13 program október 23-ára, 2020-ban ne hagyd ki ezeket!

Még nincs programod október 23-ára? Összegyeűjtöttünk nektek, több mint egy tucatnyit. 2020-ban ezek leszenek szerintünk a legjobbak, íme: 

World Press Photo Kiállítás (október 25-ig megtekinthető)

A világhírű World Press Photo Kiállításon megtekinthető, az elmúlt egy év történéseit hitelesen ábrázoló fotók idén is képbe hoznak bennünket a világ legfontosabb eseményeivel. 2020-ban 73 996 fotóval neveztek a pályázatra, ezek közül a szakemberekből álló zsűri döntése értelmében 151 felvétel kerül kiállításra. A figyelemfelkeltő képek elgondolkodtatják a nézőt, hiszen olyan eseményekről tudósítanak, amelyek egyébként elkerülnék a figyelmünket.

ARC Kiállítás (november 2-ig látogatható)

„Helló, mizu, mi van veled? Te érted, hogy mi van most? Hogy mi történik velünk és mit érzünk a maszk mögött a globális bizonytalanságban? Tényleg ennyire megváltozott minden? Vagy mi változtunk meg? Szerinted mi legyen? Merre vegyük az irányt? Vissza a múltba, vagy előre a jövőbe? Meneküljünk egy másik bolygóra, vagy változtassuk meg ezt a világot? Messiás kell, megmentő, új intelligencia, vagy találjunk vissza önmagunkhoz? Kifelé meneküljünk, vagy fedezzük fel, mi van legbelül?” – ez az ide ARC plakátkiállítás témája.

Art Market Budapest 2020 (csütörtök-vasárnap)

Közép- és Kelet-Európa elsőszámú és Európa egyik kiemelkedő nemzetközi képzőművészeti vására, az Art Market Budapest 2020. október 22-25. között 10. alkalommal szolgál különleges élménnyel a műértő és műélvező közönségnek. Magyarország legnagyobb, évente megrendezésre kerülő kortárs képző- és fotóművészeti kiállítása több száz művész több ezer alkotását mutatja be a budapesti Millenáris lenyűgöző kiállítási csarnokaiban és parkjában.

Mozinet Filmnapok X. | Teljes budapesti műsor! (csütörtök-vasárnap)

2020. október 22. és 25. között rendezik meg a X. Mozinet Filmnapokat Budapesten és 14 további magyarországi városban. Idén a járvány miatt sok film nemzetközi bemutatóját elhalasztották, de a Filmnapok válogatásába így is bekerült nyolc alkotás, amelyeket akár hónapokkal a hazai mozibemutató előtt tekinthetünk meg. Ezúttal is a legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – címeiből állt össze a program.

 

Budavári Legendák szabadtéri fotókiállítás (csütörtök-vasárnap)

A Várkapitányság Nonprofit Zrt. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem összefogása nyomán érdekes emberek segítségével, különleges élettörténeteken keresztül mutatják be a budai Vár eddig talán rejtett oldalát. A kiállított fotókat az egyetem rendkívül tehetséges hallgatói készítették, munkájuknak hála, most mindannyian bepillantást nyerhetünk az izgalmas és sokoldalú Várnegyed életébe.

7. Skandináv Filmfesztivál (csütörtök-vasárnap)

Október 22-28. között hetedik alkalommal rendezik meg a Skandináv Filmfesztivált az Art+ Cinemában. A fesztivál keretein belül egy héten át a legkiválóbb északi filmek kerülnek vászonra két moziteremben. A programot premier előtti vetítések, hazai forgalmazásba nem kerülő játék- és dokumentumfilmek és közönségtalálkozók színesítik.

Október 23 programok Budapest 2020: Skandináv filmfesztivál

Bókay Piac

Húsok, sajtok, Zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, pástétomok, vegán termékek, gasztro különlegességek, rétesek, cukorkák, édességek, ízesített mézek, design és kézműves ékszerek és kiegészítők, natúr kozmetikumok, ajándéktárgyak, lángos, élőzene…és még sok minden más.

Éljen a Grund! – Mese és valóság

Mindenki olvasta, mégis kevesen ismerik igazán Molnár Ferenc ikonikus művét, amiről sok legenda és tévinformáció kering a köztudatban. Vajon tudjuk, hol volt a Grund, mi az az Einstand vagy miért tiltották be a Gittegyletet? A PIM-kiállítás kurátorával az igazi helyszínek és a szereplőket ihlető alakok nyomába eredhetünk.

Programok október 23 Budapest 2020: Sétaműhely

Adomány SPRINT – TRIP

„Felköltözünk a TRIP hajó fedélzetére, pontosabban az orrba, ahol ROYAL FIXI CLUB goldsprinttel és DJ-kkel várunk TITEKET. A fedélzet programjai ingyenesek! Viszont a goldsprint versenyekért adományokat várunk tőletek. Az összegyűlt pénzt a matine végén a Budapest BIKE Maffia kapja. ”

RAWMATIK • MAGYAR RAP SPECIAL

„Idén Október 23.-án az egész estét a minőségi magyar underground rap égiszének szenteljük. Szeretettel várunk mindenkit!”

360 Bar presents: Igloo Garden Oktoberfest (péntek-szombat)

„Október második hétvégéjén tetőteraszunk egy hamisíthatatlan Oktoberfestté alakul át. Lesz itt bajor hangulat, gyönyörű kilátás, sok sok sör és a hamisíthatatlan 360 életérzés téli változata egyedi iglujainkkal.”

Október 23 hosszú hétvége programok Budapest: Oktoberfest

Tematikus Kürtőskalács Hétvégék (péntek-szombat)

Bár a Kürtőskalács Fesztivál elmarad, de szeptember-október folyamán tematikus hétvégékbe sűrítik amit lehet. Október 23 és 25 között féláras kürtőskalács hétvégével várnak titeket az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában.

90 éves a Normafa Síház – Szülinapi hétvége (péntek-vasárnap)

„Ünnepeljük meg méltón, együtt, ennek a kissé mitikus és csodás épületnek a 90. születésnapját! Tartsatok velünk, mert október 23-25. között folyamatos programokkal készülünk, lesz gasztro- és sportverseny, kiállítás, rengeteg koccintás és meglepetés koncert is! ”

Október 23 rendezvények: Normafa Síház

És ha nem csak az október 23-ra keresel programokat, íme egy őszi összeállítás: