60+ kihagyhatatlan balatoni program – 2020 augusztus

Az augusztus 2020-ban is hihetelen jó balatoni programokat tartogat számunkra. Számtalan borkóstoló, vacsora, túra, koncert, színházi és bábszínházi előadás, sport-  és családi program, fesztivál vár… Összegyűjtöttünk mindent, amit tudtunk, neked csak ki kell választani!

Bor7végék Badacsonyban (2020.07.30.-2020.08.23.)

A Badacsonyi Borvidék borászatai gondoskodnak arról, hogy vendégeik az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák meg a nyári hétvégéken, új helyszínen: Badacsonyban a Móló Parknál.Az estéket színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé. Fellépnek többek között a Mystery Gang, Csík János és a Mezzo, Singh Viki, Tóth Vera és Romhányi Áron, a Hősök, a Roy és Ádám Trió, a Nirvana Akusztik, Other Planet, Hello Kids, Dj Rádai, Dj Ferryman, DJ Juhász Bálint.

A Bor7végék időpontjai:
– július 30-augusztus 2. (csütörtök-vasárnap)
– augusztus 6-9. (csütörtök-vasárnap)
– augusztus 13-16. (csütörtök-vasárnap)
– augusztus 17-23. (hétfő-vasárnap)

Badacsonyi programok 2020 augusztus: Bor7végék

OrgonaPont koncertsorozat a Balatonnál (2020.08.01.-2020.08.30.)

Ha augusztus, akkor orgona! Akár ez a mondat is lehetne a Filharmónia Magyarország szlogenje a nyár utolsó hónapjában, hiszen már évek óta élvezheti a közönség a nyáresti orgonakoncerteket a templomok hűvösében.

Az orgonakoncertek időpontjai és helyszínei:

  • Balatonlelle 08.06. Kovács Szilárd Ferenc és Bognár Szabolcs közös estje
  • Tihany 08.08. Kovács Szilárd Ferenc és Bognár Szabolcs közös estje
  • Balatonlelle 08.13. Bán István és Hara Fruzsina közös estje
  • Keszthely 08.18. Szamosi Szabolcs, Kriszta Kinga és Horváth István közös estje
  • Balatonlelle 08.20. Etienne Walhain és Szendrői Zsuzsanna Közös estje
  • Balatonlelle 08.27. Fény és árny
  • Keszthely 08.29. Fény és árny
  • Veszprém 08.30. Imádságok énekhangra és orgonára

38. Lidl Balaton-átúszás (2020.08.01., Révfülöp, Baltonboglár)

A Balaton-átúszás hazánk ikonikus sporteseménye. A mezőny hagyományosan az északi partról úszik a délire, Révfülöpről indulva egy 5,2 km-es távot megtéve érkezik Balatonboglárra. Idén újdonság a 2,6km-es Féltáv, aminek rajt/célja a felújított balatonboglári Platán Strand.

Hétvégi programok: Balaton átúszás 2020

Jótékonysági Kutyás Hamburger Party (2020.08.01., Balatonfüred)

„Augusztus 1-én egy különleges kezdeményezés és nagyszerű összefogás eredményeként jótékonysági hamburger party lesz a Koloska-völgyben. A Pracli és a Balatonfüredi Ebrendészeti Terep szervezésében olyan egész napos programra várunk, melynek célja, hogy a szentgáli hátrányos helyzetű gyermekeknek egy vidám, önfeledt napot tartsunk, s örömöt szerezzünk. Kutyás bemutatókkal, élmény-feladatokkal és egy jóízű hamburgerezéssel is emlékezetessé tesszük ezt a
napot, s mellette adománygyűjtést is szervezünk, a kis védenceinknek.”

