50+ zseniális program Budapesten – 2020 augusztus

Budapest egész augusztusban színes programokat kínál nekünk 2020-ban is.  Gasztroélmények, koncertek, vásárok, bulik, gyerekprogramok, mozielőadások és a hullócsillagnézés több formája is vár rád a fővárosban. Az augusztus 20-i hétvégére is találtunk nektek több mint fél tucat programot. Csak győzd végigolvasni!

★ Chinatown Terasz 2020 (Part 2)★ (minden nap)

Téged is érdekelnek az ázsiai kultúrák? Nyitott vagy új ízek és ételek felfedezésére? Szereted a street food hangulatot? Itt a helyed!

Budapesti programok 2020 augusztus: Chinatown Terasz

SUPcsi Villásreggeli (2020. augusztus 03.)

„Augusztus 3-án hétfőn reggel ismét SUP evezést szervezünk a Duna Garden étterem és hotel területétől! 06:00- 07:00 ig tart a SUP-evezés utána villásreggeli!”

Vezetett séta a pesti belvárosban gyerekeknek (2020. augusztus 04., 06., 07.)

„2 órás interaktív barangolás a Parlamenttől a Madách térig. A túra minimum 4 fővel indul, maximum 14 fő csatlakozhat hozzánk.”

Apré Ski – Normafa Síház (2020. augusztus 05.)

„ZWEITE! Avagy a sítörténelem meghatározó és legvidámabb része másodjára JÁJÁ is megrendezésre kerül. A Síház kiemelt szerdái a szórakozásról szólnak, szögbeverős játék a haverokkal, szerencsekerék klasszikus osztrák italnyereményekért. Az afterwork új fajtája érkezik a Normafára, ismét szerdán 18:00-tól, kiszakadva a völgyből! Állítólag Peter Szamosi DJ Ötzi egyik hazai leszármazottja, nézzük meg ismét augusztus 5-én közösen miért imádják ezt a levezetési formát tőlünk nyugatra minden sípálya aljában!”

Járai Márk – Akvárium Akusztik Terasz (2020. augusztus 05.)

„Beköszöntött a nyár, a legnagyobb örömünkre pedig újra visszatér az élőzene az Akváriumba. Augusztus 5-én Járai Márk vár Titeket egy különleges akusztikus koncerttel az Akvárium Teraszon. ”

Budapesti programok 2020 augusztus : Járai Márk - Akvárium Akusztik Terasz

Szabad a zene! – Magyar Bori és Kardos Dániel (2020. augusztus 06.)

Magyar Bori énekesnő és Kardos Dániel gitáros duója már több éve ad bensőséges hangulatú koncerteket. A friss, kísérletező szemléletmódot képviselő jazz formáció hangzásvilágát az alternatív, pop és világzenei dallamok ízesítik meg, repertoárjukban a klasszikus jazz standardek feldolgozásai mellett saját szerzeményeket is hallhat a közönség. A program látogatása ingyenes.

Nyári színház – Salinger: Zabhegyező, avagy a Krapek (2020. augusztus 06.)

A Zabhegyezőből ismert 16 éves Holden most a Parlament oldalában, a Smúz Café teraszán keresi a húgát. És beszél. Magáról, a világról. A helyspecifikus monodrámában, amelyet Salinger kultikus regénye inspirált, Georgita Máté Dezső kelti életre a főszereplő fiút.

HERZ terasz a TRIP hajón (2020. augusztus 07., 14., 21., 28.)

„Indul a HERZ terasz a TRIP Hajó teraszon! ☀️🛳🍹⛱ Vègre együtt lehetünk. Gyönyörködhetünk a panorámába, hallgathatunk szuper zenéket! Megfigyelhetjük majd, hogy hogyan kapcsolják a Lánchíd fényeit, vagy ahogy madarak köröznek az esti, kivilágított Parlament kupolája körül.”

Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2020 (2020. augusztus 07-31.)

Újra indul a Margitszigeti Zenélő Szökőkút! Dallista és részletek itt: https://kulturaonline.hu/ujra_var_a_margitszigeti_zenelo_szokokut_2020_nyaran_10493

Ingyenes programok Budapesten: Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2020

Egy éjszaka a hangszerek királynőjének birodalmában! (2020. augusztus 8.)

