Íme a legjobb budapesti programok az augusztus 20-ai héten // 2020

2020-ban az államalapítás ünnepén ugyan elmarad a tűzijáték, de más programokban dúskálni fogunk Budapesten. Ha a fővárosban töltöd az augusztus 20-ai hétvégét és az azt megelőző napokat, csekkold a Funzine javaslatait!

Programok augusztus 18-ra (kedd)

Ötkert Fesztivál 08.18-22.

„A hosszas kényszerpihenőnk után egy hagyományos nyitóbulival nem érjük be… Már ezelőtt is heti háromszor töltöttük meg élettel a Zrínyi utcát, de most egy 5 napos #FESZTIVÁLLAL nyitjuk meg a kapuinkat újra előttetek és az élmények előtt!💃🏻🕺🏼”

Programok az augusztus 20-i hosszú hétvégén: Ötkert Fesztivál

BRC Mammuttető Filmklub: Amélie csodálatos élete

Amélie, a naiv fiatal lány Párizsban él, a Montmartre-on. Élete egyhangúan telik, egy környékbeli bisztróban felszolgálóként dolgozik, a szomszédokkal pedig olyan bensőséges kapcsolatot tart fenn, mintha egy kisvárosban élne. Ám egy nap váratlan fordulat történik: lakásának egy titkos zugában kis dobozra talál, amely az előző lakó gyerekkori emléktárgyait tartalmazza.

Nyár a Hunyadi téren: Térzene koncertek a Danubia zenekarral

„Az Óbudai Danubia Zenekar számára kiemelten fontos a közösség sokoldalú szolgálata, ezért csatlakoztak a Térzene koncertsorozathoz. A zenekar kamaraegyüttesei négy hangversenyt adnak a Hunyadi téri zenepavilonban, így a Nyár a Hunyadi téren programsorozatunkban a komolyzenét kedvelő terézvárosiaknak is maradandó élményt nyújthatunk.”

Los Orangutanes ~ Pontoon

Latin vibe a magyar parton! A Kelet-Közép-Európában is unikumnak számító, tizenegy tagú latin-amerikai cumbia Los Orangutanes együttest többek közt az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Zuboly, a PASO és a Manaky magyar, perui és uruguayi zenészei alkotják.

Tesco Disco ✘ DayDrinking vol.3. ✘ A38 tetőterasz

„Jön a harmadik nappali ivászat, belépő nincs, rendkívül mókás hangulat van, a legfontosabb pedig: időben érkezni!”

Programok augusztus 19-re (szerda)

Kenyérlelke fesztivál (két napos)

2020. augusztus 19-20-án megrendezik a hatodik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. Céljuk: a kenyér szerelmeseit összehozni egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.

Kenyérlelke fesztivál 2020

Meszecsinka | Dürer Kert

„A Dürer Kertszínpadán fogunk vad és rendezetlen ünneplést nyomni. 11 év, 4 nagylemez – amiből az utolsó megjelent vinylen is, 1 kislemez, ezekből válogatunk.”

Borszerdák a Vasarely Múzeumban

„A Vasarely Múzeum Borszerdái 2020-ban szó szerint vissza nem térő alkalmak: hosszú idő óta ezeken az esteken nyitnak ki újra a múzeum kapui és várják a látogatókat egy-egy feledhetetlen esten! Az idei első programok augusztus 19-én és 26-án kerülnek megrendezésre. Az augusztus 19-i Harmóniák, árnyalatok és augusztus 26-i Reflexek, kontrasztok címre keresztelt egész estés Borszerdákon a Victor Vasarely életművét bemutató tárlaton túl a Kód és algoritmus című kiállítással, rendhagyó vezetésekkel, zamatos borokkal, az Art Bonbons klasszikus és kortárs zenés-táncos produkciójával és a már jól ismert hűs zöld övezettel tér vissza a Vasarely Múzeum!”

Parkfoglaló gála Jonas Kaufmann-nal

Újraindul a zenei élet az Eiffel Műhelyházban – szabad téren. A Műhelyház körüli park ad otthont annak a nagyszabású gálaműsornak, amelyen 20 kiváló magyar énekes és napjaink egyik legnépszerűbb tenorja, Jonas Kaufmann lépnek a közönség elé.

