Hétvégi programajánló (Július 11-14.)

Tombol a nyár, de ezt a hétvégét a városban kell töltened? Ne aggódj, csütörtöktől vasárnapig Budapesten is szuper programokat találsz!

Csütörtök (július 11.)

Bánkitó Fesztivál 2019

Tegnap nyitotta meg kapuit Budapesttől egy órára a Bánkitó Fesztivál, melyen a kortárs magyar kultúra legjavában merülhetnek el a látogatók egészen vasárnapig. 11-én többek között a Platon Karataev, a Mayberian Sanskülotts és a MÖRK zenél, de izgalmas színházi előadások, kiállítások, workshopok és kerekasztal beszélgetések is várnak. Ha pedig csak lazulni szeretnénk, a vízparton erre is tökéletes lehetőség adódik.

Jegyvásárlásért kattints ide!

Kiállításmegnyitó | Opening: Király Tamás. Out of the Box

Csütörtöktől ad otthont a Ludwig Múzeum a magyar underground színtér emblematikus divattervezője, a 2013-ban elhunyt Király Tamás három évtizedes pályafutását összefoglaló kiállításának. A művész felfogásában az öltözködés a divat, a film, a színház, a performansz és a képzőművészet találkozási pontja; ruhái gyakori alkotóelemei az újrahasznosított anyagok. A páratlan tárlat szeptember 15-ig látogatható.

blank

Tanabata Japán Fesztivál

A Kitsune japán kávézó és étterem csütörtöktől szombatig tematikus kvízzel, origami foglalkozásokkal, valamint különleges japán édességek, ékszerek és ajándéktárgyak vásárával kedveskedik a távol-keleti kultúra iránt érdeklődő látogatói számára. A belepés díjtalan, de fogyasztáshoz kötött!

blank

Péntek (július 12.)

Infected Mushroom, Skazi, Yahel, XYU – Budapest Park

Hat év után újra hazánkban koncertezik az izraeli származású Infected Mushroom DJ párosa, akik ezúttal tavaly megjelent Monstercat lemezanyagukat hozzák el a Budapest Park színpadára.

Őket követi majd a punk rockról a pszichedelikus zenére váltott SKAZI, illetve a több listavezető slágerrel is rendelkező Yahel, míg zárásként Mester Tamás egyedülálló elektronikus projektje az XYU is bemutatkozik.

Az estére itt vásárolhatsz jegyet!

Budapest Rooftop Cinema: Season Opening – Grand Budapest Hotel

Vadonatúj helyszínen, a Mammut bevásárlóközpont tetején, Wes Anderson kultikus filmjével indítja nyolcadik évadát a Budapest Rooftop Cinema. A vetítés sötétedéskor (kb. 20:50) kezdődik.

TrónokSalsa

Ingyenes nyári táncesttel várja az érdeklődőket a Budapest Street Salsa pénteken a Vérmező parkba. A latin dallamokról DJ gondoskodik majd, a közönség pedig szavazással döntheti el, ki üljön a Salsa trónra.

Piramis koncert

A legendás zenekar a Duna-parti Barba Negra Trackben ad koncertet. A csapat idei nyári turnéja – így ez az este is – abszolút a nosztalgiáról és a
kedvenc slágerekről szól majd, hiszen kereken négy évtizedes az egyik legsikeresebb albumuk, “A nagy buli”. Vendégek: Zártosztály Peter Kovary & The Royal Rebels.

Szombat (július 13.)

I Love 2000’s ✘ Budapest Park – 07.13.

A 2000-es évek legnagyobb bulihimnuszai csendülnek fel élőben szombat este a Budapest Parkban! Az időszak legmenőbb magyar sztárjai mellett 7 külföldi előadó (Inna, Basshunter, Groove Coverage, Alice DJ, Haiducii, Soundlovers, Master Blaster) is érkezik, és mindannyian felejthetetlen bulit ígérnek nektek.

Szerezd be a jegyed itt!

Terasz LIVE!-Józsa Tamás duó

Egészen más műfajban, de hasonlóan jó hangulattal készül apa és fia, azaz a Józsa Tamás duó a szombat estére az újpesti UP rendezvénytérben. A műsor gerincét saját szerzemények alkotják.

Az év legnagyobb menyasszonyi ruha vására Budapesten

500 menyasszonyi ruhát árusít ki Budapesten az esküvői szezon kellős közepén a Royal szalonok héttagú országos üzletlánca. A leendő arák a helyszínen spanyol és olasz darabok  közül válogathatnak, stílus tekintetében pedig a „királylányostól” a legegyszerűbbig minden népszerű forma megtalálható lesz.

blank

Utcabál – Bal de rue

A francia nemzeti ünnep alkalmából ingyenes hangszerkészítő workshoppal, utcazenészek koncertjével és DJ Cyborg Templar jóvoltából hajnalig tartó bakelitlemezes bulival várnak minden érdeklődőt a Francia Intézet előtti téren a különleges program szervezői.

Elsa Valle – Winand Gábor acapella duo / Orczy Summer Chill

A 33 nyári estét magában foglaló Orczy Summer Chill fesztivál most szombaton fél kilenctől Elsa Valle afrikai hagyományokkal átitatott kubai dallamaival és Winand Gábor különlegesen finom improvizációval varázsol majd el minden látogatót. A részvétel ingyenes, pokróc és ülőpárna letéti díj ellenében bérelhető.

blank

Vasárnap (július 14.)

Taiko Hungary és a japándobok a Szabihídon

A Szabadság híd nyári lezárásának második hétvégéjén tucatnyi különleges program mellett egy taiko-, illetve japándobos bemutatót is megtekinthetünk. A Valyo által gondozott Szabihíd-projektről az alábbi interjúban bővebben is olvashatsz:

Lupa Swim&Run Sportnap

Egy 5,5 kilométernyi futó-, illetve egy 1200/2400 méteres úszótáv leküzdése áll mindazok előtt, akik vasárnap megmérettetik magukat a Lupa Sportnapján. Kiegészítő programként a vízi aerobic is kipróbálható, a jó hangulatról pedig DJ-k gondoskodnak.

blank

PICI PIAC // július 14. vasárnap 9-18-ig

Budapest legmenőbb baba-mama designer vásárán, a Pici Piacon több mint 50 magyar tervező portékája közül válogathatjuk ki kedvenceinket. A kiállítók teljes listája az alábbi weboldalon olvasható.

blank