Hallgattatok már orgonakoncertet vásárlás közben vagy egy étterem teraszán? Az Orgonák éjszakája-programsorozatban most megtehetitek, ugyanis augusztus 8-án olyan extrém helyszíneken bukkan fel az orgona, mint például a Lehel piac vagy a Mercure Hotel terasza. A Filharmónia Magyarország színes programjai által betekintést nyerhetünk ennek a páratlan hangszernek a rejtelmeibe és megismerhetjük azon különlegességeit, amelyeket sokan nem is sejtenek. A program kiemelt budapesti koncertje Miklósa Erika és Somogyi-Tóth Dániel közös estje a Szent István Bazilikában (Miklósa Erika – koloratúrszoprán, Somogyi-Tóth Dániel – orgona, Tóth László – trombita).

WAVES by Quixotic at TRIP (2020. augusztus 8.)

„Miami Vice hangulat a TRIP hajón! Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok, óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében. Quixotic, az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője, a Stranger Synths bulisorozat producer dj-je, idén is elhozza nekünk a nyolcvanas évek Miami-ját. Bebújós cipő, kigombolt ing indokolt.”

Summer Show / divat-design-művészet-kiállítás szabadtéren (2020. augusztus 8. és 20.)

Summer Fashion, Art & Design Show és Kiállítás a Budapest Gardenben, szabadtéren, közel az Árpád Hídhoz. A kiállítók között számos divattervező, ruha- és táskatervező, kiegészítő-tervező, kézműves, lakberendezési tárgykészítő, ötvös/ékszerkészítő, festő, grafikus és digitális alkotó munkájával ismerkedhettek meg, akár el is beszélgethettek az alkotókkal. A belépés mindenkinek ingyenes.

Vasárnapi mini Czakó Piacz (2020. augusztus 09.)

„Végre elérkezett a nyár, ami nem csak a nyaralásról szól nekünk. Hiszen ilyenkor a legcsodálatosabb a kert, burjánzik a veteményes és a legszélesebb a zöldség- gyümölcs kínálat. Így mi ilyenkor várhatunk titeket a legszélesebb kínálattal, frissen főzött szörpökkel, lekvárokkal. Gyertek, gyertek, gyönyörködjetek ;)”

Budapest programok 2020 augusztus: Vasárnapi mini Czakó Piacz

Music, beach, DiVino – Vol. 1. (2020. augusztus 09.)

„A napsütés szinte szikrázik, kezünkben pedig jéghideg italokkal adjuk át magunkat az igazi nyári hangulatnak. Ez a Music, beach, DiVino partisorozat debütáló eseménye augusztus 9-én, a Lupa Beach-en!🌴🌊🍹 A jéghideg italokról a DiVino Lupa csapata, az utánozhatatlan hangulatról pedig a rezidens DiVino dj-k, DJ MILLER, Dj Effendi és Nagyember gondoskodnak – a napsütést pedig elintézzük☀️”

Budapest Rooftop Cinema Mammuttető: Időről időre (2020. augusztus 09.)

Egy újabb gyászos szilveszteri buli után Tim apja közli a fiával, hogy a család férfitagjai mindig is képesek voltak utazni az időben. Tim nem írhatja át a történelmet, de változtathat azon, ami a saját életében történt és történni fog. Így hát úgy dönt, jobbá teszi a világot – azzal, hogy szerez egy barátnőt. Sajnos kiderül, hogy ez nem is olyan könnyű, mint hinnénk.

Jazzelünk a Duna-parton – Dope Calypso (2020. augusztus 10.)

„A Dope Calypso 60’ éveket idéző gitár-pop muzsikát tol, hihetetlen energiával és életigenléssel megfűszerezve. A színpadon utánozhatatlanok, igazi bohócok, a szó nemes és igencsak embertpróbáló értelmezésében. Hogyha kivagy már 2020-as évtől annak minden nyűgével, akkor gyere le a Duna-partra, dobd le a láncot és engedd el ezt sz.. legalább egy koncert erejéig. ”

Duna-parti program Budapesten: Jazzelünk a Duna-parton - Dope Calypso (2020. augusztus 10.)

The Qualitons + Mörk // Ráadásnap // Kobuci (2020. augusztus 10.)

Aki valaha járt már e két zenekar koncertjén, bizonyára eltöprengett azon, miért nem alkotnak valamit közösen. A 70-es évek pszichedelikus hangzásvilága, az elszállós ívek és az erősen improvizatív hozzáállás mentén olyan erős szellemi közösséget alkotnak, hogy színpadon való találkozásuk csak a csillagok megfelelő összeállására várt. Így hát a szabadtéri szezon első koncertje egyben az év egyik legizgalmasabb zenei élményének igérkezik, ahol mindenki kitáncolhatja végtagjaiból a téli álmot!

Oszmán ízek vacsoraest (2020. augusztus 11.)

„A Szuterén Gasztrotér lakásétterem és a Nar Gourmet időutazásra hív benneteket. Repüljünk vissza az oszmán korba és kóstoljuk meg a szultánok kedvenc ételeit! Különleges oszmán kori hangulatot varázsolunk Nektek erre az estére, amelynek során korabeli történetekkel, receptekkel készülünk! Megkóstolhatjátok az oszmán szultánok kedvenc étkeit, sőt arról is mesélünk majd, hogy melyik felhasznált alapanyag került be a magyar konyhákba.Az este további különlegessége, hogy Mevsim Engin fiatal hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia növendéke, az oszmán kor török klasszikus zeneműveiből fog nekünk ízelítőt adni.”

Hullócsillagok éjszakái – Perseidák 2020 a Svábhegyi Csillagvizsgálóban (2020. augusztus 11-13.)

„Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most mindre esélyed lehet a Svábhegyi Csillagvizsgálóban a Hullócsillagok éjszakáin! A hullócsillag-les előtt csillagászaink tolmácsolásában interaktív előadás során ismerkedünk meg a meteorok ioncsatornáival, a meteorrajok keletkezésével és a felrobbanó tűzgömbök jelenségeivel. Az előadás után kézbe vehetjük a meteoritokat és mikroszkóppal is megvizsgálhatjuk színpompás kristályaikat. Végül együtt sétálunk ki az égbolt alá, hogy szerencsésen meg is figyelhessük a hullócsillagokat.”

VárKERT Mozi – Drakulics elvtárs (2020. augusztus 12.)

Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

A közelmúlt legjobb magyar alkotásaival várunk minden filmszeretőt Budapest szívében, egy csodaszép, panorámás, kutyabarát szabadtéri helyszínen.

360 Bar presents: Random Trip (2020. augusztus 12.)

„Budapest legmenőbb, több mint 10 éve működő improvizatív zenei klubestje nálunk is bemutatkozik! ;) 💫
A műfaji határokon átívelő improvizációs koncerten illusztris zenészek szórakoztatják a nagyérdeműt, ahol a freestyle hiphop, klasszikus funk soul és jazz elemek keverednek. Ha a mágikus flow élményt keresed, mindenképpen Budapest legmagasabb bárjában a helyed ezen az estén!”

Egy különleges program: 360 Bar presents Random Trip (2020. augusztus 12.)

Carson Coma – Budapest Park (2020. augusztus 12.)

„Igazi klubhangulat a szabad ég alatt – ezt hozzuk el Neked a Budapest Park pódiumszínpadán. A legmenőbb zenekarok koncertjére bulizhatsz a megszokottnál sokkal intimebb környezetben, kedvenceidtől akár csak egy karnyújtásnyira! Gyere és add át magad az élőzenének a keménymaggal! ”

Zenélő Budapest – hetedik hét (2020. augusztus 13-16.)

„Budapest gyönyörű történelmi helyszínein tartott ingyenes minikoncertjeinkkel igyekszünk látogatóinknak emlékezetessé varázsolni a nyári hétvégéket. A nyár folyamán összesen több mint 200 koncerttel várjuk érdeklődőinket 8 különböző helyszínen, ahol az ország legrangosabb zenekarainak tagjai készülnek külön erre az alkalomra komponált, a helyszín atmoszférájához illeszkedő zenékkel.”

Ingyenes programok Budapesten: Zenélő Budapest - hetedik hét (2020. augusztus 13-16.)

Görög taverna est – Greek taverna night (2020. augusztus 14.)

„Szeretettel meghívunk Budapest leghangulatosabb folkkocsmájába, a Dob utcai Rácskertbe, ahol 20:00 órától a Mydros zenekar játssza a görög tavernák legszebb dalait. A vendégeket görög italkülönlegességek várják! ”

SUP Budapest: Hullócsillagtúra 2020 (2020. augusztus 14-16.)

