A legjobb siófoki programok 2020 nyarán

Bár tavasszal ezt még gondolni sem mertük, júliusra enyhült a járvány okozta helyzet, és végre lesz lehetőségünk kikapcsolódni az üdítő siófoki nyári programoknak köszönhetően. A Kálmán Imre Kulturális Központ, a Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház, a SzínPart, a PLÁZS, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület, a Balatoni Hajózás és minden egyes turisztikai szereplő azért dolgozik, hogy minél eseménydúsabb legyen a siófoki nyár 2020-ban is, a várostól megszokott, minden korosztályt megszólító kínálattal.

Siófok programok 2020

Kálmán Imre Kulturális Központ

A Kálmán Imre Kulturális Központ – bár némi változtatással, de – idén is megrendezi népszerű belvárosi rendezvényeit, hogy színesítsék a hétköznapokat is. Csütörtökönként ismét vár ránk a Belvárosi Zenei Estek, szuper könnyűzenei programokkal, az irodalomkedvelők péntekenként a KulTeraszon kapcsolódhatnak ki olyan népszerű előadók társaságában, mint Gerendás Péter, Grecsó Krisztián vagy Kollár-Klemencz László. A könnyed mozi iránt érdeklődőket minden szerdán külföldi vígjátékok várják a Nyáresti Filmklubban, a kedd estéket a Belvárosi Estek operett előadásai fűszerezik, a hétfő pedig a gyermekeké, hiszen este 7-től a Vakációs Gyermekprogramok keretében táncház, gyermekzenekarok és izgalmas előadások várnak rájuk. A belvárosi programok mind a KIKK belső udvarában kerülnek megrendezésre. Természetesen nem marad el vasárnaponként a Zene a Zöldben sem, ahol a Jókai park kellemes környezete kedveskedik tökéletes hangulattal a komolyzenei, acapella és népzenei koncertek alatt.

A komolyzene kedvelőinek Teleki Miklós orgonaművész és neves vendégei az idei évben is igényes programot és minőségi élményt kínálnak a Majestic Sounds orgonakoncert-sorozat keretében.

SzínPart

A SzínPart, vagyis a Siófoki Szabadtéri Színpad műsora július végétől egy hónapig vár idén is! Legénybúcsú, Menopauza, Dumaszínház, Dés László, Demjén Ferenc, Balázs Fecó – az idei évad is sok-sok izgalmas előadást ígér. Jegyek elérhetők ITT.

PLÁZS

A nyári ellazulás központja, a siófoki Nagystrandon található PLÁZS is rengeteg élményt kínál a napfény és a programok szerelmeseinek! Megújuló külsővel, minőségi szolgáltatásokkal, holdfényes partikkal és a hazai zenei élet krémjének koncertjeivel varázsolja felejthetetlenné a balatoni nyarat. Napközben a napfürdőző édes semmittevés, vagy az aktív kikapcsolódás színtere, a programnapokon pedig könnyűzenei élményeket kínál. Az idei nyár kínálatában a teljesség igénye nélkül megtalálható a Rakonczai Piano, a Republic, Fenyő Miklós, az Edda, a We Love Balaton Festival és az Ultra Color Festival is. A 2020-as év szigorításai különlegessé teszik a PLÁZS idei szezonját, hiszen így szeptember végéig koncertek színesítik majd a Nagystrandot.

Galerius Fürdő

A rossz idő sem szegheti kedvünk, hiszen a szaunaszeánszairól híres Galerius Fürdő is minden nap vár a különleges medencéivel, Szaunavilágával és kényeztető masszázsaival.

Siófoki hajóállomás

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete júliusban és augusztusban is vásárral várja minden hétvégén a siófoki hajóállomáson a gasztronómia és a kézműves termékek iránt érdeklődőket. Szombat esténként pedig élőzene is színesíti a programot: Siófok kedvencei, a Blokk Együttes, a The Freakend és a Hawaii Együttes lépnek színpadra. A hangulat garantált!

Kálmán Imre Emlékház

Az idei évben a Kálmán Imre Emlékház elindítja különleges városi sétáit, melyeken helyiek és az idelátogatók is ingyenesen részt vehetnek. A tematikus városnéző sétákon a siófoki születésű Kálmán Imre emlékét és Varga Imre szobrait is jobban megismerhetjük. A szobrászművésznek emléket állító séta során a Fő téren és környékén elhelyezett szobrok jellemzését, keletkezésük és elhelyezésük részleteit, érdekességeit hallhatják, míg az operettszerző kultuszát bemutató programon a róla elnevezett helyeket látogathatjuk meg. Kálmán Imre kalandos élete, valamint világszerte ismert és közkedvelt muzsikájának néhány kevésbé ismert titka tárul a résztvevők elé. Jelentkezni a siófoki Tourinform irodában lehet személyesen, telefonon vagy e-mailben az info@hellosiofok.hu címen.

A kisebbeknek múzeumpedagógiai foglalkozást is indítanak augusztusban „Az operettkirályfi” címmel. A játékos, rejtvényekkel tarkított program keretében Kálmán Imre titkait és életének kalandjait ismerhetik meg a gyermekek.
Az Emlékház Csiszár Elek, Varga Imre és Muzsinszki Nagy Endre siófoki alkotóművészek életéről is kiállítással készül. Az I. Inaurem – Siófok ékkövei kiállítás augusztus végétől december végéig várja az érdeklődőket.

Könyvtár

A Könyvtár Gyermekrészlegén szerdai és csütörtöki napokon várják a kicsiket a Százszorszép Kezek foglalkozásokkal, ahol sárkányokat, órarendeket, ceruzatartókat és egyéb szuper kis tárgyakat készíthetnek.

I. Siófoki SUP Kupa

Augusztus végén egy igazán különleges programmal bővül Siófok kínálata: augusztus 23-án a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület és a SióSUP szervezésében kerül megrendezésre az I. Siófoki SUP Kupa a siófoki Nagystrandon. Az 1 km hosszan húzódó versenypályára amatőröket és profikat is várnak, lesznek családi futamok is, illetve azok is kipróbálhatják magukat, akik a helyszínen kedvet kapnak. A tervek szerint 100 deszka lesz a vízen, egyszerre akár 100-120 emberrel, így amellett, hogy egy színvonalas, szórakoztató rendezvényre számíthatunk, igazán látványosnak is ígérkezik az esemény. Jelentkezni a sportegyesület weboldalán lehet.

Balatoni Hajózás

Amellett, hogy egy eseménydús nyárnak nézünk elébe, természetesen nem maradhatnak ki a programlistáról a Balatoni Hajózás hajói sem. A kirándulni vágyók számára Balatonfüred és Tihany is elérhető Siófok kikötőjéből, de persze egy hangulatos sétahajózáson is részt vehetünk – akár a naplementében gyönyörködve is. A népszerű bulihajók is útra kelnek egészen augusztus 29-ig, minden pénteken és szombaton.

A programokról részletes információt a www.hellosiofok.hu és a facebook.com/hellosiofok oldalakon találnak.