6 falmászó terem Budapesten, ha kihívásokat keresel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend itthon a falmászás, ami nemcsak átmozgat és kikapcsol, hanem biztonságos körülmények között, fizikai kihívások elé állítja a sportszeretőket.

fless!

Zuglóban nyitott meg a főváros legújabb boulderterme még januárban, ahol nyugat-európai színvonalú fogásokkal és mászóutakkal, barátságos környezetben várják a kihívást kereső látogatókat. Kezdő és haladó, gyerek és felnőtt edzésekre is beregisztrálhatunk a fless!-ben, de kérhetjük akár személyi edző segítségét is az egyéni fejlődéshez.

1149 Budapest, Kövér Lajos utca 23.

Gi Falmászó Klub

Budapest XVI. kerületében bukkanunk a Gi Falmászó Klubra, ahol kicsik és nagyok egyaránt találhatnak maguknak testhezálló kihívásokat. A mászóteremben különböző nehézségű bouldereket jelöltek ki, aminek köszönhetően a kezdők is sikerélménnyel a zsebükben távoznak majd. Születésnapi zsúrokhoz és csapatépítő tréningekhez is szuper választás.

1163 Budapest, Pesti Határút 1.

Gravity

Október közepén nyit újra a főváros egyik legkönnyebben megközelíthető mászóterme, a Mammut tetején található Gravity. Számos, tudásszint szerint szeparált edzőkörhöz csatlakozhatunk náluk a kezdőtől a haladóig, de akár tartásjavító falmászáson is részt vehetünk, míg a képességfejlesztő mászásokon a 3-7 éveseket várják.

1024 Budapest, Lövőház utca 2-6.

blank

BigWall

Egyedülálló belmagasságával, az újpesti BigWallban tényleg a fellegekben járhatunk. Itt a legtöbb út előlmászható, de azoknak sem kell aggódnia, akik elsőre úgy érzik, hadilábon állnak a magassággal. A BigWallt üzemeltető csapat számára elsődleges a biztonság, a változatosság és a közösség, utóbbit mászóedzésekkel is erősítik.

1047 Budapest, Károlyi István utca 10.

blank

MAG47

Két egykori ipari magtár épületéből került kialakításra Budapest legmagasabb mászóterme a Maglódi út mentén. A 2021 márciusában megnyitott MAG47 2300 négyzetméteren várja a falmászás szerelmeseit, akár 17 méter magas falakkal, az országban egyedülálló beltéri gyorsmászó úttal és ipari alpinisták számára kialakított gyakorlóhellyel.

1106 Budapest, Maglódi út 47.

blank

Monkey Boulder

Az ország legnagyobb bouldertermében folyamatosan megújuló mászóutakkal várják a sportolni vágyókat, akik egyedülálló módon akár az 5 méteres magasságot is elérhetik itt, valamint kipróbálhatják a slackline-t, vagyis a kifeszített hevederen való egyensúlyozást. Az óbudai Monkey-ban hétköznapokon egészen este 11-ig hódolhatunk a mászás iránti szenvedélyünknek, hétvégén pedig (egyelőre!) este 6-ig látogatható a terem.

1033 Budapest, Szentendrei út 95.

blank