Jövőre hazánkban koncertezik a Simply Red

A Simply Red nemrégiben bejelentette várva várt, 2020-as, 33 állomásos európai arénaturnéját.

Az egyik legsikeresebb angol koncertbandához méltóan a csapat óriási show-val készül, melynek keretében az új szerzemények mellett eljátsszák tündöklő karrierjük összes nagy slágerét is: többek között a Stars, a Holding Back The Years, a Fairground, valamint a Money’s Too Tight To Mention felcsendülésére biztosan számíthat a közönség.

Ez a vadonatúj turné hosszú évek után végre Budapesten is látható lesz, ugyanis 2020. november 23-án a Simply Red a Papp László Arénában ad koncertet!

Mick Hucknall az 1985-ös, korai kezdetektől a Simply Red dalszerzője és vezetője, akit már 1986 óta Ian Kirkham szaxofonos egészít ki. A jelenlegi banda felállása 2003 óta változatlan, és az új turnén igazán kiteljesedhetnek majd.

“Azt akarom, hogy élvezzük a zenélést, a közönség pedig keljen fel és mozogjon, és mindenki tegye bele a szívét a buliba. Az egész a groove elkapásáról szól.”

– mondta az énekes.

A legfrissebb Blue Eyed Soul című, november 8-án megjelent albumát a Simply Red élőben rögzítette, csupán néhány utólagos felvétellel egészítve ki a British Grove Studiosban, Londonban. Mind a tíz dalt – köztük a szenzációs, új Thinking Of You kislemezt – Mick Hucknall írta, és Andy Wright-tal együtt producelte, akivel már hosszú ideje dolgoznak együtt. Zeneileg a klasszikus funk és soul vonal érvényesült: Wilson Pickett, Dyke and the Blazers, James Brown és a Tower of Power stílusa köszön vissza.

“Nagyon várom már, hogy élőben játszhassam ezeket a dalokat, mert úgy a legjobbak!”

– nyilatkozta Mick Hucknall a jövőre esedékes turné kapcsán.

Jegyek a Simply Red november budapesti koncertjére már kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül.