Újdonságok Budapesten: 8 hely, ahová el kell látogatnod májusban

Kíváncsi vagy a legújabb éttermekre, üzletekre, kávézókra és cukrászdákra Budapesten? Májusi összeállításunkban 8 fővárosi vendéglátóhelyet vettünk sorra, amit megéri lecsekkolni a hónapban.

Holló és Róka

1092 Budapest, Ráday utca 23.

Sajtimádók, gyülekezzetek! Megnyitott Budapest első raclette bárja, a Holló és Róka, ami barátságos környezetben várja vendégeit. Az ajánlatok között olyan finomságokat találni, mint az olvasztott raclette, amit burgonyával, gyöngyhagymával, savanyú uborkával, sonkával és ínycsiklandó kovászos kenyérrel tálalnak. A hely elképesztő tapas választékának te sem tudsz majd ellenállni, de választhatsz például narancsos BBQ oldalast, mediterrán paraszttálat, vagy fokhagymás rákfarkat. Ételed mellé minőségi magyar vagy dél-afrikai bort kérj a poharadba, így az ízélmény garantáltan felejthetetlen lesz.

Ligeti Bolt

1132 Budapest, Kresz Géza utca 21.

Ligeti Melinda üzlete elsősorban azért keltette fel az érdeklődésünket, mert Budapesten korábban nem volt olyan bolt, ahol a csomagolásmentesség ilyen nagy hangsúlyt kapott volna. A hely magyar beszállítóktól szerzi be termékeit, melyek között bio liszt, gyógyteák, zöldségek, gyümölcsök, hidegen préselt olajok, tészták nagy választéka, valamint tej is szerepel, ami közvetlenül az őstermelőtől érkezik. Melinda azzal a céllal hozta létre barátságos kis üzletét, hogy népszerűsítse a tudatos, környezetbarát életvitelt, valamint annak bizonyításaként, hogy a zéró hulladéktermelés lehetséges. A Ligeti Boltot a Nyugati Pályaudvartól csupán öt percnyi sétára találod meg, és ha betérnél, ne felejtsd el magaddal vinni saját bevásárlótáskádat.

Caffé Dallucci

1094 Budapest, Tűzoltó utca 50-56.

Friss harapnivalók, finom kávé és jó társaság – ezekkel vár a brit Compass Group ételszolgáltató cég budapesti létesítménye egy belvárosi kis utcában, néhány percre a Trafótól és az Élesztőtől. A Caffé Dallucci egyenesen Londonból érkezett a Tűzoltó utcai helységbe, ahol az angol fővárosban található kávézójuk hangulatát és minőségét biztosítja a magyar vendégek számára. Inspirálódj egy csésze kávé felett, egy laktató reggeli mellett vagy egy házi sütemény társaságában a Caffé Dallucciban!

Rocky’s Budapest

1075 Budapest, Kazinczy utca 52/A

Vannak napok, mikor úgy érzed, piszkosul elbánt veled az élet és semmi más nem deríthet jobb kedvre, csak néhány korsó jó sör a barátaid társaságában? Ha a válaszod igen, a Kazinczy utcai Vintage Garden férfi doppelgängereként emlegetett Rocky’s Budapest a te helyed. A belvárosi férfibarlangban motivációs idézetek, isteni hamburgerek, sportereklyék és széles sörválaszték (beleértve magyar kézműves sörfajtákat) bizonyosodik meg róla, hogy minden férfi bajnoknak érezze magát.

Beefbar Budapest

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

A Lánchíd budai lábánál magasló, újonnan nyitott Hotel Clark földszintjén található Beefbar Budapest nem egy szokványos steakhouse. Amellett, hogy az UNESCO Világörökség részét képező kilátással és az 1920-as évek fényűző enteriőrjével várja vendégeit, nagy hangsúlyt fektet a húsok elkészítésére. Gulyáslevestől kezdve a bélszínig, az étlapon különféle ízvilágok felfedezhetők, míg a napi ebédmenü 5500 forintért egy kis extravaganciát visz a mindennapokba.

A-Pecsenyés

1051 Budapest, Sas utca 25.

A belvárosi A-Pecsenyés missziója, hogy új szintre emelje a magyar gyorsétel-kultúrát. A Sas utcai ételbár a magyar konyha húsos oldalára koncentrál: számos pörköltből, kolbászból, levesből, grill- és sült ételekből kínál kiadós adagokat egész nap, baráti áron. Ha rád tör a csillapíthatatlan éhség, miközben a Szent István-bazilika és a Szabadság tér környékén lófrálsz, tudd, hogy a megoldás csupán pár száz méterre tőled található.

Filtery

1093 Budapest, Lónyay utca 23.

Úgy tűnik, hogy a kávé felülkeredik a britek kedvenc italával szemben a régóta tartó, „Kávé vagy tea?” küzdelemben – legalábbis ami az újhullámos kávézók és teázók számát illeti. Utóbbi kedvelőinek nagy örömére, a Filtery egy kis egyensúlyt hoz az egyébként egyoldalú küzdelembe a Ye Tealeaves zöld, fekete, oolong, jázmin és osmanthus teáival. A Filteryben egyébként kóstolhatsz hidegen préselt dzsúszokat, süteményeket és filterkávét is.

Matrjoska Kroshka

1085 Budapest, Baross utca 6.

Nyolc hónappal a Matrjoska Kroshka Lőrinc Pap téri vendéglátóegységének bezárása után, az orosz vegetáriánus bisztró újranyitott a Kálvin téren (nagy örömünkre az irodánk közvetlen szomszédságában). A Matrjoska Kroshka konyhájából kiáradó illatfelhőre egészen biztos felkapod a fejed, még akkor is, ha nem vagy nagy rajongója a húsmentes ételeknek. Izgalmas ízvilágú levesek, töltött tészták, vegán burgerek, hedonista édesség és borestek várnak rád a Baross utca 6. szám alatt.