Budapest augusztus 20 programok: Parkfoglaló

Mr Lova ▾ Best of 90’s and 2000’s ▾ Budapest Park

Érkezik Mr. Lova, a partyba vágás Eddie Murphie-je, a hóna alatt a retró dalok szent gráljaival, neked csak az arconpörgést és a legbénább táncmozdulatokat kell bedobnod a közösbe és BUMM! Kész a város legdurvább házibulija!

Ünnepi programok augusztus 20-án Budapesten (csütörtök)

Mesterségek rendhagyó ünnepe

A Mesterségek Ünnepe, a Duna Karnevál, a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes, a Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége, Szalonna és Bandája, és az Örökség Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület közös programsorozata.

Augusztus 20 programok Budapest: Mesterségek ünnepe 2020

Augusztus 20-i koncertek a Magyar Nemzeti Múzeumban

Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komoly zenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Életre kel az újraépített Aranyvonat

Augusztus 20-án, ünnepélyes esemény alkalmával a látogatók ingyenesen tekinthetik meg a Magyar Vasúttörténeti Parkban a világszinten is egyedülálló, rekonstruált Aranyvonat Ereklyeszállító díszkocsit, melyben Szent István király ereklyéjét, a Szent Jobbot vitték körútjára 1938-ban Magyarországon, Szent István király halálának 900. évfordulója alkalmából.

Summer Show / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren – BpGarden

2020 nyarának legtrendibb kiegészítőivel találkozhatsz, minden darab hazai tervező munkája, és a legjobb, hogy a helyszínen meg is vásárolhatod őket!

Open Air Drum & Bass at Pavilon Kert #2

„Délutántól hajnalig pozitív rezgésekkel teli zenéket biztosítunk a Városligetnél, a Pavilon Kertben. Várunk titeket sok szeretettel és rengeteg ünnepi mély rezgéssel augusztus 20-án a Pavilon Kertben délután 3-tól!”

2020 augusztus 20 programok Budapest: Open Air Drum & Bass

Belvárosi Éjszakai Piac

„Budapest legnagyobb éjszakai piaca, ahol megveheted a legjobb termelőktől származó sajtokat, húsárut, zöldségeket! De ha csak beugranál egy jéghideg kézműves sörre, egy pohár borra, vagy valami igazán házias ételre, úgy nálunk a helyed! Gasztrokultúrális találkozó a belváros szívében!”

Szabad ég alatt – Operett- és musicalgála

„Ezen az estén a Budapesti Operettszínház sztárjai ismét kombinált operett- és musicalgálával várják Önöket! A sorozat utolsó hétvégéjén töltsenek egy könnyed nyári estét sztárjainkkal!”

Augusztus 20 ünnepi programok Budapesten: Szabad ég alatt

Wings: a Szent Efrém Férfikar és tűzzsonglőrök a Bakáts téren

WINGS: a Kreatív Kráter Kör és a Szent Efrém Férfikar közös produkciója. Szakrális zenei utazás Észak-Amerikától, Bölcs Alfonz és Szent István király udvarán keresztül, Grúzián és a Szentföldön át egészen Indiáig.

Caramel élőben a High Note SkyBarban

„Ünnepeljétek velünk augusztus 20-át és hallgassátok meg Caramel leghíresebb dalait élőben! Az államalapítás ünnepén egy exkluzív koncerttel, verhetetlen nyáresti hangulattal, finomabbnál finomabb barfood menüvel és korlátlan italcsomaggal várunk titeket a város tetején, varázslatos panorámával!”

Jónás Vera & Bécsy Bence akusztik + Benski – Normafa Síház

Ha közös tüzijáték nézés nem is lehet idén, te akkor se maradj le az ünneplésről és a szokásos csütörtök esti koncertünkről, hiszen már túl vagy a hét nehezén, és pont megérdemelsz némi lazítást és kikapcsolódást. Hosszúhétvége ON! Szakadj ki a városból, hiszen csúcsra hozza a hangulatot Vera Jonas & Bence Bécsy akusztikus formációja. Improvizálás és közös lüktetés a város felett!

Aug 20 programok Budapest: Jónás Vera koncert

 

Tűzijáték nincs, Työtyő van!

„Minden évben hatalmas hacacáréval ünnepeltük az augusztus 20-át. Ez idén sem lesz másként, csak a durrogás, a tömegnyomor és a világító lufik maradnak ki!🙌🏻”

Programok augusztus 21-re (péntek)

Derby és Divat Hétvége (egész hétévgén)

Jön az év legrangosabb lóverseny eseménye, a Derby és Divat Hétvége a Kincsem Parkban! A Derby az a verseny, amely minden zsoké, hajtó és tréner álma. Derbyt nyerni a legnagyobb dicsőség a világ minden táján, így mindenki számára ez az év legfontosabb versenynapja.

Programok 2020 augusztus 20: Derby

Éjszakai távcsöves bemutató

A nagyközönség számára megnyílt, közel száz éves Svábhegyi Csillagvizsgálóban az érdeklődő látogatók a kutatóintézet eredeti távcsöveit és eszközeit használva vehetnek részt az interaktív távcsöves bemutatókon, és csillagász előadók által első kézből hallhatják a csillagászat érdekességeit, legfrissebb csillagászati és kutatási eredményeket.

Freddie Mercury Night – Budapest Park

Freddie Mercury Night – a legendás zenész és kortársainak dalai egész éjszaka a Budapest Parkban!

Programok augusztus 20: Mercury Night - Budapest Park

Programok augusztus 22-re (szombat)

Kalandra Fül Fesztivál

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Első alkalommal 2020. augusztus 22–23-án egy helyre gyűjtöttük a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

2020 augusztus 20 budapest programok: Kalandara fül fesztivál

Lángos és Palacsinta Fesztivál – Normafa-Csillebérc

Egész napos, nyárindító Családi program a budai hegyek tetején, a Normafánál, a Budai Szabadtéri Színházban. Több, mint 250 féle lángos és palacsinta, gyermek és utcabál programok, kiállítás és vásár és színpadi programok!

Anilogue nyári turné | Buñuel a teknősök labirintusában

Az Anilogue nyáron a szabadban várja az animáció iránt érdeklődőket kertmozis vetítésekre! Utolsó alkalommal Salvador Simó Európa Filmdíjat nyert alkotása, a Buñuel a teknősök labirintusában lesz műsoron.

blank

Blahalouisiana Szimfonik // Városmajori Szabadtéri Színház

A városmajori koncerten régebbi és ritkábban játszott dalok is elhangzanak majd. A Blahalouisiana slágereit ezúttal szimfonikus hangszerelésben hallhatjuk, a Heureka Pop Orchestra kíséretével.

1xfent Akusztik w/ Henri Gonzo // 0822

„Akusztikus koncertet ígértünk Nektek minden hétre és álljuk is a szavunkat!☝🏼Szombaton újra kellemes dallamok járják át a #Citadella lépcsőit – ugye ott lesztek?! Henri Gonzo fog nektek zenélni, mi pedig gondoskodunk a mosolyotokról és a behűtött nedűkről – koccintsunk együtt FENT!☀ ”

Ünnepi programok Budapesten: Henri Gonzo

Programok augusztus 23-ra (vasárnap)

Vasárnapi házirétesezős mini Czakó Piacz

„Végre elérkezett a nyár, ami nem csak a nyaralásról szól nekünk. Hiszen ilyenkor a legcsodálatosabb a kert, burjánzik a veteményes és a legszélesebb a zöldség- gyümölcs kínálat. Így mi ilyenkor várhatunk titeket a legszélesebb kínálattal, frissen főzött szörpökkel, lekvárokkal. Gyertek, gyertek, gyönyörködjetek ;)”

BRC Mammuttető Filmklub: Moonlight

Vajon mik azok az események, amelyek a legnagyobb hatással vannak életünkre? Kik befolyásolják leginkább a jellemünket? Ezekre az univerzális kérdésekre próbál választ találni Barry Jenkins lírai filmje. A Holdfény időtlen történet az emberi kapcsolatokról és önmagunk megismeréséről.

blank

Parno Graszt koncert

„A város szívében a Margitszigeten láthatjuk, hallhatjuk az autentikus cigányzene legnagyobb magyarországi képviselőit.”

Hogyan értsük félre a nőket?

Az újrainduló színházi élet jele, hogy augusztus 23-án és 29-én dupla Hogyan értsük félre a nőket? előadással várják a nézőket a MOMkultban, mindkét nap 17.00 és 20.00 órai kezdéssel is megtekinthető Csányi Sándor nagy sikerű, önálló estje. Jegyek és információk a további előadásokról ITT.

blank

Ha az augusztus 20-ai hetet nyaralással töltöd, a következő hétre is mutatunk budapesti programokat:

Címlapfotó: Kenylérlelke Fesztivál – Facebook