Balatonfüred programok 2020 augusztus: Jótékonysági Kutyás Hamburger Party

Zrínyi Pop duó ★ gasztro-swing (2020.08.01., Örvényes)

„A Zrínyi Pop kerekasztal társaság az ország első számú gasztro-swing kultúrzenekara, a 20′-as évek Amerikája és a francia manouche jazz életérzés köszön vissza zenéjükben. Ahogy egy jó bor, vagy kézműves sör, a gasztronómiai élmények elengedhetetlen kísérője a Zrínyi Pop. Igazi csemege, ínyenceknek!”

Fűzy Piano Beach  (2020.0.8.01., Tihany)

„Kedves Barátaink! Szerintünk az egyik legjobb nyár előtt állunk, éppen emiatt elővettük a tavalyi ötletünket, ami úgy szólt, hogy jöjjön akinek jönnie kell és egy pokrócon, törölközőn üljünk körül egy zongorát a vízparton, ahová barátaink és kedvenc fellépőink közül ültetünk le valakit. Gabi bácsit teljesen felesleges bemutatni, ennek a műfajnak a legnagyobb tudója, utána pedig 3 dj barátunk, a Tihany Beach Sup-os Lauer, Danny-L és Soneec nyomogatják a Dj pultot, miközben a Büttner Borház kiváló italaival koccintgatunk, strandolgatunk, hempergünk, supozgatunk, sőt az összesen 68 fő ültetett hely mellett foglalható a 6 vízibicikli is és a supok is.”

Tihany programok 2020 augusztus: Fűzy Piano Beach 

Nyitott Pincék Éjszakája! (2020.08.01., Rezi)

A Nyitott pincék éjszakáján kézműves hagyományokkal készült ételek, finom, helyi pincészetek borai és persze a mesébe illő táj fogadja vendégeinket, akik betekintést nyerhetnek Rezi borkultúrájába, annak gasztronómiai és a mezőgazdasági hagyományai mellett. A táj szépségét fokozza az éjszaka és az éjszakában fáklyákkal való séta az egyes pincészetek közt, akik erre az alkalomra készített poharakban kínálják boraikat.

Nyáresti zenés vacsorák a Follyban (2020.08.01.,08.,15.,22.,29., Badacsonyörs)

„2020. júniusától elindul a Folly nyáresti zenés vacsorák programsorozata. Ennek keretében minden szombaton élő zenével, speciális hétvégi menüajánlattal, gasztronómiai különlegességekkel várjuk vendégeinket augusztus végéig. A Balaton édenkertjében már az örökzöld, virágzó arborétum bejárása is feltölti az ideérkezőket, de a grillteraszon, a szabad ég alatt elfogyasztott a vacsora, a balatoni panoráma és a kellemes dallamok megkoronázhatják a napot.”

Séf a parton II. / Zamárdi-Parti Bisztró (2020.08.01.)

Kiss Krisztián és Boldizsár Zoltán nem csak jó barátok, de hosszú ideig egymás mellett csiszolódtak Magyarország legjobb konyháin, hogy jó séfekké váljanak. Meghatározó időszak volt mindkettejük számára a Salon étteremben eltöltött idő Fekete Antonio és Wolf András vezetése alatt. Ők várnak benneteket egy kellemes vízparti örömfőzéssel, ahol belekóstolhattok pár könnyen elkészíthető finom fogásba.

Zamárdi programok 2020 augusztus: Séf a parton II.

Balatoni reggeli a Pántlika Pincészetben (2020.08.02., Dörgicse)

„Elhoztuk nektek, hogy szerintünk milyen az igazi balatoni reggeli. Ugorjatok át, élvezzétek a reggeli felmelengetős napsütést az arcotokon, egyetek velünk finomakat, lágy dallamokkal.”

Veszprém, a Királynék városa (2020.08.02.)

„Ha szeretnél eltölteni egy kellemes napot a Barangolókkal, ha látni akarod Veszprém csodálatos panorámáját több szögből, ha akarsz egy jót sétálni nem csak a városban, ha…. és folytathatnánk a sort. Gyere és fedezd fel velünk a mára lenyűgözően felújított és megújult veszprémi belvárost és a Séd patak völgyét.”

Gatsby Show (2020.08.02., Fonyód)

„Fergeteges hangulatú show műsor a 20′ évek gengszter korszakát idézve! Az alkohol tilalom idején virágzott csak igazán a revű élet! A legismertebb dalokat látványos jelmezek és lenyűgöző koreográfiák kísérik.”

Oláh Szabolcs Quintet koncertje (2020.08.03., Balatonboglár)

A gitáros, zeneszerző, hangszerelő Oláh Szabolcs a mai magyar jazz-élet kiemelkedő zenészeivel mutatja be új, dallamközpontú kortárs jazz projektjét.

Zen Garden E-bike tereptúra (2020.08.04., 11., 18., Zánka)

„Ismerje meg a Káli-medence rejtett csodáit és töltődjön fel a csodálatos balatoni panorámák látványával. Izgalmas erdei, mezei és hegyi útvonalak várják a Zen Garden túrán, melyen az e-bike segítségével erőfeszítések nélkül juthat el olyan helyekre, melyeket a helyiek közül is kevesen ismernek.”

Balatoni programok 2020 augusztus: E-bike túra

Kocsmakvíz a Lógó Üvegben (2020.08.04., Siófok)

„Az egyedi kérdésköröket tartalmazó vetélkedőben, a kreatív gondolkozásra is szükséged lesz és a taktikai érzékedet is használhatod. Minden alkalommal egy kis időutazást teszünk a nyolcvanas és kilencvenes évekbe, új, érdekes dolgokat tudunk meg a világról és próbára tesszük emlékező képességünket, miközben legjobb barátainkkal iszogatunk és szórakozunk.”

Szakvezetéses élménytúrák Badacsony régióban (2020.08.05., 08., 15., 22.)

Profi szakvezető segítségével még izgalmasabb felfedezni a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat- és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit. A kínálatban szerepel holdfény-, madarász-,vár illetve tanösvény túra is, melyekre jelentkezni a helyi Tourinform irodában lehet.

Balatoni programok 2020 augusztus: Szakvezetéses élménytúrák Badacsony régióban

Karosi Kirakodó (2020.08.05.,12.,19.,26., Zalakaros)

A tavalyi évben – hagyományteremtő szándékkal elindított – termelői- és kézműves vásárunk hatalmas érdeklődésre tartott számot, így július közepétől várunk minden kedves vásárlót, aki kedveli a helyi, egészséges, minőségi alapanyagokból készült, kézműves portékákat!

A padlás – Balaton Színház (2020.08.06., Keszhely)

Ez, az immár klasszikussá vált zenés játék ugyancsak az ifjúság identitásának kérdésével foglalkozik. A műfaji meghatározás pontos, hiszen mesés elemek, csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik kísérik azt a történetet, melyben mában élő hőseink ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők, rendőrök, házmesterek szorításában próbálnak egymásra, azaz boldogságra találni. Mindezt Horváth Péter szellemes librettójában, Presser Gábor és Dusán Sztevanovity szinte kivétel nélkül slágerré vált dalaival élik meg.

XII. Györöki JazzFiesta – Ha csütörtök, akkor szól a jazz! (2020.08.06., 13., 20., Balatongyörök)

Csütörtök esténként a Balaton-parton, a romantikus hangulatú kis téren megtelik jazz-dallamokkal a levegő. Egy pohár hűvös bor, vagy egy finom vacsora mellett a szomszédos éttermekből, bisztrókból is élvezhetjük az esti koncerteket.

Balatoni fesztiválok 2020 augusztus: XII. Györöki JazzFiesta

Ilyen a Jazz – Palota Koncertek (2020.08.07., Veszprém)

A nappalok forrósága után semmi sem lehet üdítőbb, mint különleges helyszínen valódi örömzenét hallgatni. A Filharmónia Magyarország a könnyed dallamok mellett egy pohár borral is megvendégeli közönségét, hogy még teljesebb legyen az élmény.

II. Népzenei koncertsorozat a Hullámban – 2020 (2020.08.07. és 29., Révfülöp)

Idén, 2020-ban is a Nemzeti Kultúrális Alap – Halmos Béla Progra jóvoltából kerül megrendezésre a révfülöpi Hullám Bárban egy 4 alkalomból álló koncert- és táncházsorozat. Az időpontok és muzsikusok a következők:

Július 4: Matokabinde
Július 31: Üsztürü
Augusztus 7: Koncz Gergely: Magyarpalatka – Lemezbemutató
Augusztus 29: Tükrös Zenekar

Progamok a Balatonnál 2020: II. Népzenei koncertsorozat a Hullámban

LégyOtt a Tóparton! (2020.08.07.,14.,21., Tapolca)

Mediterrán hangulat – festői környezet – élő zene. Péntek esténként az ódon hangulatú Malom-tó partján részesei lehetünk a természet és a művészet közös csodájának.

Időpontok és fellépők:
július 24. (péntek) 19 óra – JAG
július 31. (péntek) 19 óra – Anna és Ivett kalandjai
augusztus 7. (péntek) 19 óra – Piller Balázs, Babos Lajos
augusztus 14. (péntek) 19 óra – Őri Jenő, Tóth Péter, Román Iván
augusztus 21. (péntek) 19 óra – Sajcz Gábor

Söptei JazzDűlő – minden pénteken (2020.08.07., 14., 21., 28., Csopak)

„Péntekenként lazulunk a lugasban. Lesz densz plusz mámor, látvány, élmény, napfény, holdfény. Élőzenei izgalmak és gasztrokaland. Robi szuper bisztrókajái, gyarló grillkolbászok, meglepi a vegáknak, Zsolti díjnyertes borai, aranyló Varázslat és ezüstös Hangulat.”

Söptei JazzDűlő – minden pénteken (2020.08.07., 14., 21., 28., Csopak)

Mozart: A varázsfuvola – részletek (2020.08.08., Vászoly)

A varázsfuvola játékos, interaktív változata a KLASSZ a pARTon fesztivál családi programjainak állandó darabja. Mozart operájának csodákkal teli, titokzatos világa, fordulatos története és varázslatos zenéje – életkorra való tekintet nélkül – évről évre magával ragadja a közönséget.

Parkmozi – Csillag születik (2020.08.08., Keszthely)

A Csillag születik nyolc Oscar-díjra jelölt 2018-as amerikai zenés film, mely egy sikeres, ámbár alkoholproblémákkal küzdő zenész (Bradley Cooper) életét mutatja be, miközben felfedez egy fiatal feltörekvő énekest (Lady Gaga), akibe beleszeret.

Keszhely programok 2020 augusztus

Iccakai Kiskör 2020 (2020.08.08., Siófok)

„A BALATONKÖR rendezőinek örömtúrája. Ilyen már volt tavaly is, idén sem maradhat el. Talán jövőre is lesz. Világosban már mindenki látta a partot. És sötétben?”

DOG BEACH FEST Keszthely (augusztus 8.)

„Gazdik és kutyusok! Ha szeretnétek együtt lazulni, pancsolni a Balatonban, érdekes programokon részt venni, kutyás kiállítók termékei és szolgáltatásai között válogatni, akkor irány a Dog Beach Fest Keszthely!”

SUP Jóga Brunch (2020.08.09., Tihany)

„Szeretettel várunk Tihanyba egy igazán szuper helyszínen. Egy órás SUP jógával kezdünk, a „Balatonnal áramolva”, majd a stégen együtt reggelizünk.”

Balaton északi part programok: SUP Jóga Brunch

Mazsola és Tádé  (2020.08.09., Fonyód)

Bálint Ágnes meséjén több nemzedék nőtt fel, akik ma már szülők, sőt nagyszülők, de jól emlékeznek a televízióból megismert tökházikó lakóira. Ha Te is közéjük tartozol, akkor itt az alkalom, hogy gyermekedet, unokádat is megismertesd a kedves kis figurákkal, akiket az Ametist Bábszínház művészei elevenítenek meg.

