9 kötetlen programötlet országszerte, amit az egész család imádni fog

9 szórakoztató programlehetőség dátumtól függetlenül, amit az egész család imádni fog.

Budapesti programok az egész családnak

Falmászás

Felnőttek és gyerekek körében egyaránt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a minden izmot megmozgató, koordinációt és koncentrációt igénylő mozgásforma, a falmászás. Az első alkalommal, amikor ellátogat a család egy mászóterembe, általában mindenkinek részt kell vennie egy oktatáson, amelynek során megtanulhatják a helyes falmászás alappilléreit. Budapesten nem minden mászóterem rendelkezik gyerekeknek kialakított falfelületekkel és fogásokkal, így érkezés előtt mindenképp érdemes megérdeklődni, az adott helyen hány éves kortól mászhatnak a legkisebbek. A III. kerületi Spider Clubba például 10 éves kortól lehet menni, míg a Lágymányosi-öböl után található Mászóbirodalomban 8 év a korhatár.

Minigolf

Ha már testmozgás, egy fizikailag a falmászásnál kevésbé megerőltető, mégis nagyon szórakoztató alternatívát kínál az Indoor Minigolf a minőségi időt együtt tölteni kívánó családoknak. A főváros szívében, a Király utcán található minigolfközpontban foszforeszkáló falfestmények között, kreatív pályákon mérheti össze tudását a család minden tagja. A három tematikus teremben (horror, varázslatos erdő, galaxis) összesen 18 pálya várja a vendégeket, amelyeket sötétben kell teljesíteniük, majd megpihenhetnek a csillagok alatt, a jól felszerelt bárban.

1061 Budapest, Király u. 8-10.

blank

Trambulinpark

Az igazán aktív pihenést előnyben részesítő családoknak biztosít felhőtlen kikapcsolódást a Cyberjump Trambulin Park Budán, a Hengermalom úton. Európa egyik legnagyobb trambulinparkja háromezer négyzetméteren, 12 különféle játékkal várja a látogatókat. Van például dodge ball, ami a klasszikus kidobós játék trambulinokra továbbfejlesztett változata, egy szivacsmedence felé kifeszített slackline-kötél, amelyen az egyensúlyérzékünket fejleszthetjük, és ninja warrior akadálypálya a legbátrabb játékosoknak. Külön jó hír, hogy a trambulinparkot 4 éves kor felett bárki kipróbálhatja szülői felügyelettel, és fontos információ, hogy kötelező az előzetes regisztráció.

1117 Budapest, Hengermalom út 19.

blank

KockaPark

Sokunk gyerekkorának meghatározó játékából épített kiállítással és játszóházzal várja látogatóit a LEGO-őrület köré szerveződött KockaPark a Camponában. A kiállítótérben több mint 25 installációt vehetnek szemügyre a betérők, amelyek között akad irányítható LEGO villamos és vonat, valamint a népszerű építőkockából kialakított történelmi- és filmjelenetek is életre kelnek. Hogy a játék élménye se maradjon ki, több tízezer LEGO kockából alkothatunk a Kockaparkban, de akár tematikus programokon is részt vehetünk, amelyeken az animátorok segítségével egy konkrét feladatot kell teljesíteniük a vállalkozó szelleműeknek.

1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

blank

Meseszínház

Budapest különböző helyszínein rendszeresen tartanak bábszínházi és meseszínházi előadásokat a művészetek legkisebb rajongói számára, amelyek során a gyerekek megismerkedhetnek a gyerekirodalom klasszikus műveivel, amilyen például a Vuk, a Mazsola és Tádé, vagy a Micimackó. A népszerű játszóhelyeken kívül, mint a Budapest Bábszínház és a Center Színház, gyakran a Puskin Kuckó ad otthont az előadásoknak, így érdemes ellátogatni a Puskin Mozi honlapjára, de bábkészítő workshopokat is sokszor szerveznek a város számos pontján.

blank

MiniPolisz

A Budapest belvárosában található MiniPolisz egy olyan különleges hely, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a felnőttek világával. Egy teljes mértékben a gyerekek méreteire szabott városban a kicsik belebújhatnak a felnőttek bőrébe, sőt a számukra egyelőre elérhetetlen, ám hőn áhított szituációkat is megtapasztalhatják. Lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, darukezelő, bankos, virágárus, manikűrös, de akár világsztárként is eltölthetnek pár órát. A gyerekek szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelnek, hogyan kell tankolni, miképp kell takarékoskodni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan kell egyedül bevásárolni.

1061 Budapest, Király u. 8-10.

blank

Családi programok országszerte

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ha igazat adunk az Anonymus Gesta Hungarorumában leírtaknak, Ópusztaszer volt első országgyűlésünk helyszíne, ahol Árpád és vezérei megállapították új hazájuk szokástörvényeit. A Kárpát-medencei magyarság történetét bemutató Ópusztaszeri Emlékpark 1970-es alapítása óta valódi zarándokhellyé nőtte ki magát: osztálykirándulások és családi túrautak célállomása. A Rotundában található interaktív kiállítóterek révén megismerhetjük honfoglaló eleink történetét, betekintést nyerhetünk a középkori magyarság mindennapjaiba, és persze itt találjuk a 120 méter hosszú, 15 méter magas Feszty-körképet is, míg a szabadtéri részeken romkert, több emlékmű, a századforduló tanyavilágát bemutató skanzen, árvízi kiállítás, az eurázsiai sztyeppéket megidéző park, tanösvények és játszótér várja az erre kirándulókat.

6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68.

blank

Szarvasi Arborétum

A Hármas-Körös egyik holtága mellett kialakított Szarvasi Arborétum (vagy ahogy a helyiek hívják, Pepi-kert) az ország legnagyobb, mintegy 82 hektárt lefedő élőfagyűjteménye. A Kárpát-medence mértani középpontjában található arborétum története az 1800-as évek első feléig nyúlik vissza, amikor is ifjabb Bolza József (alias Pepi) és felesége gróf Batthyány Anna megkezdték a családi tulajdonban lévő Anna-liget fásítását, egyenesen a bécsi császári birtokról származó mamut- és páfrányfenyőkkel. 1600 fa- és cserjefaj, köztük számos ritkaság és valódi matuzsálemek, 150 fajta madár, 30 darab páva és 2 emu, 440 rovarfaj, sétahajózás, szabadulós játékok, látványos makettpark, és szabadon bejárható körtúrák biztosítják az egész napos aktív kikapcsolódást.

5540 Szarvas, I.kk 9.

blank

Katica Tanya

Magyarország legtöbb szabadidős tevékenysége egy helyen! Több mint 100 féle játszóalkalmatossággal várja az aktív pihenésre vágyó vendégeket 0-100 éves korig a Katica Tanya Somogy megyében, a Zselic szívében, egész évben. A 13 hektáros területen elterülő élményparadicsom magában foglal egy beltéri játszóházat, vízi parkot, mászófalakat, gokartpályákat, és még sok minden mást! A családi-, illetve gyerekprogramok összeállításakor különös hangsúlyt kapott a környezettudatosság és a hagyományőrzés, így a Katica Tanyán fejhetünk tehenet, dagaszthatunk kenyeret, gondozhatjuk az állatokat, de persze vannak kézműves és a testmozgást népszerűsítő programok is.

7477 Patca, hrsz. 025

blank