Gyors és egyszerű: 5 nyári snack, amit imádni fogsz!

Odakinn tombol a hőség, és ha lehetne, mi ki sem tennénk a lábunkat otthonról. Egy ideális világban a medence partján kortyolgatnánk a hűsítő italokat, de álmodozás helyett isteni rágcsálnivalókkal hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből. 5 könnyű és egyszerű nyári finomságot mutatunk, készítsd el te is!

#1 Mini zöldségesnyárs

Sem grillrácsra, sem különösebb szakértelemre nincs szükséged a zöldségnyárshoz, elég ha van otthon koktélparadicsom (vagy bármilyen más zöldség, amit szeretsz), sajt, spenótlevél, esetleg rukkola, és fogpiszkáló. Darabold megfelelő méretűre az alapanyagokat (a leveles zöldségeket elég összehajtani), és ízlésesen tűzd fel őket egymás után a mini nyársra. Elkészítheted a húsos verziót is!

#2 Sárgadinnye & Prosciutto

Minden érzékszervünket rabul ejti a két fenti hozzávaló harmóniája, és a legnagyobb előnye, hogy percek alatt elkészíthető. Egy kisebb fapálcikára tűzz kimagozott, felkockázott sárgadinnyét, rajta egy kevés feltekert, a dinnye méretéhez illő sonkaszelettel. Meghintheted borssal, díszítésként kevés friss bazsalikom levéllel dobhatod fel a látványt, vagy akár különösebb díszítés nélkül, a sonkába tekerve is tálalhatod. Kiváló előétel!

#3 Sütés nélküli gyümölcsös pizza

Készíts alakot kímélő gyümölcsös finomságot percek alatt, amiért a legkisebbek is oda lesznek. Amire szükséged van: előre előkészített pita vagy tortilla, egészséges házi mogyoróvaj/ görög joghurt, kedvenc gyümölcseid. A „pizza” alapot kend meg a választott krémmel, és tegyél rá áfonyát, felvágott epret, málnát, kivit, cseresznyét. Ezután már csak fel kell vágnod, és kész! Manduladarabkákkal és zabpehellyel megszórva még finomabb lesz!

#4 Pálcás görögdinnye

Hűtsd be, majd szeleteld fel a görögdinnyét vékonyan úgy, hogy a darabok jégkrémes pálcára tűzhető méretű legyenek. (Ha a szeletek vékonyak, a kimagvalás is egyszerűbb.) Késsel óvatosan vágd ki a pálca helyét, majd a pálcikával együtt tedd a hűtő fagyasztó részébe néhány percre, hogy biztosan a helyén maradjon. Ennyire könnyű! Ízlés szerint felturbózhatod csöpögtetett olvasztott étcsokoládéval.

#5 Mogyoróvajas körteszeletek

Ismét egy nagyon egyszerű ötlet, amihez csupán két hozzávalóra van szükség. Mosd meg, majd szeleteld fel a körtét a neked tetsző méretre. Teáskanállal kenj mogyoróvajat a szeletekre: fontos, nem a csokis krémre gondolunk, hanem az amerikaiak kedvenc szendvicsfeltétjére, ami kissé sós ízű, és nagyon finom. Próbáld ki banánnal is!