7 hely a téli szaunázáshoz, ahol feltöltődhetsz!

Hamarosan beköszönt a tavasz, de bőven van még időnk arra, hogy egy kis feltöltődéssel dobjuk fel a tél utolsó napjait. Sokan síparadicsomokban, aktívan pihennek, míg mások melegebb térségekbe utaznak. Ha már vagyunk olyan szerencsések, hogy kiváló gyógyvizes fürdők és kellemes szaunák állnak rendelkezésünkre, miért ne választanád a feltöltődés ezen módját?

A fővárosban és környékén számos lehetőség közül választhatsz, de most igyekszünk megkönnyíteni a döntésed. Összeszedtünk néhány olyan létesítményt, ahol a kellemes fürdőzés előtt vagy után kiizzadhatod magadból a negatív energiákat!

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

Uszoda, wellness és gyógyfürdő egy helyen. A Rudas több, mint 450 éve áll a fürdőzők rendelkezésére. A gőzfürdő részben található 3 termes száraz, és 2 termes gőz szauna mellett modern wellness rész is várja a lazítani vágyókat. A hihetetlenül csodás panorámáról nem is beszélve.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Télen-nyáron üzemelő uszodai résszel és egy parányi, ám annál színesebb szaunavilággal (száraz-nedves szaunával, gyógyvizes medencével) és különleges szauna szeánszokkal vár minket a zuglói Paskál Fürdő. Érdekessége, hogy közvetlenül egymás mellett lévő hideg és meleg, vagy jéghideg és forró vizű merülő medencékben frissülhetünk fel. Tudj meg többet róla!

blank
forrás: fb/paskalfurdo

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Nem csak a gyógyfürdőkben van lehetőségünk a szaunázásra. A Hajós uszoda a tavalyi vizes világbajnokság közben megújult, de előtte is volt már két szaunája. Általában csak az egyik működik, de oda akár 20 fő is befér. Egy jó úszás előtt vagy után nagyon jól esik a szaunázás, próbáld ki!

Dandár Gyógyfürdő

A IX. kerület szívében található Dandár fürdő nem kizárólag azoknak ajánlott, akik egy-egy reumatológiai kezelés miatt látogatnak el oda. Igazából bárki betérhet, hogy élvezze a szaunázást, a gyógyvizes lubickolást. Külső és belső termál medence, szaunák, jéghideg merülő medence és pihenőrész várja, hogy próbára tedd. Minden, ami a nyugalomhoz kell, itt megtalálható.

blank
forrás: termalfurdo.hu

Szt. Gellért Gyógyfürdő

Idén már pontosan 100 éve élvezhetjük a Szent Gellért fürdő meleg vizes élményeit. Az úgynevezett „sárosfürdő” telkén létesült gyógyfürdő 1912-1918 között szecessziós stílusban épült, és története több évszázadra nyúlik vissza. Különleges szépsége még pompásabbá teszi a szaunázás és a fürdőzés élményét, melyet több medencében és szauna térben élvezhetsz.

Széchenyi Gyógyfürdő

A sokak által csak Szecskaként emlegetett városligeti fürdőkomplexum kívülről olyan, mint egy kastély, belülről pedig egy minden igényt kielégítő fürdő, mely 1912. június 16-án nyitotta meg a kapuit. 11 gyógymedence, merülő medence, uszoda, élménymedence, és természetesen a forró gőz és szauna is megtalálható, de jégkészítő is a vendégek rendelkezésére áll.

blank
forrás: fb/szechenyifurdo

Veli Bej Fürdő

Az Irgalmasok Veli Bej fürdője az egyik legjobb dolog, amit a törököknek köszönhetünk. Magyarok és külföldiek egyaránt megfordulnak itt pár egészségnek szentelt, pihentető órácskára. A felújított fürdőben 5 különböző hőmérsékletű medence, wellness részleg (+ jacuzzi), két gőzkamra, és méretét tekintve nem túl nagy finn és infraszauna vár minket. Aki egy kellemes masszázsra vágyik, itt azt is megkaphatja.

blank
forrás: spatrendonline.hu

A felsorolt fürdők mellett még több tucatnyi helyen várnak szaunázási lehetőségekkel, akár edzőtermek, wellness központok, vagy a további fürdők, melyeket ide kattintva találsz meg. Vegyél búcsút a téltől egy kellemes, feltöltődést nyújtó élménnyel!

Mielőtt elmerülnél a habokban, olvasd el ezeket a cikkeinket is, amelyek segítenek a választásban.

Török fürdők Budapesten
Így még sosem láttad a budapesti fürdőket
5 budapesti fürdő és titkaik
A FUNZINE nagy téli fürdőtesztje: Széchenyi Fürdő