5 hely, ahol megünnepelheted a palacsintanapot!

A világszerte megünnepelt palacsintanap alkalmából körülnéztünk Budapesten a legjobb palacsintázókat keresve. A húsvét előtti, 7. vasárnapot megelőző kedden tartott gasztroünnep idén február 25-re esik; ha nem akarsz lemaradni róla, az alábbi 5 helyen tárt karokkal várnak!

A böjt időszaka előtt ez az utolsó lehetőség, hogy az egyébként tiltott élvezeteknek hódolj, ezét (is) ajánljuk gyermekkorunk népszerű desszertalternatíváját.

Waffle Dog

Nem a hagyományos értelemben vett palacsintázóról van szó, ezért a Waffle Dogot azoknak ajánljuk, akik nem a klasszikus, nálunk megszokott palacsintára vágynak. A Hollandiából származó poffertjest az amerikai palacsinta mini változataként jellemeznénk, amit a Waffle Dog különféle nem hétköznapi, nagyon finom feltéttel kínál, úgy mint mogyorókrém, karamell, a legnépszerűbb csokiszeletek, öntetek és szirupok. Az extra összetevő: egy csipetnyi szeretet, amiből minden falat jut egy kevés.

Gundel

A főváros legismertebb éttermeinek egyike nem véletlenül került fel a listánkra, és ha picit is ismered a magyar desszerttörténelmet, nem tart sokáig magadtól rájönni az okára. Igen, a mennyei, narancsos-csokoládés-diós Gundel-palacsinta az, amelyet az étterem egyik korábbi tulajdonosa alkotott meg annak reményében, hogy fellendítse a családi üzletet. Biztosan nem gondolta, hogy sok évvel később egy egész ország hálás lesz neki érte!

Bank3 Palacsinta Bár

Édes és sós, normál méretű vagy éppen óriási, egyre megy, hiszen a Bank3-ban mindegyik felsorolt opció kapható. A belváros palacsintabarlangjában nincs heti menü a desszert nélkül, ami néha meglepő formában kerül terítékre. Átlagosnak közel sem nevezhető ízkombinációik között a túrós-körtés-fahéjas karamell, valamint az áfonyás joghurtos túrós palacsinta fehércsoki- öntettel a kedvencünk!

Náncsi Néni Vendéglője

Náncsi néni magyaros ételekre specializálódott éttermében természetesen a gyermekkori emlékeket idéző palacsinta a desszertlap egyik főszereplője. A bensőséges hangulatú étteremben a klasszikus „töltelékek”, azaz a kakaópor, a fahéj, a túró, a baracklekvár és a mogyorókrém uralkodnak, viszont a húsos Hortobágyi húsos palacsinta is kapható. Ha újra megtapasztalnád a nagyinál elköltött ebédek hangulatát, nem kérdés, hol töltsd a Palacsinta-napot!

Bajnok Palacsinta

Nevéhez hűen a Bajnok Palacsinta a desszert fővárosi paradicsoma. Díjnyertes ötleteinek hála sikeresen célozza meg mindazokat, akik nyitottak az olyan újdonságokra, mint amilyen a palacsinta burger, a protein palacsinta, vagy éppen a hatalmas, 50 cm átmérőjű szörnyeteg. A hely egyébként a négylábúaknak is készít palacsintát, és fontos feladatának tekinti az emberek okítását a hagyományos palacsintakészítéssel kapcsolatban.

A te kedvenc helyed nem szerepel a felsorolásban? Oszd meg velünk, mit lenne még érdemes felvennünk a listára!