Hogyan értsük félre a nőket? – Csányi Sándor színházi estje (2020.08.09., Tihany)

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha Ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, öröméről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.) Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, hetven percben.

Színházi programok a Balaton parján: Hogyan értsük félre a nőket?

Perseidák Hullócsillagnézés (2020.08.10-15., Eplény)

„Minden évben a legjobb helyet keresed az augusztusi hullócsillag nézéshez? Ne keress tovább, most megtaláltad! Eplényben a Kaland Hegyen, exkluzív körülmények között nézheted a hullócsillagokat, a libegőről, és a hegytetőről egyaránt! Mindenféle fényszennyezés nélkül csodálhatod a Perseidák meteorrajt, a sípályák tetején! Minden nap hosszabbított nyitva tartással üzemel majd az Eplényi Libegő, hogy időben feljuss a hegytetőre, és vissza is tudj jönni kényelmesen a völgybe!”

Hullócsillagnézés 2020 Balaton - Eplény

Borvacsora – Magyar Bori koncerttel (2020.08.13., Tagyon)

Hogyan tudjuk igazán halmozni az élvezeteket? Előkészítünk egy fergeteges menüt, hozzá kiválsztjuk a megfelelő borokat és meginvitálunk egy igazán egyedi hangzásvilágú előadót. Az asztalok között a megszokott csapattal, a mikrofonnál a jazz, country, és popzenei darabokat saját izlése szerint tálaló Magyar Borival várunk.

Kippkopp és Tipptopp (2020.08.14., Balatonszárszó)

A Nefelejcs Bábszínház zenés bábelőadása Marék Veronika azonos című mesekönyve alapján. Őszi falevelek, pirosak, sárgák, zöldek. Őszi falevelek. Új ruhát tőletek kérek…

Családi programok a Balatonnál: Csukás színház

Csinibaba / Balatoni Strandmozi (2020.08.14., Káptalanfüred)

Legyen verőfényes napsütés, vagy felhős égbolt, fáradjunk el a strandolástól, vagy a túrázástól, egy esti mozi a legjobb befejezése lehet egy nyári napunknak.

Hair – Szabadtéri Színpad (2020.08.16., Balatonlelle)

A világhírű musical Likó Marcell és Marton Lívia új dalszöveg-fordításaival, Vándorfi László magyar szövegkönyv változatával kerül bemutatásra.

Balatonlelle programok 2020 augusztus: Hair

X. Sárkányfesztivál (2020.08.15., Balatonszárszó)

Ebben az évben jubilál az ország egyik legjelentősebb gyermekfesztiválja augusztus 15-16-án. Ezen a napon 10. alkalommal fogadhatják a gyerekek, és a családok a parton Süsüt, és együtt szórakozhatnak a a Fabula együttes koncertjén. Csukás Istvánra emlékezve, ezúttal a költővel közösen készített „Kócbaba” című lemezéről válogatta dalait zenekar.

Balatoni programok augusztus: Sárkányfesztivál

Veszprém, a zenélő ékszerdoboz – Zenés városnéző séták (2020.08.15.,20.,29.)

„Veszprémet 2019 október végén A zene városa címmel tüntette ki az UNESCO. Veszprém, a zenélő ékszerdoboz sétánkon az érdeklődő zenebarátok megismerkedhetnek azokkal a belvárosi helyszínekkel, melyek kötődnek a város zenei múltjához és jelenéhez.”

Balaton-átevezés (2020. 08.16., Fonyód, Badacsony)

„2020-ban ismét egy parádés vízi futamra hívunk! Augusztus 16-án Balaton-átevezés! A táv Fonyód és Badacsony között oda-vissza 9 kilométer, aminek nekivághattok bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel, egyedül vagy csapattársakkal!”

Fonyód programok 2020 augusztus: Balaton-átevezés

BeszélgESsTÉK vendég: Sebestyén Balázs (2020.08.16., Balatonfüred)

A nagy sikerű BeszélgESsTÉK sorozat következő vendége: Sebestyén Balázs, rádiós és televíziós műsorvezető. Függőségeink. Vannak-e jó függőségek címmel Kadlecsik Zoltán, evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember beszélget Balázzsal.

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 (2020.08.16-23., Veszprém)

A Rozé, Rizling és Jazz Napok 2020 keretében augusztus 16. és 23. között ismét a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatát, kézműves ételeket, illetve naponta 3 koncerttel a hazai jazz élet és a jazzel határos műfajok fiatal képviselőit ismerhetik meg a gasztrokulturális élményekre vágyók.

Veszprém programok 2020 augusztus: Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bronz és krómacél – Tematikus városnéző séta Siófokon (2020.08.18.)

A séta keretében Varga Imre szobrászművész Siófok központjában elhelyezett alkotásait ismerhetik meg az érdeklődők. A Fő téren és környékén elhelyezett szobrok keletkezéséről és elhelyezésük részleteiről, érdekességeiről is hallhatnak.

Bödőcs Tibor Balatonfüreden (2020.08.18.)

Bödőcs Tibor 2020. augusztus 18-án 20:00-tól Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ – Szabadtéri Színpadon lép fel „Kolera a Vackor csoportban” című önálló estjével.

Séf Fesztivál (2020.08.20., Tihany)

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között. A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek.

Bor, terasz, Fillet – Újra 2HA és barátai (2020.08.20., Hegymagas)

A 2HA augusztus 20 már tradíció, természetesen idén is folytatjuk!
• A DJ pultban Papa Áron
• A BBQ mellett a Fillet Event Catering csapata
• A boros poharaknál és a pincében természetesen Török Csaba
• Poharunkban 2HA pezsgő, Tabunello, Olaszrizling, Nevem senki…
• Alattunk a Szent György-hegy, előttünk a Badacsony

Operett Gála | III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál (2020.08.20.)

A III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál zárásaként nagyszabású operett gálát láthat a közönség, amely igazi kikapcsolódást ígér a műfaj kedvelőinek. Felcsendülnek a legnagyobb operett slágerek a műfaj kiválóságainak előadásában. Könnyed dallamok, szerelem és humor fergeteges hangulattal fűszerezve!

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás (2020.08.20-23., Balatonfüred)

„A kiállításon látható lesz egy közel 150 méteres modul terepasztal bécsi, nagyváradi, tapolcai és veszprémi klubok elemeiből összeállítva. Egyedi készítésű vasútmodellek. Emlékek a 30 éves veszprémi klub történetéből. A kiállítás ideje alatt a szombathelyi BYG-Modell szaküzlet kínálatából vásárolhatnak látogatóink.”

Balatonfüred programok 2020 augusztus: Vasútmodell kiállítás

Hévízi BOR és GASZTROkorzó (2020.08.20-23.)

Az idei évben rendhagyó módon családiasabb hangulatban, kisszínpadi produkciókkal, több térrel, több családi programmal várja vendégeit augusztusban Hévíz.

Hévíz programok 2020 augusztus: BOR és GASZTROkorzó

Népzenei Jamboree a Sabar Borházban (2020.08.21., Káptalantóti)

„Nem tagadjuk, hogy a blues az életünk, de nagyon lelkesek és nyitottak vagyunk arra, hogy egy kicsit színesítsük a programjaink palettáját egy olyan műfajjal, ami alapvetően a részünk. A magyar népzene és a néptánc jeles képviselői lesznek a vendégeink, hogy beavassanak bennünket a hagyományőrzés szépségeibe.”

Budapest Bár koncert // Balatonakali (2020.08.21.)

„Ha megtehetnéd eljönnél Budapest Bár koncertre? Most már megteheted! Újra a szabadban, újra önfeledten, személyesen – EGYÜTT! Gyere a családoddal, a barátaiddal, élvezzétek a dalokat, a zenét, a nyári estét – élvezd az életet!”

Régi villák nyomában Balatonalmádiban (2020.08.21., 31.)

2020 nyarán ingyenes vezetett körséták indulnak Balatonalmádiban a város régi villáinak múltját kutatva.

Balatonalmádi programok 2020 augusztus: Régi villák nyomában

Azt meséld el, Pista! – Mácsai Pál előadóestje (2020.08.21., Balatonföldvár)

Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, beszélni kezdene, elmesélné a saját szavaival az életét, vagy ami hirtelen az eszébe jut, azután megint eltűnne.

Freyja – the croissant story Pop-Up Balatonakarattya (2020.08.22.)

„Egy újabb balatoni helyszínen bukkanunk fel augusztusban, hogy nehogy véletlenül is croissant nélkül maradjatok. A The Rusty Coffee Box-ba hozzuk el a Freyja pompás croissant-jait, ahol az isteni speciality kávék már meghódították a Balatont. Szerintünk ne hagyd ki, mert ennél jobb szombati reggelit, ilyen csodás kilátással nem is kívánhatsz magadnak!”

Nyári Ünnep (2020.08.22., Hegymagas)

„Gyertek idén is, ünnepeljük együtt a nyarat borral, zenével, tánccal, és a csillagokkal! Idén a Nyári Ünnepet augusztus 22-én tartjuk, ezen a napon 13:00-24:00 között, extra hosszú nyitvatartással várunk titeket a Pincénél.”

Be Massive Horizon x Nyár x Szentbékkálla (2020.08.22.)

„A Be Massive Horizon ezen a nyáron kiköltözik a Káli-medencébe a kultikus Pegazusba. Lesz itt finom zene, ételek, italok, tánc!”

Hétvégi programok Balaton: Be Massive Horizon x Nyár x Szentbékkálla

I. Siófoki SUP Kupa (2020.08.23.)

Augusztus végén egy igazán különleges programmal bővül Siófok kínálata: augusztus 23-án a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület és a SióSUP szervezésében kerül megrendezésre azI. Siófoki SUP Kupa a siófoki Nagystrandon. Az 1 km hosszan húzódó versenypályára amatőröket és profikat is várnak, lesznek családi futamok is, illetve azok is kipróbálhatják magukat, akik a helyszínen kedvet kapnak. A tervek szerint 100 deszka lesz a vízen, egyszerre akár 100-120 emberrel, így amellett, hogy egy színvonalas, szórakoztató rendezvényre számíthatunk, igazán látványosnak is ígérkezik az esemény. Jelentkezni a sportegyesület weboldalán lehet.

Siófokon temérdek más program is vár rád augusztusban:

 

Tábor Fesztivál 2020 (2020.08.26-30., Alsóörs)

2020-ban megújult névvel, de a megszokott színvonallal vár minket a TÁBOR, Alsóörsön a Balaton parton.

Alsóörs programok 2020 augusztus

VonyArts Folkpart (2020.08.27., Vonyarcvashegy)

„Találkozzunk a VonyArts Folkparton ahol népzenei kurzussal, táncházzal és világzenei koncertekkel várunk benneteket! Az esemény résztvevői, fellépői és oktatói a Tindia, PásztorHóra és a Góbé zenekar, zenéljetek, táncoljatok, bulizzatok velük három napon és éjszakán keresztül a csodás Vonyarcvashegyen, a Balatontól szó szerint karnyújtásnyira!”

Grunting Pigs nyárzáró koncert a Szomszéd Kertjében (2020.08.27., Csopak)

Vidám nyárzáró koncert Csopakon a Szomszéd Kertjében a Grunting Pigs akusztikus blues duóval!

blank

Bogár Tali Gyenesdiás 2020 (2020.08.27.)

„Kirajzanak a VW bogarak augusztus utolsó hétvégéjén Gyenesdiáson…ahogy mindig is volt vár benneteket is Zoli bá és a többiek!”

Egy különlges program a Balatonnál: Bogár Tali Gyenesdiás 2020

Bondoró Fesztivál (2020.08.28-30, Kapolcs)

Kapolcs legújabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál egyelőre még újdonságnak számít a hazai fesztiválpalettán. A magát vidám kavalkádként aposztrofáló rendezvény tavaly jött létre hiánypótló céllal: a szervezők a Magyarországon talán kevésbé jól ismert utcaszínházi műfajokat, s a hozzájuk kötődő street art közeget szeretnék népszerűsíteni a közönség számára. Jobbról érkezik egy masírbanda, míg balról a gólyalábasok vidám zászlójátéka kápráztat el. Az egyik kertben felcsendül az éppen induló koncert első akkordja, a vásári forgatagban szebbnél szebb portékákból válogathatsz és ínycsiklandozó finom falatokat kóstolhatsz. Amikor lemegy a nap, Kapolcs épületeit és égig érő fáit fényfestések színkavalkádja díszíti!

Balatoni fesztiválok 2020 augusztus: Bondoró

Gasztro Piknik: Budapesti Vonósok a keszthelyi Kastélyparkban (2020.08.28.)

A Park Piknik nyitóeseményeként koncertet ad a Budapesti Vonósok Kamarazenekar a Helikon Kastélyparkjának fái alatt.

ULTRA COLOR Festival | Plázs Siófok #0828 (2020.08.28.)

„…itt normális, ha két UV karkötővel a kezeden extravagáns színekben pompázó unikornisként közlekedsz a vidámnyár égisze alatt. Azon sem lepődik meg senki, ha zölden fénylő Hulkként, esetleg rikító arcú Jokernek maszkírozva világítasz a tömegben…”

Siófok programok 2020 augusztus: ULTRA COLOR Festival | Plázs Siófok

Kerekerdő Paár Julcsival – Kőfeszt a strandon (2020.08.29., Pálköve)

Paár Julcsi énekest számos neves nép- és világzenei formáció tagjaként, vagy vendégeként ismeri a koncertközönség (Tárkány Művek, Bazseva, Dalinda). Saját gyermekei születése után kezdte el tartani interaktív népzenés foglalkozásait zeneterápiás szemlélettel átitatva, ÖsszeHangoló néven. Ezeknek a foglalkozásoknak több éves tapasztalata, a sok szép zenei – és persze anyai – élmény ez a koncert.

Szomszéd Kertje & Padron Tapas Bár közös nyárzáró

„Idén különleges módon indítjuk el az őszi szezont: kedvenc balatoni helyünkkel, a Szomszéd Kertjével tartunk egy közös vacsorát augusztus 29-én, szombaton. A desszerteket leszámítva az ételeket mi készítjük – a menüt még alakítjuk, az ízvilág marad spanyol, de az adagok nagyobbak (tehát nem tapa méretűek) lesznek.”

Off Road Hungary „A” Fesztival (2020.08.28-30., Gyenesdiás)

„Az elmúlt év sikeres rendezvénye alapján úgy döntöttük , hogy augusztus utolsó hétvégéjén a Gyenesdiási Crosspályán ismét nagyon sárosak akarunk lenni ! Új névvel, sok dagonyával (több mint tavaly !) , érdekes attrakciókkal, – pl. egy 50 m hosszú iszappálya , siratófalak, ügyességi versenyek, gyerekrendezvények, teljestményverseny, kiállítók és egy 100 órás non-stop partyval és sztárvendégekkel várunk mindenkit!”

Egy különleges program augusztusra: Off Road Hungary "A" Fesztival (2020.08.28-30., Gyenesdiás)

Szüreti Mulatság és halászléfőző-verseny (2020.08.29., Balatongyörök)

„Balatongyörök lakói egykor szőlőtermesztésből éltek, így a szüreti felvonulás, és a színes szüreti programok ezt a hagyományt őrzik. A szüreti program kísérő rendezvénye a halászléfőző-verseny, az itt készített halászleveleket a közösnág is megkóstolhatja a készlet erejéig!”

Ha szeptemberi programot keresel a Balatonnál, íme egy: