtt indult el az eSzínház.hu, Magyarország első olyan internetes platformja, ahol élő online színházi közvetítések és rögzített előadások egyszerre érhetők el.

Az eSzínház platformját az Alapítvány a Magyar Színházakért fejlesztette és hozta létre a színházi szakma aktív bevonása mellett, többek között csatlakozott a kezdeményezéshez az Örkény István Színház, a Radnóti Színház, a Katona József Színház és a Vígszínház.

Online színházi előadások az az eSzínház.hu-n

A rögzített előadások fül alatt többek között megtekinthető a Veszprémi Petőfi Színház Tartuffe-je Marton László rendezésében, A mi osztályunk, amelyet a Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor rendezett, valamint ifj. Vidnyánszky Attila népszerű rendezése, az Iván, a rettenet. Ezeket az előadásokat full HD minőségben láthatja a közönség online, 1490 forintért.

Az első élő közvetítésre szeptember 23-án kerül sor: a Radnóti Miklós Színház új bemutatóját, a Csapodárokat nézheti meg a közönség otthonról este 7-kor. Ruzante reneszánsz komédiáját Peer Krisztián fordította és dolgozta át, Szőcs Artur rendezte és a főbb szerepekben Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Bálint András és Baki Dániel látható. A közvetítésre 3800 forintért kaphatók jegyek.

UPDATE – Szeptember óta több más portál is csatlakozott és mutat be online színházi előadásokat: