Lélekemelő téli fürdőzés a kiegyensúlyozottságért

Amikor a közelgő ünnep iránti lelkesedésünk valahol a béka feneke és a Föld magja között helyezkedik el, akkor jön el az ideje, hogy néhány órára kikapcsoljuk az agyunkat és csak magunkra koncentráljunk. Mit szólnál például egy relaxáló fürdőzéshez?

Bár fürdősóval vagy illóolajokkal felturbózva az otthoni kád is remekül megfelelhet a célnak, mi most elsősorban a főváros kedvelt gyógyfürdőire gondolunk; a víz hőmérséklete állandó, kellemes hangulatot teremtenek a visszafogott fények, több medence rendelkezésünkre áll, sőt, akár jakuzziban is áztathatjuk magunkat. Olvasd el három tippünket! (Ha pedig inkább szaunáznál, ide kattintva ahhoz is találsz pár ötletet.)

Király Gyógyfürdő

1565-ben Arszlán budai pasa kezdeményezésére építették a főváros egyik legkedveltebb fürdőjét, amelynek medencéiben nátriumot is tartalmazó kálcium-magnézium-hidrogén karbonátos és szulfátos-kloridos hévíz tölti meg, jelentős fluoridion tartalommal. A kellemes hőmérsékletű vízben eltöltött minden perc pihentető, a hosszú múltra visszatekintő fürdőben garantáltan magad mögött hagyhatod a szürke hétköznapok gondjait.

www.budapest.com

Elérhető szolgáltatások:

termoterápia (gőzkabin, finn szauna, hőlégkamra)
balneoterápia (kádfürdő)
hidroterápia (víz alatti vízsugármasszázs)
mechanoterápia (masszázs)
lábápolás

Gellért Gyógyfürdő

Már az Árpád-korban is fürdő volt a mai Gellért helyén, amelyet – jobban mondva elődjét, az egykor helyén álló kórházat és gyógyfürdőt – maga II. András alapított. Amint a fürdőbe lépsz, azonnal magával ragad a hely szépsége és hangulata, amelyet letűnt korok szellemisége hat át. Járd be az egész fürdőt, mert a legszebb részekhez eldugottabb folyosókon át vezet az út.

www.gellertfurdo.hu

Elérhető szolgáltatások:

sókamra
gyógyszeres inhaláció
uszoda
pezsgőfürdő
szezonális hullámfürdő
aquafitness
masszázs
pedikűr

Rudas Gyógyfürdő

A török hódoltság idejéből fennmaradt fürdő az egyik leghíresebb a városban annak köszönhetően, hogy medencéjéből egyszerűen mesés a kilátás. A város nevezetességeiben gyönyörködve nem mindennapi fürdőélményben lehet részed, és valljuk be, az egész éves hajtás után ez a minimum, amit megérdemelsz. Minőségi énidő, pihenés, kényeztető kezelések: bármelyikre vágysz, itt megkapod.

www.rudasfurdo.hu

Elérhető szolgáltatások:

kádfürdő
ivókúra
frissítő masszázs
nedvesgőz és hőlégkamra
lábápolás
víz alatti vízsugármasszázs