Több mint halloween: 17 izgalmas program Budapesten a hétvégére

Ezen a hétvégén természetesen az események jó része a halloweenhez kapcsolódik, de sok más program is vár ránk Budapesten. Lássuk a legjobbakat!

Csütörtöki programok

ARC Kiállítás

A 20. ARC Kiállítás már csak vasárnapig tekinthető meg az újbudai Bikás parkban éjjel-nappal. Ne maradj le róla!

HÉT SZÍV Dobbanása – Lázár Ervin-est 7 helyszínen

Lázár Ervin mesedélután és beszélgetés Október 29-én csütörtökön 7 helyszínen a Bartók Béla úton. A meséket felolvassák: Bezzegh Bettina, Cserna Antal, Elek Ferenc, Fazakas Júlia, Fejes Rita, Huzella Júlia, Karádi Borbála, Kárász Eszter, Kerekes József, Király Orsolya, Kovács Lehel, Köleséri Sándor, Lux Ádám, Miklusicsák Aliz, Palóc Eszter, Szabó Laura Lala, Szalai Kriszta és Szekeres Adrien.

A képzelet hatalma – tárlat a Festészet Napja alkalmából (október 27-től)

A Magyar Festészet Napján 2012. óta minden évben egy 40 év alatti festőművész kapja a mára nívós elismerésnek számító Maticska Jenő díjat. A fiatalon elhunyt nagy tehetségnek kikiáltott Maticska Jenő a nagybányai festészet kimagasló alakja lehetett volna, de rövid élete során is izgalmas egyéni világot teremtett és számos nagyszerű művet alkotott. A díjat eddig elnyerő alkotók reprezentatív tárlatát október 27-től láthatják az UP Galériában.

Spanyol Filmhét 2020 / Semana del Cine Español 2020

Tíz új alkotás, köztük Oscar-díjas és Oscar-jelölt rendezők egy-egy filmje is szerepel a 2020-as budapesti Spanyol Filmhét programjában, amelynek ezúttal is, mint évek óta, az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont. A Spanyol Nagykövetség, a Budapesti Cervantes Intézet és az Uránia közös rendezvényének kínálatában nagyszabású történelmi film, vígjáték, komikus thriller, dokumentarista alkotás, női mozi és romantikus dráma egyaránt található.

Budapesti programok a halloweeni hétvégére: Spanyol Filmhét

First Local Oktoberfest Meghosszabbítva

„Elhozzuk neked a bajorok legnagyobb fesztiválját, az Oktoberfestet, a Madách térre! Lesz itt minden mi szemnek, szájnak ingere, mint a sült csülök, bajor grillkolbász vagy a kimondottan erre az eseményre készített FIRST Oktoberfest kézműves sörünk! Gyertek együnk, igyunk és mulassunk együtt az Oktoberfesthez méltó módon!”

Halloween hétvége • Instant-Fogas Komplexum

„A Halloween hétvége se marad program nélkül, tehát 3 nap is érkezik az Instant-Fogas Komplexum kora estétől este 11-ig tartó party sorozata! Instant-Fogas-Robot-LÄRM, tehát 4 tánctér és egy adag mosoly a feszült napok ellen!”

Pénteki programok

Halloween Kürtőskalács Hétvége

Halloween hangulat, különleges kürtőskalácsok és desszertek, kézműves foglalkozások és sok-sok meglepetés! Ami biztos: a belső teraszunk ismét nyitva lesz és a Műemlék Körhinta is újra vár titeket a hétvégén!

Arte inspirado en Frida Kahlo – Frida Kahlo inspirálta alkotások

A Down Alapítvány által szervezett kiállítás célja felhívni a figyelmet arra, hogy bármely testben, amelyben a lélek születik, értékes és különleges. Minden emberben van valami csodálatos dolog, valami csodálatosan egyedi.

Hétvégi programok Budapesten: Arte inspirado en Frida Kahlo - Frida Kahlo inspirálta alkotások

Töltött Káposzta és Palacsinta Fesztivál

Töltött káposztában az a jó, hogy annyit lehet enni, amennyit az ember nem szégyell! Mellé pedig palacsinta, számolatlan ízben és mennyiségben!

Halloween gasztropiknik a Tompán (péntek-szombat)

„Gondoltunk egy merészet és néhány utcabelivel közösen gasztropikniket szervezünk pénteken és szombaton. Természetesen a biztonságot szem előtt tartva, kellőképpen szellősen és kézfertőtlenítővel felvértezve, maszkban várunk majd Benneteket. Az asztalokon gyönyörű portéka, a maszkok alatt sok mosoly és persze zene a fülbe.. szóval minden együtt lesz egy kedvesen biztonságos kulináris sétához.

Halloweeni programok 2020: Gasztropiknik a Tompán (péntek-szombat)

Szombati – halloweeni programok

Sofitel Piackert – őszi hangulatban

Csodaszép Budapest ősszel is! Egy dunaparti séta október utolsó napján igazi városi kirándulás. Előtte, vagy utána pedig egy halloweeni koktél, habos kakaó, vagy desszert, a kiskertpiac kiállítóinak őszi kínálata teljessé teszi a napot. A Sofitel Budapest Chain Bridge aulájában vásárolni lehet ékszereket, táskákat, kiegészítőket, a környezettudatos otthonhoz kiegészítőket, de meleg öltözék kiegészítőket és már az ünnepekre készülve természetközeli ajándékokat, floráriumokat. A virág és növény kínálatból szeretteinknek is vihetünk Mindenszentek alkalmából.

blank

Tökfaragás-kertészkedés mesehősökkel

„A Mesehősök növényei programunk célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak. ”

Halloweeni Vegán Vásár és Kirakoda

„A Vegan Garden kapui újra megnyílnak a kincskereséshez! A Vásár kínálata: vegán élelmiszerek, tisztítószerek, szappanok, egyedi pólók övtáskák, ékszerek, szobanövények, kaspók és mindenféle szépségek. Várunk téged, barátaidat és minden olyan érdeklődőt, akinek megfogyatkoztak a karantén készletei :)”

La Dolce Vita Halloween Party

„Visszarepítünk az 1960-as évek olasz világába, ahol folyik a Prosecco és Negroniból sose elég. Ünnepeld velünk Federico Fellini egyik legikonikusabb filméjének, a La Dolce Vita első vetítésének 60. évfordulóját.”

La Dolce Vita Halloween Party

Töklámpások éjszakája – ZSIRÁF

„Október 31-én a halloweeni töklámpások fénye világítja be az Eiffel teret! Tököt hozni ajánlott, bámészkodni szabad, jól érezni magad pedig szinte kötelező! Hozd el Te is a kifaragott töklámpásod, mi pedig megajándékozunk egy forró itallal! ”

További programokat halloween napjára itt találsz:

Vasárnapi programok

Vasárnapi Rétesezős Czakó Mini Piacz

„Javában dübörög az ősz, ami nem csak a nyaralásról szól. Ilyenkor még mindig a csodálatos a kert, burjánzik a veteményes és széles a zöldség- gyümölcs kínálat. Így mi ilyenkor is várunk titeket minipiacunkon. Akár kirándulni, családi ebédelni vagy csak egy békés otthoni programra készültök, a piaczon mindent megtaláltok hozzá!”

Pop Up Bazaar – Normafa Síház

A Normafa tetején, a Normafa Síház udvarán e hét vasárnap is válogatott művészek, kézművesek egyedi munkáit, illetve értékes műtárgyakat csodálhatja meg az erre nyitott, igényes közönség. A kirakodóvásáron részt vesznek designerek, kézművesek és iparművészek egyaránt, ráadásul szép napos, őszi időt jósolnak. A megújult Normafa Síház pedig forralt borral és bográccsal várja a megpihenni vágyókat.

Programok a halloweenen túl: Pop Up Bazaar - Normafa Síház

Rettegések éjszakája-evezés a lagúnákban

„Elég bátrak vagytok, hogy felkeljetek a kanapéból és belevágjatok egy nem mindennapi kalandba?Most itt a lehetőség, hogy benevezz a borzongás hétvégénk egyik eseményére, az éjszakai evezésre. Ilyenkor minden egy kicsit sejtelmesebb: a párán átszűrődő fények, az esti köd a víz fölött és a szűk lagúnák házainak ablakaiban pislákoló gyertyaláng…”

Ha mégis otthon maradnál a halloweeni hétvégén, arra is tudunk mit ajánlani: