Így töltjük mi a novembert!

Szerkesztőségünk három tagja mesélte el, ebben a hónapban melyek azok a fővárosi helyek, ahol szívesen töltenek el pár órát, illetve azt is elárulták, hogy mit szeretnek csinálni novemberben Budapesten. Olvassátok el tuti tippjeinket erre a hónapra!

Cinti tippjei

Kedvenc időtöltés: TEDxDanubia

Bár a legtöbb ember szomorú, amikor beköszönt az ősz, én talán ezt az évszakot szeretem a legjobban. Az indián nyárban és az esős, bekuckózos időben én ugyanúgy képes vagyok megtalálni a szépséget, szerintem mindkettőnek megvan a maga hangulata. A program, amit ebben a hónapban biztosan nem hagyok ki, a november 13-i TedxDanubia a Müpában, melynek témája a What if?, ahol inspiráló hazai és külföldi előadók segítségével tekinthetünk ki a saját világunkból.  Élőben vizsgálhatjuk meg, miként gondolkodnak ugyanarról a témáról a fiatalok és a felnőtt döntéshozók. Valódi, a közönséget is bevonó párbeszédekben vehetünk részt, a jövőnket meghatározó kérdésekről. Ezek segítségével a saját mintáinkra építve kalandozhatunk izgalmas területekre.

Kedvenc hely: GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar

A kedvenc helyem az őszre a GoodSpirit Whisky&Cocktail Bar lesz. Néhány hete vitt el ide egy kedves barátom, és észbontó koktélokat kóstoltunk, hihetetlenül hangulatos környezetben, végtelenül kedves kiszolgálás kíséretében. A bár hitvallása így szól: Egy whisky- és koktélbár, ahol 500-nál is több párlatot kóstolhatsz, talán már önmagában is különleges. Egy bár, ahol világszínvonalú koktélok is készülnek ezekből az italokból, biztosan még vonzóbb. De amitől igazán különleges a GoodSpirit Bar, az a jó társaság. Plusz tipp: ne hagyjátok ki a menüről a pogácsát, ami egy kiskosárnyi friss, meleg, illatozó tökmagpogácsát jelent, kár kihagyni!

Orsi tippjei

Kedvenc időtöltés: mozizás

Igazi mozirajongó vagyok. Nagy szomorúságomra ősszel a kertmozik bezárnak, de bevallom azért a multiplexek kényelme kárpótol. Ha kivételes helyszínre vágyom, akkor a Corvin moziba látogatok el, hiszen itt a nézőtér megőrizte a színházterem hangulatot, de a Cinema Pink Mom légköre is páratlan, minden helyiség a klasszikus, már csak filmekről ismert korokat idézi. Érdemes ellátogatni a kedvenc mozimba, az Aréna Plazaban található, mindig megújuló Cinema Citybe is. A különleges VIP All Inclusive moziélményt (limit nélküli étel és italfogyasztás + mozi menü + különleges filmélmény a kényelmes foteleknek hála) most egy ScreenX 270 fokos, panorámaélményt nyújtó teremmel fokozzák. Én mindenképpen kipróbálom.

blank

Kedvenc hely: Doblo Wine & Bar

Budapest ősszel sem alszik. Az impulzív belváros szívében sétálva gyakran azon kapom magam, hogy sorra veszem az itteni épületeket, éttermeket és szórakozóhelyeket, visszaemlékezve a hozzájuk fűződő emlékekre. Az egyik örök kedvencem, ahova legalább 9-10 éve járok – sajnos már csak időnként – a kultikussá vált, Doblo borbár. Ez az a hely, amit minden alkalomhoz lehet párosítani, legyen az baráti ünneplés, belsőséges beszélgetés, de még szólóban is kiváló választás. A bár a téglafalával és belmagasságával egyszerre ötvözi a borospincék és a nagyvárosi loftok hangulatát. A különleges atmoszféra mellé dukál a figyelmes személyzet és a kiváló magyar borkínálat. Itt szinte minden este élőzene és felejthetetlen élmény fogad.

blank

Szabi tippjei

Kedvenc időtöltés: Budapest Fashion Week

Mint a divat iránt érdeklődő, minden évben várom a tavasszal és ősszel megrendezésre kerülő Budapest Fashion Weeket, ahol megismerhetem a legújabb trendeket. A rendezvényhez a szervezők minden alkalommal nívós helyszínt választanak, a legutóbbi alkalmakkal a Gundel étterem bálterme adott otthont a három napos rendezvénynek. Most ősszel, november 14-16 között kerül megrendezésre. Ezúttal új helyszínen, a budapesti Műjégpálya épületében található Varosliget Café and Restaurantban láthatjuk a bemutatókat. A három nap alatt tizenöt tervező legújabb kollekcióját mutatják majd be. A tervezők között lesznek most bemutatkozó-, már ismert-, és külföldi- tervezők is. Ennek megfelelően a ruhák is rendszerint hatalmas variabilitást mutatnak a street wear-től az estélyi ruhakölteményeken keresztül az haute couture irányvonalig. Várom az eseményt azért is, mert nemcsak a divatbemutatókat láthatom, hanem rendszerint színes programokon is részt vehetek (táncosok, zenészek) a bemutatók között.

blank

Kedvenc hely: 6. kerület

Már bölcsődés koromtól kezdve kötődöm a 6. kerülethez, bár nem itt laktam, de egészen az általános iskola végéig minden hétköznapomat itt töltöttem. Egyenes út vezetett ahhoz, hogy ide is költözzek. Mindig vonzott a kerület pezsgése, az, hogy itt mindig történik valami. Kezdetben a Liszt Ferenc téri kávézókban találkoztam barátaimmal és onnan indult az este, majd a Liszt Ferenc teret felváltotta a Hajós utca. Bemelegítéshez válaszd a Sandokan Lisboa Solingbart. A fodrászom, Kati is a kerületben tevékenykedik, ha szépülni vágysz, a Horror Barbie fodrászatot ajánlom! A pezsgésen túl mindenképp fontosnak tartom kiemelni a kerület építészetét, engem főként a diplomata negyedben található villaépületek hangulata nyűgöz le, a liget közelségéről nem beszélve. Már várom, hogy az Andrássy út ismét karácsonyi pompába öltözzön.

blank