Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová el kell látogatnod májusban

Budapesten minden hónapban nyit néhány vendéglátóhely, amely új színt hoz az egyébként sem unalmas gasztro felhozatalba. Lássuk az elmúlt hetek gyöngyszemeit!

Vegan Garden

Az ország első növényi alapú ételudvara március végén újra kinyitotta vaskapuit, ami mögött színes „food truckokból” (ételosztó kamionokból) kínálnak olyan vegán különlegességeket, mint a hamburger, kürtős kalács, fagylalt, illetve a mexikói, az indiai, a zsidó és a közel-keleti konyhák legjava. A zsidónegyed egyik üres telkét élettel megtöltő Vegan Garden egy hús- és tejmentes zöld oázis, ahol a vegánoknak (és a vegán életmód iránt érdeklődőknek) kivételes élményben lehet részük. Nyitva minden nap reggel 11-től este 11-ig.

1072 Budapest, Dob utca 40.

Green Platz Streetfood Bar

A békés óbudai környezetben, néhány percre a romantikus Római-parttól található Green Platz Streetfood Bar a magyar street food paletta első számú vendéglátóegységeit (Paneer, Zabáljcsak!, Crepezilla és Kanálgép) megálmodók nevéhez fűződik. A keddtől vasárnapig nyitva tartó Green Platz amerikai ízekkel várja vendégeit: ehetünk náluk szaftos hamburgereket, pulled pork szendvicset, grillételeket, palacsintát (édeset és sósat egyaránt), rántott és grillezett sajtot, és húsgolyót is.

1031 Budapest, Záhony utca 10.

Kata Restaurant

Nem hiszed, hogy a laktóz- és gluténmentes ételek isteniek lehetnek? Akkor ugorj be a Kata Restaurantba, hogy meggyőződj az ellenkezőjéről! Az Operaház közelében található hangulatos helyen ízlésesen szervírozott laktóz- és gluténmentes ételeket kóstolhatunk, amikhez kifogástalan kiszolgálás és barátságos áron ebédmenü is dukál 12 után. Akár a híres marhaburgert kóstolod meg coleslaw-val és sült édes burgonyával, akár a konyakos libamáj terrine-t balzsamos lilahagymalekvárral, garantáltan elégedetten távozol majd a Katából!

1065 Budapest, Hajós utca 27.

blank

NOOR

Az Alagút utca nyugati végén található NOOR modern, 21. századi felfogással áll a hagyományos libanoni ételekhez, amiket autentikus, vízi pipáktól színes környezetben tár Budapest elé. A Közel-Kelet legfinomabb ételei mellett, gyakran lehetünk szemtanúi hastáncshow-knak is, amik mellé nincs jobb kísérő, mint a konyhából frissen érkező mezzeválogatások, a mennyei grill mix vagy a makanekként elhíresült fűszeres báránykolbászok. A teljes étteremélményért meg kell kóstolnod a NOOR kreatív koktéljainak egyikét is!

1013 Budapest, Alagút utca 4.

blank

Essence Delicates

Magyar és nemzetközi különlegességekkel, Budapest legújabb delikátesz-kávézója, mindössze tíz percre a Városligettől, az ínyencek új mekkája lesz. A stílusos enteriőrbe lépve olyan érzés fog el, mintha egy másik valóság tárulna fel előttünk: a polcok boroktól, proseccótól, olívabogyóktól, ropogtatni valóktól, fűszerektől és húsoktól roskadoznak, míg a levegőt frissen őrült kávé illata tölti meg, a pult pedig csordultig tele formás péksüteményekkel és szendvicsekkel, melyek glutén-, laktóz- és cukormentes verziókban is elérhetők.

1149 Budapest, Nagy Lajos Király útja 181.

blank

Piazza Budapest

A hosszúra nyúlt téli szünet után, a főváros közkedvelt terasza megújult arculattal és vadonatúj, a közönség által megszavazott névvel várja a betérőket. A Dunától mindössze pár lépésnyire fekvő Március 15. teret elfoglaló Piazza Budapest kemencében sült pizzákkal, kézműves fagylalttal és frissítő Aperollal elhozza nekünk az olasz dolce vita életérzést, anélkül, hogy el kellene hagynunk a város határait. Nyitás: május 1.

1056 Budapest, Március 15. tér 2.

blank

BARTÓK – reggel.délben.este

A Bartók Béla út újabb remek vendéglátóegységgel bővült a BARTÓKnak köszönhetően, amely tápláló ételekkel, finom italokkal és éteri miliővel várja vendégeit a nap bármely szakában. A BARTÓK kincsesládája olyan különlegességeket rejt, mint a füstölt lazaccal, avokádóval és tojással megrakott rozskenyér, az egészséges és tápláló Atlasz-tál, benne kuszkusszal, grillezett zöldségekkel, csirke tagine-nal és friss salátával, vagy a különböző tapasvariációk. A gasztrobárban magyar borok és alkoholos italok széles választékából válogathatunk, amik kortyról kortyra segítenek átérezni a bohém életérzést.

1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

blank

Fasírt Kitchen

Minden nemzetnek megvan a maga húsgombóca: amíg a svédeknek kötbullarjuk, a törököknek pedig köftéjük van, mi, magyarok a prézliben megforgatott fasírtra esküszünk. Az önkiszolgáló Fasírt Kitchen a belváros szívében nyitott meg pár héttel ezelőtt, ahol négy különböző húsgombócot kóstolhatunk, a hagyományos sertéshúsból gyúrt verziótól a gombás-marhahúsos, kacsás és velős fasírtokig. Ha a húsgombóc nem lenne elég, ehetsz mellé sült krumplit, édes burgonyát vagy brokkolisalátát, de csillapíthatod éhségedet grillcsirkével, májas hurkával vagy rántott karajjal is.

1061 Budapest, Paulay Ede utca 2.

blank