TOP20: Íme a legjobb online sorozatok és minisorozatok 2020-ból!

Idén szuper éve volt az online streamingszolgáltatóknak, hisz sokat kellett otthon ülnünk. Özönlöttek is a jobbnál jobb folytatásos történetek a Netflixen és az HBO GO-n, melyekre rákattanhattunk. Jöjjenek hát a legjobb sorozatok 2020-ból!

A legjobb sorozatok 2020

Ha csak egy adott szolgáltató kínálatára vagy kíváncsi:

Vezércsel (IMDB: 8,7)

Az 1950-es években egy árvaházban élő kislány elképesztő sakktehetségről tesz tanúbizonyságot. Ám a siker felé vezető úton egy rejtélyes függőséggel is meg kell küzdenie. (Netflix)

Normális emberek (IMDB: 8,5)

A Sally Rooney regényéből készült sorozat Marianne és Connell gyengéd, de bonyolult kapcsolatát követi nyomon egy kisváros középiskolájától a Trinity College-ben töltött évekig. A két egymástól eltérő kamasz különös kapcsolatba bonyolódik. (HBO)

Ez minden, amit tudok (IMDB: 8,2)

Mark Ruffalo alakítja a Birdsey ikreket. Az árulás, áldozathozatal és megbocsájtás epikus történetéhez a 20. századi Amerika adja a hátteret. Dominick próbál segíteni a paranoiás skizofréniás testvérén, miközben feltárul a család története. (HBO)

Jacob védelmében (IMDB: 8,0)

Egy család életét alapjaiban rázza meg, amikor fiukat osztáytársa meggyilkolásával vádolják meg. William Landay nagy sikerű regényéből Chris Evans, Michelle Dockery és Jaeden Martell főszereplésével készült drámai jogi thriller. (Apple TV+)

Mrs. America (IMDB: 7,9)

A sorozat az esélyegyenlőségi jogok módosításának ratifikálására indult mozgalom, valamint egy konzervatív nő, Phyllis Schlafly (Cate Blanchett) történetét, az 1970-es évek amerikai kultúrharcának egyik legkeményebb küzdelmét meséli el. (HBO)

A kívülálló (IMDB: 7,8)

A Stephen King regényéből készült sorozatban Ralp Anderson detektív a tizenegy éves Frankie Peterson meggyilkolása ügyében nyomoz. A gyanúsított a köztiszteletben álló középiskolai tanár, Terry Maitland, de Andersonnak kétségei vannak. (HBO)

A farkas gyermekei (IMDB: 7,7)

A világűr gyarmatosításának korai szakaszában két android feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek egy bolygón. Apának és Anyának komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. (HBO)

Ez így nem oké (IMDB: 7,6)

A szorongó Syd egyszerre küzd meg a középiskola nehézségeivel, családi drámákkal és a viszonzatlan szerelemmel, miközben szuperképességét is próbálja kordában tartani. (Netflix)

Perry Mason (IMDB: 7,6)

1931, Los Angeles. A gazdasági válság ellenére Los Angeles virágzik. És akkor egy gyermekrablási ügy felborzolja a kedélyeket. Perry Mason igazságkeresése nemcsak az összetört városnak, hanem önmaga számára is utat mutat a megváltáshoz. (HBO)

Tudhattad volna (IMDB: 7,5)

Grace Fraser sikeres terapeuta (Nicole Kidman), odaadó férjjel (Hugh Grant) és elit iskolába járó fiával. Egy éjjel – egy erőszakos haláleset és egy sor borzalmas felismerés következtében – feje tetejére áll Grace tökéletesnek hitt világa. (HBO)

Locke & Key – Kulcs a zárját (IMDB: 7,4)

Apjuk halála után három testvér anyjukkal a család ősi birtokára költözik, ahol mágikus kulcsokat találnak, amelyek különleges képességeket és titkokat nyitnak meg. (Netflix)

A Bly-udvarház szelleme (IMDB: 7,4)

Nem minden halott hagyja el végleg e világot. Gótikus románc A Hill-ház szelleme alkotójától, amiben egy au pair dermesztő titkok mélyére ás. (Netflix)

Ratched (IMDB: 7,3)

1947-ben Mildred Ratched nővérként kezd dolgozni egy vezető pszichiátriai kórházban. Elegáns külseje mögött azonban egyre erősödő, sötét erők lappanganak. (Netflix)

Összeesküvés Amerika ellen (IMDB: 7,3)

A sorozat egy alternatív amerikai történelemben játszódik. A New Jersey-i zsidó munkáscsalád nyugtalansággal figyeli, ahogy az óceánrepülő Charles Lindbergh, az idegengyűlölő, populista politikus az USA elnöke lesz. Philip Roth regényéből. (HBO)

A légikísérő (IMDB: 7,2)

Cassandra Bowden légikísérő a dubaji szállodai szobájában ébred másnaposan, egy hullával az oldalán. Fogalma sincs arról, hogy mi történt. Cassandra úgy tesz, mintha mi sem történt volna, elutazik New Yorkba, ahol viszont már az FBI várja. (HBO)

Bezzegszülők (IMDB: 7,1)

Paul (Martin Freeman) rájön, nem az az ember, akinek képzelte magát. A nejével teljes munkaidőben bűvészkednek, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka, a szülők, a jelzálogkölcsönök, a zilált kapcsolatuk rendezése és gyereknevelés között. (HBO)

Emily Párizsban (IMDB: 7,1)

Miután Emily Cooper, a chicagói marketinges megkapja álmai állását Párizsban, a munka, a barátok és a szerelem között manőverezve veti bele magát kalandos új életébe. (Netflix)

LoveCraft Country (IMDB: 7,1)

Atticus, a koreai háború fekete bőrű veteránja a barátjával és a nagybátyjával elindul, hogy megkeresse a rejtélyes körülmények között eltűnt apját. Útjuk túlélésért folytatott küzdelemmé válik az 50-es évek fajgyűlölettel teli Amerikájában. (HBO)

Akik mi vagyunk (IMDB: 7,0)

A két amerikai gyerek egy olaszországi amerikai katonai bázison él. Tanúi lehetünk a felnőtté válásuknak: barátságuknak, identitáskeresésüknek, az első szerelemmel való találkozásuknak, minden olyan dolognak, ami egy tinit foglalkoztat. (HBO)

Űrhadosztály (IMDB: 6,8)

Egy tábornok sajnálatos módon kénytelen összedolgozni egy különc tudóssal, hogy felkészítsék az USA legújabb katonai ügynökségét — az Űrhadosztályt — a fellövésre. (Netflix)

További szuper 2020-as online sorozatokat találhatsz korábbi cikkünkben: