Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahova érdemes ellátogatni novemberben

Novemberi összeállításunkban többek között bemutatunk egy dizájnboltot, egy tudatos éttermet, egy téliesített nyári vendéglátóhelyet, és egy megújult bulihelyet. Görgess lentebb a részletekért!

Typo Showroom

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 9.

A fővárosban újoncnak számító Typo Showroom  egy aprócska Berlin a pesti belvárosban, csupán pár percre a Nemzeti Múzeumtól; polcai és állványai vintage and designerdaraboktól, táskáktól, cipőktől, és egyedi kiegészítőktől roskadoznak, amelyeket baráti áron vásárolhatunk meg. Keress virágmintás inget, laza mackónadrágot, retró övtáskát vagy menő télikabátot, a Typo Showroomban biztosan megtalálod a nagy Ő-t.

Kispipa

1072 Budapest, Akácfa utca 28.

Az 1930-as években alapított Kispipa Vendéglő hosszú ideig volt az öngyilkosok himnuszaként aposztrofált Szomorú vasárnap c. daláról ismert Seress Rezső törzshelye. A világhírű dal többek között olyan zenészeket ihletett meg, mint Billy Idol, Björk és Portishead. A bisztró más híres vendégekkel is büszkélkedhet, mint például a walesi herceg, Ray Charles, és John Steinbeck. Egy hosszú kihagyás után, a legendás vendéglátóhely újra finom ételekkel és jó zenével várja vendégeit. November 9-én például Legát Tibor előadásában hallhatjuk az amerikai rockzenész, Lou Reed leghíresebb dalait.

Tereza

1065 Budapest, Nagymező utca 3.

Nyáron egy Nagymező utcai foghíjtelken élvezhettük a Tereza mexikói ízeit, az étterem azonban elfoglalta végleges helyét az egykori Bordó Bisztró épületében, ahol a hét minden napján várja vendégeit. A Kelemen Áron- és Jorge Martinez-vezette konyha helyben készült, autentikus mexikói ételeket kínál, a friss tortilláktól az ínycsiklandó guacamoléig. Az olyan főételek mellett, mint a ropogós hasaalja és a karamellizált csontvelő, a Terezában tipikus mexikói italokat is kóstolhatunk, többek között tequilát, mezclát, és borokat.

blank

Broest

1117 Budapest, Galvani utca 6.

A Dél-Pesten, a Kopaszi-gát közelében található Broest a tökéletes választás, ha nem megszokott keretek között eresztenétek ki a gőzt barátaiddal. Vezessétek le a felesleges energiátokat és adjátok ki magatokból a felgyülemlett feszültséget egy nem mindennapi helyen: dobálhattok fejszét vagy kést, de persze biliárdozhattok és focizhattok is. Részt vehettek a házi versenyen, de szülinapi és céges bulikat is tarthattok a Broestben; a foglalás csupán pár kattintást igényel honlapukon. Pattanjatok fel az 1-es, 17-es, 19-es, 41-es, 47-es, 48-es vagy 56-os villamosok egyikére, és érezzétek jól magatokat!

blank

Traktor

1051 Budapest, Zrínyi utca 2.

Bicsár Attilának, az Alabárdos Étterem egykori főséfjének, új belvárosi étterme gondosan válogatott alapanyagokból készült ételekkel várja a fővárosiakat, melyek alapját kiváló minőségű, ízgazdag zöldségek alkotják. A nagy gonddal összeállítót ételkínálat találunk karalábéraviolit, csurgódombi lágy tehénsajtot, sóban sült sárgarépákat kurkumás bulgurral, de pecsenye kacsamellet ötfűszeres mázban is. Akár egy könnyed ebédre térsz be a Traktorba, akár egy hedonista vacsorát költesz el, biztosan elégedetten távozol majd.

blank

Fresh Corner

1075 Budapest, Károly krt. 11.

A Fresh Corner márka 2015-ös indulása óta, a MOL 120 prémium kávézót épített számos benzinkútjára, szerte az országban. Most már Budapesten is élvezhetjük az üzletlánc kiváló minőségű őrölt kávéját, friss szendvicseit és helyben készült péktermékeit, ugyanis a Fresh Corner megnyitotta belvárosi üzletét. A Károly körúti vendéglátóhely salátákat, hamburgereket, kézműves pizzákat, belga gofrikat, hotdogot, és egyéb finomságokat kínál, amik mellé széles tea- és limonádéválasztékból szemezgethetsz.

blank

Cinema Hall

1147 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.

A hazai klubélet viszontagságos éven van túl, de úgy tűnik, fordul a kocka: Budapest egyik legnívósabb bulihelye, a Cinema Hall új helyszínre költözött, miután januárban ott kellett hagynia óbudai központját. Az elektronikus zene mekkájaként ismert Cinema Hall a Városliget szomszédságában tárja ki újra kapuit, ugyanabban az épületben, ahol a Dürer Kert és a Dürlin is található. A hivatalos megnyitót október 31-én tartották, de persze ma is bulizhatsz az Ajtósi Dürer soron, méghozzá Magda, Andras Toth, Giash, és Tsu ütemeire.

blank

Home of Franziska

1011 Budapest, Iskola utca 29.

A Batthyány téri Vásárcsarnok mögötti utcában található a Franziska, egy sikkes kis kávézó, amely egészséges reggeli ajánlatokkal, paleo süteményekkel, vegán tortákkal, és a Horváth Franciska alapító-tulajdonos védjegyévé vált desszertdobozokkal várja a betérőket. A smoothie tálak, édes és sós finomságok, saláták és levesek mellett, a hangulatos vendéglátóhelyen kortyolgathatunk finom kávékat a My Little Melbourne jóvoltából, ázsiai teát a Zhao Zhounak köszönhetően, és háromféle smoothie közül választhatunk (Almond Protein, Berry Banana, és Go Green). Ha fontos számodra az egészséges életmód, ugyanakkor édesszájú vagy, a Franziska lesz az új törzshelyed.

blank