„Lassan hagyománnyá válik, hogy augusztus közepén kievezünk közösen az Egyfás-szigethez, ahol együtt nézzük a Perseidák meteorraj érkezését a város fényeitől távol. Augusztus 14-én és 15-én a Hold fénye is alig fogja zavarni a sűrűn érkező hullócsillagokat. Még sötétedés előtt kievezünk a szigetre, ahol tüzet rakunk, sütünk szalonnát, majd közösen kémleljük az eget és kívánunk nagyokat.”

SUP Budapest: Hullócsillagtúra 2020 (2020. augusztus 14-16.)

Hullócsillagok éjszakája 2020 (2020. augusztus 15.)

„Évek óta ez a Budai Szabadtéri Színház egyik legnépszerűbb eseménye: éjszakai csillaglesés, zenei kísérettel a Budai hegyek tetején! Idén még érdekesebb programmal készülünk: egy teljes, nagyszimfonikus zenekar, a Dunakeszi szimfonikusok szolgáltatják a csillaghullás aláfestő zenéjét izgalmas filmzenei és egyéb gyönyörű és romantikus dallamokkal! ”

Szakíts a Toldiban – Romantic Distancing (2020. augusztus 15.)

A korlátozások ideje alatt végre volt időd gondolkodni, talán túl sok is, és rájöttél, hogy igazából sohase szeretted, megetted vele skype-on az utolsó gyorsfagyasztott pizzádat is, de már érezted, nem csak a sajt és gépsonka hagy rossz szájízt maga után, hanem minden tekintete amit fanyalogva feléd eleresztett. Ha már szájmaszkban se tetszik szegény, ne smsben (használja azt még valaki?) vagy messengeren szakíts vele, hanem gyere el a Toldiba, és tedd meg élőben.

BPSPC – Highlights // Kiállításmegnyitó és vetítés

Budapest streetfotós kollektívája, a BPSPC augusztus 15-én rooftop kiállításon mutatkozik be személyesen is. A korábban külön-külön alkotó utcafotósok tavaly novemberben álltak össze csapattá, elnevezésükkel is követve a nemzetközi „SPC” trendet. A 12 tagnak különböző a stílusa, de közös a célja: elfogadtatni és elismertetni a művészi utcafotó nagy múltú és gazdag műfaját itthon is.

WAMP / Hegyvidék 08.16. (2020. augusztus 16.)

Augusztus 16-án, hosszú kihagyás után, új helyszínen, a Hegyvidéki Sirály sétányon térnek vissza a WAMP-os tervezők! A budai hegyek ölelésében, a kultikus MOMkult előtti sétányon közel száz hazai alkotó várja az egyedi design tárgyak iránt érdeklődőket, ahol bemutatkozhatnak a legfrissebb nyári kollekciók. Most különösen fontos, hogy jelenlétetekkel és vásárlásotokkal ti is a hazai alkotókat támogathatjátok! Gyertek ki a Sirály sétányra nézelődni, beszélgetni, hogy újra együtt lehessünk kedvenc tervezőinkkel szabadon!

WAMP / Hegyvidék 08.16. (2020. augusztus 16.)

Moldvai táncház a Mitiszika zenekarral @Szimpla Kert (2020. augusztus 17.)

A Mitiszika Zenekar egy képlékeny formáció, amit a gyors fejlődés, valamint a nép- és világzene iránti mély tisztelet és szeretet jellemez. Tagjai a Zeneakadémia, illetve a különböző budapesti, népzenével is foglalkozó konzervatóriumok jelenlegi és ex-hallgatói.

Nyár a Hunyadi téren: Térzene koncertek a Danubia zenekarral (2020. augusztus 18.)

„Az Óbudai Danubia Zenekar számára kiemelten fontos a közösség sokoldalú szolgálata, ezért csatlakoztak a Térzene koncertsorozathoz. A zenekar kamaraegyüttesei négy hangversenyt adnak a Hunyadi téri zenepavilonban, így a Nyár a Hunyadi téren programsorozatunkban a komolyzenét kedvelő terézvárosiaknak is maradandó élményt nyújthatunk.”

Pepita Party (2020. augusztus 18.)

„Éld át velünk hétről hétre az 1920-as, 30-as évek hangulatát, a jazz-korszak pezsgését, a swing lüktetését! A hétfői Pepita Party a látványos swing táncok és a forró jazz találkozásáról szól. Budapest legjobb táncosai minden héten itt gyűlnek össze, hogy hódoljanak szenvedélyüknek, a Lindy hopnak, Balboának, Charlestonnak, Shagnek, mindezt remek hangulatban és társaságban, egy kellemes nyári estén, kiváló jazz zenékre.”

Pepita Party (2020. augusztus 18.)

Borszerdák a Vasarely Múzeumban! (2020. augusztus 19., 26.)

„A Vasarely Múzeum Borszerdái 2020-ban szó szerint vissza nem térő alkalmak: hosszú idő óta ezeken az esteken nyitnak ki újra a múzeum kapui és várják a látogatókat egy-egy feledhetetlen esten! Az idei első programok augusztus 19-én és 26-án kerülnek megrendezésre. Az augusztus 19-i Harmóniák, árnyalatok és augusztus 26-i Reflexek, kontrasztok címre keresztelt egész estés Borszerdákon a Victor Vasarely életművét bemutató tárlaton túl a Kód és algoritmus című kiállítással, rendhagyó vezetésekkel, zamatos borokkal, az Art Bonbons klasszikus és kortárs zenés-táncos produkciójával és a már jól ismert hűs zöld övezettel tér vissza a Vasarely Múzeum!”

Programok az augusztus 20-i hosszú hétvégén

Kenyérlelke fesztivál (2020. augusztus 19-20.)

2020. augusztus 19-20-án rendezik a hatodik, hagyományosan kenyeret készítők találkozóját Budapesten. A találkozó a kenyér szerelmeseit összehozza egy alkalommal évente, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat. Arra törekedenk, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Augusztus 20 programok Budapest 2020: Kenyérlelke Fesztivál

Lángos és Palacsinta Fesztivál – Normafa-Csillebérc (2020. augusztus 20.)

Egész napos, nyárindító Családi program a budai hegyek tetején, a Normafánál, a Budai Szabadtéri Színházban. Több, mint 250 féle lángos és palacsinta, gyermek és utcabál programok, kiállítás és vásár és színpadi programok!

Belvárosi Éjszakai Piac (2020. augusztus 20.)

„Egy igazán különleges élmennyel szeretnénk meglepni a vendégeinket! Egy olyan újszerű gasztronómiai élményprogrammal szeretnénk kedveskedni, ami teljesen beleillik a rohanó városi életbe! Egy olyan programot, ahova szívesen elmegyünk hétvégén a családdal, barátokkal, ahol a vásárlás egyben élmeny is. Megnyitjuk Budapest legnagyobb éjszakai piacát! Ahol minden szombaton 16.00-1.00 között megveheted a legjobb termelőktől származó sajtokat, húsárut, zöldségeket! De ha csak beugranál egy jéghideg kézműves sörre, egy pohár borra, vagy valami igazán házias ételre, úgy nálunk a helyed! Gasztrokultúrális találkozó a belváros szívében! Ott találkozunk! Várunk szeretettel!”

Aug 20 programok Budapest 2020: Belvárosi Éjszakai Piac

Mesterségek Ünnepe (2020. augusztus 20-23.)

A Mesterségek Ünnepét, a népművészek hagyományos találkozóját immáron harmincnegyedik alkalommal rendezzük meg.
A Budai Vár történelmi környezetében négy napon keresztül kézműves mesterek műhelyeikben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, mi több, a közönséget is bevonják az alkotásba. A mesterség-bemutatók mellett a kézművesek kirakodóvásáron kínálják portékáikat. A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi táncosok és zenekarok lépnek fel és lesz viselet-bemutató is. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig koncert és táncház szórakoztatja a közönséget.

Ifipark-fesztivál – Várkertbazár+újrafiatalok (2020. augusztus 20-23.)

A fesztivál helyszíneként szolgáló egykori Ifipark 1961. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit, akkor még csak 1 hónapra, majd jóval több lett, mint egyszerű koncerthelyszín, a magyar hatvanas évek szimbólumává vált. A fesztivál célja, hogy az érintett korszakok hangulatát, zenei, gasztronómiai és stilisztikai kulturális értékeit felelevenítve méltó megemlékezési teret teremtsen a látogatók számára.

Varázslók napja (2020. augusztus 22.)

Mágusok és boszorkányok figyelem! Idén augusztusban várunk a Varázslók napjára, a Magyar Vasúttörténeti parkba! Kis és nagy varázslóknak, Harry Potter rajongóknak és az illúziók szerelmeseinek kihagyhatatlan élmények várnak.

Kalandra Fül Fesztivál (2020. augusztus 22-23.)

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Első alkalommal 2020. augusztus 22–23-án egy helyre gyűjtöttük a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar, akik innovatív előadásaikkal az elmúlt években lelkes gyermekek ezreinek bizonyították, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni. A fesztivál művészeti vezetője Hámori Máté, több tucat újító előadás megálmodója és a zenei utánpótlás-nevelés kiemelkedő alakja.

Programok Budapesten Augusztus 20-án: Kalandra fül fesztivál

Egyszer volt, minden volt [Óvóhely] (2020. augusztus 23.)

Emlékszel még a Magyar Népmesékre? Sokaknak felcsendül a fejébe az a jellegzetes dallam, ami jelezte számunkra, hogy kezdődnek a kalandok a királyfival, a szerencse próbálásokkal, a királylánnyal, és még megannyi szereplővel. Csendüljön a dal, és ismertessük meg az új generációkkal is a népmesék fantáziadús világát, bábelőadásba bújtatva.

Hogyan értsük félre a nőket? (2020. augusztus 23. és 29.)

Az újrainduló színházi élet jele, hogy augusztus 23-án és 29-én dupla Hogyan értsük félre a nőket? előadással várják a nézőket a MOMkultban, mindkét nap 17.00 és 20.00 órai kezdéssel is megtekinthető Csányi Sándor nagy sikerű, önálló estje. Jegyek és információk a további előadásokról ITT.

Még több program az augusztus 20-ai hétre:

***

Fonó Session: vonós örömzene (2020. augusztus 25.)

„Fogd a hangszered, és csatlakozz! – Fonó Session sorozatunk kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül. Kéthetente kedd esténként a vonós örömzenék házigazdája a Porteleki László vezette Poros Jam. ”

VárKERT Mozi – Friss hús válogatás 2020 (2020. augusztus 26.)

2020-ban nyolcadik alkalommal lesz Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket.

VárKERT Mozi - Friss hús válogatás 2020 (2020. augusztus 26.)

Parno Graszt táncház és mulatság – Budapest Park (2020. augusztus 26.)

„A tavalyi nagysikerű táncház-sorozatunk elindítása után ismét a népzenéé a főszerep a Budapest Parkban, ezúttal pedig autentikus cigányzenére rophatjuk a csillagos ég alatt augusztus 26-án! A talpalávalót egész éjszaka a hazai romazene egyik legmeghatározóbb szereplője, a világszerte elismert Parno Graszt zenekar biztosítja, a lépésmesteri feladatokat pedig a Népművészet Ifjú Mestere díjjal kitüntetett Balogh Katesz és fia, Horváth Pákó látják el, akiktől nagyecsedi figurákat leshetünk el a hajnalig tartó mulatáshoz. Vár az ország egyik legnagyobb szabadtéri táncháza, ahol ereszd-el-a-hajam pillanatokból ezúttal sem lesz hiány!”

Játék a városban – ingyenes tárlatvezetés (2020. augusztus 27.)

„Játéktörténeti állandó kiállításunk látványos installációi egy városi teret idéznek fel, amelyben barangolva a látogató a közlekedéstől kezdve, az otthonon, a parkon, az iskolán és a gyáron át egészen a játékkereskedésig juthat el. A közel 1500 műtárgy, az egyes színterek megjelenítik Magyarország 1990 előtti emblematikus polgári és szocialista játékait, többek között babákat, bababútorokat, autókat, építő- és társasjátékokat, lemezjátékokat. Az egyes témák, tárgycsoportok komplex értelmezéséhez pszichológiai, neveléstörténeti, gyártástechnológiai és kultúrtörténeti nézőpontok, valamint interaktív elemek is hozzájárulnak.”

Agatha Christie: Váratlan vendég (2020. augusztus 28.)

A krimi koronázatlan királynőjének titkokban, hazugságokban, félreértésekben és fordulatokban bővelkedő klasszikusa a Győri Nemzeti Színház vendégjátéka.

Agatha Christie: Váratlan vendég (2020. augusztus 28.)

Állatkertek Éjszakája (2020. augusztus 28.)

A vakáció végén, de még az iskolaidő előtt szeretnének kedveskedni a magyarországi állatkertek a családoknak, akiket idén hetedik alkalommal várnak látványetetésekkel, különleges állatok simogatójával, nem mindennapi fényekkel és az állatkertek máskor nem látható titkaival.

Ünnepeljük a hősöket! (2020. augusztus 29.)

A koronavírus-járvány idején, tavasszal az orvosoknak drukkolt az ország. Méltán járt a figyelem és az elismerés. Azonban vannak, akiknek kevesebb figyelem jutott. Azoknak, akik szintén óriási energiákat mozgósítottak, és szintén nemcsak a járvány idején. Akik, ha kellett, karanténba vonultak a legrászorultabbakkal együtt, akik minden nap kockáztatták az egészségüket csak azért, hogy segítsenek másokon. Ők a szociális munkások, a szociális ellátásban dolgozó orvosok és más munkatársak, akik az idősellátásban, a hajléktalanellátásban, családok átmeneti otthonában, védett házakban vagy épp az utcán segítették és segítik a mai napig az arra rászorulókat. Őket ünnepeljük ezen a napon.

Ünnepeljük a hősöket! (2020. augusztus 29.)

III. Libegők Éjszakája (2020. augusztus 29.)

Szeretnéd egy igazán különleges helyről megnézni a naplementét? Szeretnél egy különleges programot pároddal vagy családoddal? 2020-ban augusztus 29-én hazánk libegői késő estig nyitva lesznek! Várnak a városok, tájak messzi fényei amit a magasból csodálhatsz majd meg egy kellemes libegőzés során!

Budapest Black Food Festival 2020 (2020. augusztus 29.)

Berlin, Tel Aviv, Helsinki, New York, Istanbul, London, Nairobi, Kigali, Tallinn után újra Budapesten a Black Food Festival! Ezen a napon Magyarország legkreatívabb séfjeitől, éttermeitől, cukrászaitól és más vállalkozó kedvű gasztro szakembereitől kóstolhatsz egyedi fejlesztésű, sötét vagy fekete színű termékeket. Javasolt öltözet: fekete 🎩

Budapest Black Food Festival 2020 (2020. augusztus 29.)

10.Magyar Bor Napja – Koccintás, Borflashmob és borvásár (2020. augusztus 29.)

Kihagyhatatlan találkozó a nyár utolsó napjaira! Találkozzunk és koccintsunk közösen 2020. augusztus 29-én este 6 órakor a Vajdahunyadvárban! 🥂 Várunk minden borkedvelőt, hogy megmutassunk, mennyien vagyunk. Mi finom borokkal, Ti egy pohárral és nagy társasággal készüljetek, hogy együtt koccinthassunk. 🍷 A koccintást követően a programot a borászokkal folytatjuk. A kötetlen beszélgetéseken és a borkóstoláson túl kedvezményes borvásárlásra is lehetőség lesz. A borokon kívül minőségi kézműves élelmiszereket tudtok kóstolni és vásárolni. 🥨

kiskertpiac – színek vasárnapja (2020. augusztus 30.)

„augusztus 30-án még nyár… színes, illatos! a kiskertpiacon a virágokon, növényeken, természetes dizájn alkotásokon, lakberendezési kellékeken, ékszereken pompázik majd szinte az összes szín, és annak árnyalatai:) persze, a natúr kozmetikumok a növények pozitív hatását adják, a kert finomságai pedig a nyár ízeit idézik majd újra és újra. gyertek, várunk Benneteket, színesedjetek velünk augusztus utolsó vasárnapján! ”

kiskertpiac - színek vasárnapja (2020. augusztus 30.)

Budapest Bár – vendég: Péterfy Bori (2020. augusztus 30.)

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

Spritz Monday / After Work / Bálna Terasz (2020. augusztus 31.)

„Munka utáni baráti találkozók nyári frissítő királynői Spritz-ek, királyai pedig a Fröccsök. Meleg nyári hétfői napokon a Bálna Terasz kedvenc hűsítő Spritz & Fröccs válogatásai kerülnek a főszerepbe. Gyönyörű budapesti panoráma, a Duna közelsége, minden nap élő naplementés dj sett.”

Ha a sok budapesti program közepette, lenéznél a Balatonra is, akkor ezek közül válogass: