50+ kihagyhatatlan program Budapesten – 2020 október

Számtalan zseniális budapesti program vár ránk októberben is. Összeállításunkban a hónap minden napjára találhatsz valami szórakoztatót vagy tartalmasat. Érdemes végigböngészni listánkat!

Csajkovszkij 180 – Orosz Zenei Fesztivál (2020. október 1.)

Csajkovszkijjal indul az október a Zeneakadémián! 2020. október 1-jén, a világhírű zeneszerző születésének 180. évfordulója és a zene világnapja alkalmából tisztelegnek az orosz romantika nagymestere előtt. A koncerten a zeneszerző legismertebb dallamai idézik meg rendkívül színes zenei világát, különböző formációk és hangszerek közreműködésével.

Budapest Design Week (2020. október 1-11.)

Az elsőként 2004-ben megrendezett Budapest Design Week rendezvénysorozat ötletgazdája a Magyar Formatervezési Tanács, melynek célja, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában. Ebben az évben október 1-11. között az online térben valósítják meg az eseményt, a megszokottól eltérő, újszerű programstruktúrával.

Budapest programok 2020 október: Budapest Design Week

Szemrevaló / Sehenswert Filmfesztivál (2020. október 1-17.)

A Szemrevaló Filmfesztivál immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német, osztrák és svájci filmkultúra legfrissebb terméseiből, olyan izgalmas darabokat vetítve a magyar mozivásznakra, mint Burhan Qurbani filmeposza, a Berlin, Alexanderplatz, vagy a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című csupaszív vígjáték. Idén október 1. és 17. között négy városban is megtekinthetőek lesznek az év legjobb német nyelvű filmjei: a budapesti Művész mozi mellett Debrecenben, Szegeden és Pécsen is találkozhatunk a fesztivál filmjeivel.

World Press Photo 2020 kiállítás (2020. október 25-ig)

A World Press Photo 60 éve segíti és támogatja a sajtó- és dokumentarista fotózást az egész világon. Az idei tárlat 5,692 fotóriporter 97,912 pályázatra küldött fotójából nyújt válogatást. Budapesten 34 éve kerül megrendezésre a kiállítás, mely a szakmai zsűri által díjazott képeken keresztül mutatja meg az elmúlt év fontosabb eseményeit, hétköznapjait, olyan pillanatokat, ami által mi is közelebb kerülhetünk a körülöttünk zajló események megismeréséhez és megértéséhez.

Októberi sörnapok (2020. október 2-4.)

„Sörben az igazság? Derítsd ki, legyél ott a margitszigeti sörnapokon október első hétvégéjén! Október 2-től 4-ig a gasztrosétány több teraszán (Stég pub, Hippie Island, Pizza Puzzle, Champs Sziget, Wonder island, Island Bistro) szeretettel várnak egy korsónyi, engedményes áron kínált frissítő nedűvel. Ugye nem hagyod ki?”

ARC Kiállítás (2020. október 2. – november 1.)

Ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak, az összes földlakónak adott a közös feladvány: Hogyan tovább? – erről szól az immár 20 éves hagyománnyal és komoly ismertséggel rendelkező kiállítás az idén.

Nyitott gyárak hétvégéje (2020. október 3.)

„Mit csinálsz október 3-án? Ha még nincs programod, lépj be a Csepel Művek kapuin, és fedezd fel a 240 hektárnyi területet, amely Budapest gazdag ipari örökségének jelenkorát képviseli. Az ország egykor legnagyobb egybefüggő ipari komplexuma ma egyedülálló cégek közössége; itt a lehetőség, hogy közelebbről is megnézd magadnak!”

Különleges háromfogásos menüajánlat a Robinson étteremben! (október 31-ig)

Előétel/leves
– Folyami rákos quinoa saláta, edemamme, uborka, szezámmag
– Újházi tyúkhúsleves, házi csigatészta
– Hortobágyi palacsinta
Főétel
– Gombapaprikás, specle, tejföl
– Roston sült jércemell, sült bébi római saláta, feketefokhagymás aioli
– Konfitált kacsacomb, káposztás cvekedli
Desszert
– Madártej
– Kókuszos tápiókapuding, tárkony, barack

A menü ára: 5.900 Ft/fő + 13,5% szervizdíj.

Az ajánlat kizárólag előzetes online foglalás esetén érvényes! Foglalás: https://www.robinsonrestaurant.hu/hu/menu

blank

Barlanglakás Emlékkiállítás (2020. október 3.)

A Munkásmozgalmi Múzeum által 1969-ben alapított Barlanglakás Emlékmúzeum különleges atmoszférával vár Budafok-Tétényben. Érdekessége, hogy az egyik utolsó barlanglakás lakójának szinte teljes berendezését őrzi. Október 3-án, szombaton a Budafoki Pincejárattal látogatható eseményt szerveznek; ez alkalomból a helyszínen Mészáros Csaba harmonikás zenél.

Budapest programok 2020 október: Barlanglakás Emlékkiállítás

FitBalance Aréna 2020 (2020. október 3-4.)

Minden korábbinál színesebb programkínálattal és a járványhelyzetre való tekintettel számos biztonsági intézkedéssel várja vendégeit idén ősszel „Az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja”.

Tematikus kürtőskalács-hétvégék (2020. október 3-4., 9-11., 17-18., 23-25., 31.)

Hétről-hétre hódítanak a tematikus hétvégék az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában, ahol egész évben lehet élvezni a faszénparázson sült, különleges ízű kürtőskalácsokat és az abból készült desszerteket. Nagy népszerűségnek örvendő glutén- és tejmentes, vegán, ínyenc, és különleges ízű kürtőskalács-hétvégék sorra váltják egymást!
Tervezett tematikus hétvégék:
Október 3-4.: Glutén- és Tejmentes Kürtőskalács Hétvége
Október 9-10-11.: Meglepetés Kürtőskalács Happening
Október 17-18.: Pink Kürtőskalácsdesszertek Hétvégéje (Pink Gasztro Kampány keretében)
Október 23-25.: Vegán Kürtőskalács Hétvége
Október 31. – november 1.: Halloween Kürtőskalács Hétvége

blank

kiskertpiac – plant lovers sunday (2020. október 4.)

„Október első vasárnapja a növényszerelmeseké lesz az ELLÁTÓHÁZban! Virágosítsunk kint és bent, legyen növény mindenhol! Szaktanácsok beltéri szobanövénykehez és az őszi/téli balkonhoz. Illatok, ízek a kertből, természetes és növényes dekor a beltéri természetközeli élményhez, öltözék-és a fenntartható otthon kiegészítői, natúr szépségápolási termékek az októberi virágos jókedvhez.”

WAMP / Design Week / október 4. (2020. október 4.)

Október első vasárnapján a WAMP Design Vásár a gyönyörű adottságokkal rendelkező Hegyvidéki Sirály sétányon, a MOMkult előtt kerül megrendezésre. Csatlakozva a Design Hét idei „Tartsd körforgásban!” tematikájához olyan tervezőket ismerhetünk meg, akiknek fontos a fenntarthatóság, a tervezéskor szem előtt tartják a zero waste filozófiát és az újrahasznosítást, valamint gondosan ügyelnek a tárgyak tartósságára, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

Budapesti programok 2020 október: WAMP

Roots I. Társasjáték Est (2020. október 5.)

,,Itt van az Ősz, itt van újra, ezért mi is vissza hozzuk a hétfő esti programokat a Rootsba.” Első körben egy Társasjaték-esttel kezdenek a srácok, ahol majd közel 20 játék közül tudtok választani, amik 2-12 fővel játszhatóak. Lesz JatékMester is, aki segít majd a szabályok gyors ismertetésében. Jelentkezés Facebook-üzenetben.

Budapesti Éjszakai Városnéző Evezés (2020. október 6., 13., 20., 27.)

„Budapest legszebb pontjait csodáljuk meg a Dunáról, miközben egy 8 személyes raft hajóval lavírozunk a hídpillérek és a dunai uszályok, személyszállító hajók között. Ez a fajta városnézés nem csak azért különleges, mert ahogy a hajók között evezünk, és elsuhanunk Budapest legnevezetesebb hídjai alatt a, legtermészetközelibb élményben részesülsz, hanem mert a mozgás örömét, a sport jótékony hatását is érezni fogod. Itt nem kell választanod, hogy a Budai vagy a Pesti oldalt szeretnéd végig járni, hiszen egyszerre mindkét oldalra betekintésed lesz!”

Oktober Biergarten a Gellértben (2020. október 8-11.)

A Serfőző csapata 4 napra beveszi magát a Gellér Söröző & Brasserie teraszára, ahol október 8 és 11 között literes korsóba mérik a könnyed világosokat, bajor ruhákban mászkálnak a csapos lányok, és a sörkorcsolyákat a Gellért séfjei készítik.  Mindeközben a Gellért Sörözője igazi bajor kocsmává alakul erre a négy napra egész estés büféasztallal készülnek az érdeklődőknek, sőt eső esetén sem kell otthon maradni, hiszen a Gellért Sörözőjének erre kijelölt részére behúzódhatunk.

UP! koncert – Akvárium Klub (2020. október 9.)

Bizonyára mindenki emlékszik még az Ez az enyém ez a nap kezdetű dalra, mely az Ujvári Péter által alapított UP! zenekar egyik felejthetetlen slágere volt. Október 9-én újra összeállnak az Akvárium Klubban, hogy egy felejthetetlen koncert keretében idézzék meg a múltat.

Kolbászvásár és Oldtimer Show 2020 (2020. október 9-11.)

Október 9-11. között újra megrendezik hazánk és Kelet-Európa legnagyobb veterán autókiállítását a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A 15. jubileumát ünneplő rendezvényen az American Car Club Hungary jóvoltából 40 autó kerül kiállításra, az Oldtimer Show körülbelül 500 járműve között. A fesztivál 2020-ban kolbászvásárral egészül kim ahol háztáji- és kolbászkóstolásra, továbbá vásárlásra is lesz lehetőség.

DiningCity Országos Étterem Hét (2020. október 9-18.)

Már lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe. Az október 9-18. között zajló tíz napos rendezvényre országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat.

Café Budapest (2020. október 9-25.)

A régió és az ősz egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata, a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál 2020. október 9-től 17 napon át, számtalan műfajban, izgalmasabbnál izgalmasabb helyszíneken, szerte a fővárosban arra keresi a választ, hogyan kínál új perspektívákat és teremt lehetőséget a közös gondolkodásra a kortárs művészet.

Nyitott Főzdék Napja (2020. október 10.)

Közös programra hívják a sörök világa iránt érdeklődőket Magyarország kisüzemi sörfőzdéi október 10-én! A kezdeményezéshez országszerte 26 főzde csatlakozott, akik sörkóstolókkal, vezetett főzdetúrákkal, gasztronómiai produkciókkal és további ingyenes programokkal várják vendégeiket, valamint többen új főzeteiket is ezen a napon fogják bemutatni. A rendezvény elsődleges célja, hogy az emberek megismerjék a közvetlen környezetükben működő sörfőzdéket, illetve felhelyezzék azokat a saját gasztronómiai térképükre, így rendszeres látogatókká, vásárlókká válva támogassák a magyar sörkultúra fejlődését. A résztvevő sörfőzdék listáját a nyitottfozdek.hu oldalon érhetitek el.

Bormedence ezeregySZÁZ (2020. október 10.)

Ha ősz, akkor boros rendezvények! Október 10-én 4. alkalommal szervezik meg a Bormedence nevű borünnepet, amely a Kárpát-medence egyedülálló borszakmai és kulturális eseménye. A résztvevők tematikus kiállításokra, zenei programokra és bemutató kóstolókra számíthatnak. A helyszín a Duna Palota, az idei díszvendég a Bükk és a Mátra.

Office Week – The workplace festival (2020. október 10-16.)

Nagyot változott a világ és az irodai életünk is. Vajon hol és hogy fogunk dolgozni a jövőben? Csatlakozz az irodatér fesztiválhoz és közösen kitaláljuk! Az Év Irodája verseny tíz napos fesztiválja 2020-ban is visszatér, hogy elhozzuk nektek a legvadabb irodákat, a legmenőbb tervezőket és a legőrültebb programokat.

Programok Budapesten 2020 október: Office Week - The workplace festival

Vegan Sunday Market (2020. október 11.)

„Az ELLÁTÓház kapui újra megnyílnak, hogy helyet adjanak Magyarország egyetlen közösségi vegán piacának. Bár még óvatosan, az érvényben lévő egészségügyi előírásokat betartva és az elmúlt időszak hatása alatt gyűlünk össze, mi már nagyon izgatottak vagyunk, és alig várjuk, hogy újra találkozzunk Veletek! ️”

KEG Quiz (2020. október 11.)

A Magyarországon egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz, a szerencse is a kezedre játszhat, és a taktikai érzékedet is használhatod. Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.

Lumiѐre Filmklub: FOMO (2020. október 13.)

Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa. A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

Random Szerda (2020. október 14.)

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatja fel. Minden koncerten az instrumentális, fúziós zene születésének megismételhetetlen pillanatait élhetik át a hallgatók. A jammelés hagyományain alapuló sorozat gyorsan meghódította a város improvizatív zenére nyitott közönségét.

Koncertek Budapesten 2020 október: Random Szerda

Giliszta / Garázs Szerda #8 (2020. október 14.)

„A Garázs Szerda a Központ élőzenei inkubátora, minden héten szuper feltörekvő zenekarokkal. A Giliszta már sok éve a hazai képzőművész-art-rock-punk-rap színtér egyszemélyes zászlóshajója. Ezúttal a Központ pincében nézik meg, hogy ott vannak-e, járjatok utána ti is! ”

Social Dilemma – Cécile Nr7 (október 14.)

Évek óta a virtuális térben élünk. Kikerülhetetlen a felhőben való kommunikálás, a pillanatok megélése egy másik, valósnak hitt térben zajlik. Pár éve még nem gondoltunk, hogy az ütemesen növekvő online jelenlét rengeteg kérdést fog felvetni számunkra. A nagymama chaten küldi a generációkon át féltve őrzött, papírcetlire firkált almáspite receptet. Az 5 éveseket már csak egy saját lóval lehet lefoglalni a tablet helyett délutánonként. Mi meg posztuljuk mindezt, mert azt gondoljuk, hogy ez jó. Jó a léleknek a sok visszaigazolás. De mi van ha mégsem jó? Álltál már meg egy pillanatra és gondolkodtál azon, hogy milyen sérelmeink származnak az online jelenlétből? Hogy mit tehetsz a gyerekeddel, ha az örömödet magyarázva posztolod féltve őrzött mozdulatait? Nagy dilemma. Olyan nagy, hogy aktualitását kihasználva Cécile beszélgetést szervez legjobb nagyszájú barátnőjénél, Samanthánál róla.

blank

Csányi Sándor színházi estje | Hogyan értsük félre a nőket? (2020. október 15.,27.)

Október 15-én és 27-én a MOMkult-ba vár Csányi Sándor népszerű vígjátéka, ami a Hogyan értsük félre a nőket? címet viseli. A népszerű színész önálló estje 19.00 órakor kezdődik, és a férfi-nő, kihívásoktól nem mentes viszonyáról, az együttélés nehézségeiről szól. Ennek ellenére nem egy komoly darabra kell számítani, mert mélységét humorossága ellensúlyozza. Az író maga Csányi Sándor, aki olyan pillanatokat figyelt meg és vetett papírra, amelyek nemcsak saját házasságára, hanem nagyjából mindenkiére ráhúzhatóak. Függetlenül attól, hogy kivel – hollywoodi hírességgel vagy átlagemberrel –, történnek meg, szórakoztatóak; a jelenetek azokra a helyzetekre építenek, amelyeket nem a pénz vagy a státusz határoz meg. Az előadás mosolyra fakaszt és megnevettet, ám komoly üzenettel bír, a történetben minden néző magára ismer.

Margó Irodalmi Fesztivál (2020. október 15–18.)

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár ebben az évben rendhagyó módon, szigorú biztonsági előírások mellett kerül megrendezésre 2020. október 15-18. között. A rendezvénynek otthont adó Várkert Bazárban négy napon át közel 60 programmal várják a látogatókat. Az eseményen mutatja be legújabb könyvét többek között Barabási Albert-László, Háy János, Karafiáth Orsolya, Rubik Ernő, Tisza Kata, Nyári Krisztián és Závada Pál, míg Járai Márk, Bereményi Géza és Pátkai Rozina irodalmi-zenei műsorral készül. A fesztivál virtuális vendégei Sofi Oksanen, Jonas Jonasson, Stefan Ahnhem és Wu Mung-yi lesznek, és az internetes közvetítéseknek hála az sem marad le, aki személyesen nem tud jelen lenni.

Dunamenti Süllő Fesztivál (2020. október 16-18.)

Halkedvelők, figyelem! Október 16-18. között a Magyar Tudósok körútja 8. szám melletti területen a helyetek, ha szeretitek a pontyból, keszegből, süllőből és harcsából készülő ételeket. Étkezés előtt és/vagy után szabad a (kézműves) vásár, majd kiváló kézműves söröket, borokat kortyolgatva élvezhetitek az esti zenei programokat.

Budapest Art Week (2020. október 16-25.)

Október 16-tól 25-ig 70 helyszínen, közte múzeumokban, galériákban és kiállítóterekben valósul meg az ez évi Budapest Art Week. Változatos programsorozatra lehet számítani: 90 színes képzőművészeti esemény (tárlatvezetés, előadás, galériatúra, épületséta, nyitott műhely, workshop stb.) várja az érdeklődőket. A regisztráció már elkezdődött!

Budapest Art Week (2020. október 16-25.)

Olaszrizling Október 2020 (2020. október 17.)

Ahány borvidék, annyi arcát ismerjük az olaszrizlingnek: készül belőle könnyed, mindennapokra szánt bor, elegáns, fahordóban érlelt vagy dűlőszelektált tétel, de még természetesen édes olaszrizling is. Fedezd fel a fajta ezer arcát azon a nagyszabású sétálókóstolón, ahol amellett, hogy az olaszrizling kerül fókuszba, további fajtákkal is találkozhatsz majd.

Vasútmodell kiállítás (2020. október 17-18.)

A Klauzál Házban újra megtekinthető a 61 méter hosszú, 1:160 méretarányú terepasztal. A látványos, egyéni tematikájú terepasztalok mellett várja a gyerekeket a több mint 1500 darabos, fa vonatos játszóház.

Hej, Dunáról // Streamelt gyerekkoncert-sorozat az A38 Hajón (2020. október 17-18., 25., 31.)

Gyerekeknek szóló online koncertsorozatot indít szeptember 12-én a Petőfi Irodalmi Ügynökség, a Hajónaplóval, a Mesemúzeummal és az A38 Hajóval szakmai együttműködésben. A hétvégente streamelt Hej, Dunáról sorozat a Köszönjük Magyarország! pályázat keretében valósul meg.

Ingyenes, online programok: Hej, Dunáról // Streamelt gyerekkoncert-sorozat az A38 Hajón (2020. október 17-18., 25., 31.)

BG BudaPESTI Gardróbvásár (2020. október 18.)

„Itt az ősz, frissítsd fel ruhatáradat! Továbbra is nagyszerű árakkal és kínálattal várnak Titeket a BG eladói!  Ürítsd ki szekrényedet és vidd el kincseidet a vásárba, vagy menj ki látogatóként és szerezz be nagyszerű árakon ruhákat, cipőket, táskákat és kiegészítőket! Megtalálsz új és régi darabokat egyaránt!”

Kicsivel zöldebben Ökoanyuval (2020. október 19.)

„Mivel fürödjön a család? Hogyan legyen otthon tisztaság? Miként kerüljön az asztalra finom és egészséges étel? Olyan könnyű lenne, ha egyértelmű válaszok lennének. De nem ússzuk meg az utánajárást és a dilemmákat. Segítséget viszont kaphatunk. Rengeteget. Azoktól, akik már végigküszködték magukat ezeken a kérdéseken, és találtak rá válaszokat, megoldásokat, amelyeket meg is osztanak velünk. Minden egyes termék, amit a kosarunkba teszünk, egy döntés. Mi hozzuk meg. Hiszünk abban, hogy minden egyes pici lépés, amit a környezetünkben teszünk, számít.”

Kicsivel zöldebben Ökoanyuval (2020. október 19.)

Fonó Session: Vonós Örömzene (2020. október 20.)

„Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. ”

Első Pesti Rackák: Rock and roll forradalom (2020. október 20.)

Az Első Pesti Rackák a Rackajam továbbgondolása, Ferenczi Györggyel, a világ egyik legjobb szájharmonikásával az élen. Itt is azt kapjuk, amit tőlük megszokhattunk: határtalan zenét, óriási bulit, ami nem ereszt! Az együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll forradalom szeretete.

Las Migas | GetCloser Latin Fest (2020. október 21.)

Négy gyönyörű hölgy, flamenco ritmus és érzéki koreográfia. Ez a spanyol Las Migas. A Las Migast alkotó hölgyek Spanyolország négy különböző tájáról, különböző kultúrájú városából származnak, mégis közös a szenvedélyük, a flamenco. Koncertjeiken feszes latin ritmusok, gitár- és hegedűszólók, valamint erőteljes énekhang tölti be a színpadot.

Las Migas | GetCloser Latin Fest (2020. október 21.)

Orgonahangverseny Liszt Ferenc születésnapján (2020. október 22.)

Ünnepi orgonahangversennyel készül Liszt Ferenc 209. születésnapjára a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom. Október 22-én 18.30-tól Mészáros Zsolt Máté orgonaművész kezeire bízzák a templom Rieger orgonáját, továbbá az orgonahangverseny előtt, 18.15-ig megtekintésre ajánlják a júniusban átadott toronykilátót.

X. Mozinet Filmnapok (2020. október 22-25.)

Mozgókép-rajongók, figyelem: október 22. és 25. kerül megrendezésre Budapesten a Puskin moziban és 14 további magyar városban a X. Mozinet Filmnapok. A négynapos esemény programját olyan nemzetközi filmfesztiválok címjeiből állították össze, mint Cannes, Sundance, Berlin és Velence, a válogatásba pedig bekerült többek között Agnieszka Holland legújabb alkotása, a Sarlatán, a filmtörténet talán legambiciózusabb művészeti projektjének első darabja, az Ezüst Medve-díjas DAU. Natasa című orosz alkotás, a Gunda című mellbevágó dokumentumfilm, és a lengyel Sweat, amely egy fitnesz influenszer ellentmondásokon és lemondásokon alapvó életébe enged bepillantást.

Sunset & Cocktail at Liz and Chain Sky Lounge (2020. október 23.)

Kilátás még sosem nézett ki ilyen jól. A Liz and Chain Sky Lounge meghosszabbított nyitvatartással vár benneteket, hogy mesés koktélokkal búcsúztassuk el a hetet Budapest legszebb naplementéje kíséretében. Tarts velünk oda, ahol a határ a csillagos ég. Szó szerint…

Budavári Legendák szabadtéri fotókiállítás (2020. október 23-24.)

A fotókiállítás azt mutatja be, hogyan olvad a Vár a város szövetébe. Hisszük, hogy bár a legendák gyakran rejtve maradnak, mégis ők teremtik meg a harmóniát a Vár és a város között, és ők teszik különlegessé ezt a negyedet.

Budavári Legendák szabadtéri fotókiállítás (2020. október 23-24.)

Újbudai Mézes Napok – Termelői Mézvásár (2020. október 24-25.)

Idén is megrendezésre kerül október 24-25.-én az XI. kerületi Allee bevásárlóközpont melletti sétányon az Újbudai Mézes Napok – Termelői Mézvásár. Az itt megjelent méhészek kistermelői „gondos gazda” szemléletének köszönhetően az ország különböző tájegységeiről származó hagyományos, különleges mézfajtákat kóstolhatnak, illetve vásárolhatnak az idelátogatók.

Várdai István és a Liszt Ferenc Kamarazenekar – évadnyitó hangverseny (2020. október 25.)

A Liszt Ferenc Kamarazenekar zeneakadémiai évadnyitó koncertjén az együttes és új művészeti vezetője, Várdai István először lép fel együtt a budapesti közönség előtt. A csellóművész Beethoven 3. szimfóniája előadásához karmesterként is zenekara élére áll október 25-én este, így ünnepelve a zeneszerző születésének 250. évfordulóját.

Októberi programok Budapesten 2020: Várdai István és a Liszt Ferenc Kamarazenekar - évadnyitó hangverseny

Nagy Emma Quintet – lemezbemutató (2020. október 27.)

Október 27-én végre lehull a lepel a Nagy Emma Quintet második albumáról, a Low Frequency Oscillatorról. Balladák, erőteljes lüktetések, váltakozó metrumok és harsány szólók, kiegészítve a zenekar előző lemezének nyers álomszerűségével, improvizációs sokszínűségével, és Mester Dániel szaxofon játékával.

LiveMusic by MemoRise (2020. október 29.)

„Csütörtökönként a remek fogások, jobbnál jobb koktélok és az utánozhatatlan panoráma mellé élőzenével is kedveskedünk Nektek, hogy a MemoRise élmény még felejthetetlenebb legyen! Párosaink hétről hétre remek zenéket hoznak, R’n’B, pop és jazz változatokban.”

A hattyúk tava balett (2020. október 31.)

Október 31-én, szombaton speciális szabályok és szigorú ültetési rend elfogadása mellett lesz látogatható A hattyúk tava című balettelőadás a Magyar Állami Operaház felújítása miatt az Erkel Színházban. A 19.00 órakor kezdődő műsorra, amely A diótörő után az egyik legkedveltebb balett, az e-jegyiroda.hu-n lehet belépőt váltani.

Októberi programok Budapesten: A Hattyúk tava

Halloween Party @Neverland (2020. október 31.)

„Ismét egy kiváló alkalom, hogy valami eszeveszett maskarába bújva mulasson együtt a társaság! Mi gondoskodunk a körítésről: lesznek speckó halloweeni italok, külön halloweeni zeneválogatás lemezlovasaink tálalásában és az elmaradhatatlan Neverland-hangulat! Tarts velünk idén is egy újabb felejthetetlen halloweeni bulira!!”