Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová érdemes ellátogatni márciusban

Nem tudod, hova látogass el legközelebb egy frissítő ital, mennyei fogás vagy izgalmas program kedvéért? Mutatjuk a város legújabb, felfedezésre érdemes helyeit!

Vokál Rock Bistro

Az Újbudán található, goth metal stílusú Vokál Rock Bistro egy hangulatos gasztrokocsma, amely hét közben finom ebédmenüvel, míg délutánonként és hétvégén kivételes italválasztékkal várja vendégeit, amelynek magyar és nemzetközi különlegességek is részét képezik. A Vokál kínálatát szezonális alapanyagok és modern konyhai technológiahasználat jellemzi, míg az ételek tálalása határtalan kreativitásról árulkodik, maguk a fogások pedig igazán ízletesek. Nagy kedvenceink a tatár beefsteak és a juhtúros sztrapacska.

1111 Budapest, Lágymányosi utca 19.

Spicy Fish Budapest Corvin

A Monori Centerben található népszerű Spicy Fish étterem január közepén nyitotta meg belvárosi üzletét a Corvin Pláza mögött, ahol a kínai konyha legjavával várják a vendégeket, modern, városi környezetben. Az étteremben ínycsiklandozó fogások hosszú listájából válogathatunk, amelyen megtaláljuk a méltán híres szecsuáni spicy fish-t, a Mao Xue Wang névre hallgató, kacsavérből, marhapacalból és löncshúsból készült különlegességet, illetve a sokak kedvence nyári tekercset is. A nagy választást ételfotók segítik.

1082 Budapest, Corvin sétány 3.

GM Base Street Food

A Keleti pályaudvartól nem messze, egy kis utcában bukkantunk a GM Base Street Foodra, amely Budapest első street food étterme, ahol csak glutén-, GMO-, hozzáadott cukor-, szója- és vöröshúsmentes szendvicsek kaphatók. Knoll Viktor tulajdonos lisztérzékenysége vezetett a vállalkozás létrehozásához, amelynek folyamatosan növekvő kínálatában többféle hamburger, mennyei szendvicsek, sült krumpli, gofri és palacsinta is található. Ha egészségesebb életmódra váltanál, de a gyors ételek kényelméről nem tudsz lemondani, mindenképp látogass el a GM Base Street Foodba!

1078 Budapest, Murányi utca 11.

Nebuta

A Nebuta megnyitásában nagy szerepet játszott a japán tökéletességre való törekvés elsajátítása és a japán konyha sokszínűségének bizonyítása. Az étteremben jelenleg a japán gasztronómia három tradicionális étele van főszerepben: ramen, katsu (bundázott húsok többféle variációban) és gyoza. A tágas és modern belső tér remekül passzol az ízletes, élénk színekben pompázó fogásokhoz, így a Nebutában garantáltak a harmóniában eltöltött pillanatok. A minőségi alapanyagok, a gyors kiszolgálás, a jól összeállított étlap és néhány mennyei desszert teszi igazán különlegessé a Nebuta-élményt.

1066 Budapest, Nyugati tér 1.

ÁlomCake Desszertműhely

A Bosnyák tértől egy köpésre található ÁlomCake elhozza a belvárosi cukrászdák minőségét és ízeit Pest külvárosába: a hívogató desszertműhely frissen készült, művészien díszített torták, sütemények és péksütemények ínycsiklandozó választékával várja édesszájú vendégeit. Az alapanyagokra és a legújabb étkezési trendekre egyaránt figyelmet fordító ÁlomCake-ért megéri tömegközlekedési eszközre pattanni, ha kívül ropogós, belül omlós macaronokra vagy egy szelet pisztáciatortára vágynál egy napsütéses vasárnap délután, de akkor is, ha egyedi csokoládékból álló ajándékcsomaggal lepnéd meg a szeretteidet.

1147 Budapest, Telepes utca 10.

Tsuru Sushi

Az Árkád Bevásárlóközpont étkezdéinek sorát erősíti a Tsuru Sushi, a tradicionális és modern japán konyha izgalmas fúzióját Budapesten bemutató vendéglátóhely, amelynek gondosan összeállított kínálatán találunk leveseket, sushit és persze édességeket is. A Chiang Mai tésztalevesért, a Tüzes Sárkány fantázianevet viselő sushikülönlegességért (uborkából, spárgából, avokádóból, sárgarépából, lazacból és angolnából, teriyakival és japán majonézzel) és a csokis-banános mochiért ölni tudnánk! A Tsuru Sushiban japán sörök közül is válogathatunk, így jobb helyet nehezen tudunk elképzelni a vásárolgatás utáni megpihenéshez.

1106 Budapest, Árkád Bevásárlóközpont

Crunchy

A Zing alapítója, név szerint Susánszky Ádám áll a Crunchy koncepciója mögött, akinek a magyar hamburgerforradalmat is köszönhetjük. Marhahús helyett viszont a Crunchy esetében a ropogós bundájú, csípős Nashville-i csirkéé a főszerep. Ökológiai tartásból származó csirkékből készülnek a mennyei harapnivalók, közte ropogós zsemlemorzsába forgatott szárnyak, combok és csirkemell, természetesen némi chilivel felturbózva. Az újbudai street food bár emellett egy listányi isteni szószt, ecetes uborkát, almás cidert, gofrit, és jalapenóval megspékelt amerikai sajtos tésztát (mac&cheese) is kínál, sok más mellett. Hogy teljes legyen az ízélmény, próbáld ki a 3 részes boxot extra csípősen, és kérj hozzá egy jó öreg Dr. Peppert, hogy elolthasd vele a torkodban lángoló tüzet. Hidd el, szükséged lesz rá!

1117 Budapest, Kőrősy József utca 7.

Budapest Wrecking Room

Érezted már magad valaha olyan mérgesnek, hogy legszívesebben kárt tettél volna valamiben, hogy a düh kiszálljon belőled? A Budapest Wrecking Room, azaz az ország első dühlevezető szobája pontosan erre a célra jött létre: leszámolhatsz náluk a stresszel, miközben biztonságos környezetben pusztítasz el minden utadba kerülő tárgyat. Barátaiddal többféle csomagajánlat közül választhattok annak függvényében, mennyi üveget és elektronikai eszközt szeretnétek a földdel egyenlővé tenni. Az eszközök és a biztonságotokat szolgáló felszerelés bérlése benne van az árban. Ha valami egyedire vágytok, vegyétek fel a kapcsolatot a Budapest Wrecking Room csapatával, biztosan lesz egy ütős ötletük!

1065 Budapest, Podmaniczky utca 19.

Budapest Wrecking Room