Ne maradj le: mától lehet asztalt foglalni az Étterem Hétre

Szeptember 23-tól lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe. Az október 9-18. között zajló tíz napos rendezvényen a szervezők és az éttermek is a vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek. Országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat.

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztin cappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten előnyös áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3.900, 4.900 vagy 5.900 forint.

Kiemelt biztonság az Étterem Héten

„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. „Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18–25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak” – tette hozzá.

Étterem Hét 2020

Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9-18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Egyre több étterem vesz részt

A rendezvény népszerűségét nemcsak az évről-évre bővülő vendégkör mutatja jól, hanem a résztvevő éttermek egyre tágabb köre és az is, hogy a korábbi résztvevők szívesen mutatkoznak be új oldalukról, új helyszínekkel.

„A DiningCity lelkes rajongói egy éve már a kegyeikbe fogadták a Liszt étterem kínálatát – mondta el Jóvér Ferenc, az Aria Hotel Budapest és a High Note SkyBar séfje. – Most a tavalyi kreatív csapattal elhatároztuk, hogy Budapest egyik kedvenc koktélbárjában, a High Note SkyBarban lepjük meg új és visszatérő vendégeinket, méghozzá vadonatúj ebéd- és vacsorakoncepcióval. Idén a fogások megálmodása során elrugaszkodunk a korábbi monarchia-hangulattól, és a világ konyháinak legizgalmasabb fortélyait gyúrjuk egységes koncepcióba. A kínálatban olyan ínyencfalatok kapnak helyet, mint a közel-keleti ihletésű kacsamelldukkah. Az igazi inspirációt mégis a SkyBar naplementés panorámája adja: végre itt az idő, hogy egy egyedi, többfogásos gasztronómiai élmény tegye teljessé a páratlanul romantikus látványorgiát, és ezzel végre teljesítsük vendégeink egyik régi vágyát.”

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük: az előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőség a www.etteremhet.hu oldalon.