Újdonságok Budapesten: 8 hely, amit ki kell próbálnod márciusban

Kíváncsi vagy a legújabb éttermekre, bárokra, kávézókra és cukrászdákra Budapesten? Íme, márciusi összeállításunk 8 fővárosi vendéglátóhelyről, amit megéri lecsekkolni a hónapban.

MASH Pub & Bar

1072 Budapest, Rákóczi út 26.

A Rákóczi út újabb kocsmával bővült, ami az Urániával szemben, két emeleten várja vendégeit széles italválasztékkal, jófej pultosokkal, laza hangulattal és hangulatos zenével a hét minden napján. Akár egy átlagos délutánt akarsz megspékelni egy korsó sörrel a barátaid társaságában, akár a budapesti éjszakai életbe akarsz fejest ugrani, a MASH Pub & Bar remek választás!

Sushiroll

1082, Corvin sétány 1/b

Budapest legelső, sushit kínáló street food helye januárban nyitotta ki Corvin sétányra néző kapuit. A Sushiroll ötlete a tulajdonos, Schäfer Kinga fejéből pattant ki, miután három évet Melbourneben töltött, ahol minden sarkon találni egy hasonszőrű helyet. Így mikor hazatért, összefogott két másik vállalkozóval és egy külföldi sushi séf segítségével megnyitották a budapesti sushimennyországot. Próbáld ki helyben készült sushirolljaikat, vagy válogass nigiri-, inari- és leveskínálatukból.

Café Delion Bistro

1053 Budapest, Ráday utca 11-13.

A Kálvin Gastro Bistro és a Balázs Café & Bistro összeolvadásából jött létre a Café Delion Bistro a pesti Sohoként emlegetett Ráday utcán. Hétköznaponként az elegáns, ugyanakkor kiadós ebédmenün van a hangsúly, ami főként a magyar konyha remekeit vonultatja fel friss, szezonális alapanyagokból készült ételekkel. Míg estefelé és a hétvégéken a figyelem középpontja az éhes irodistákról a szomjas betérőkre terelődik, akik széles bor- és kézműves sörkínálatból válogathatnak.

blank

Paletta Budapest

1094 Budapest, Tompa utca 28.

Két sikeres Balaton-körüli gasztrovállalkozás után, Bezerics Dániel végre megnyitotta Paletta-birodalmának budapesti képviselőjét. A Paletta Budapest kellemes környezetben, a balatoni borvidék legkiválóbb palackjaival, illetve egyszerű, de nagyszerű bisztrófogásokkal várja vendégeit. A kínálat olyan remekműveket vonultat fel, mint a pulled ponty lángos, az őz „forralt bor” leves, a keszthelyi tokhal vagy a rántott hús Fledermausból.

blank

Waffle Dog

1072 Budapest, Klauzál tér 10.

Budapest első poffertjest kínáló vendéglátóhelye a Waffle Dog, ami a sós és édes holland minipalacsinták mekkája. Hollandia gasztronómiai kincse mellett a Waffle Dog a BeNeLux államok másik kedvencét is elhozza Budapestre, a wafflet. Belevittek egy kis újítást a tálalásba, ugyanis hotdogszerű édes pálcikákon tolhatjuk be a kalóriabombát, ami számos ízben kapható, a Snickerstől a Túró Rudin át a banánosig. Hogy mi van a sós finomságokkal? Müller Tamás tulajdonos üzeni, hogy hamarosan érkeznek!

blank

Karaván

1075 Budapest, Kazinczy utca 18.

Két hónap kihagyás után, Budapest első számú kültéri street food kertje újra várja az éhes tömegeket a bulinegyed szívében a maga egyszerűen elfogyasztható és nehezen elfelejthető finomságaival. Az eredeti elképzelés szerint egy megüresedett parkoló helyére akartak egy aprócska lángosozót telepíteni a híres Szimpla Kert közelében, de az élet úgy hozta, hogy a Karaván 12 ételstanddal látja el a gyors finomságokra vágyókat.

blank

Vígvarjú Étterem

1051 Budapest, Vigadó tér 2.

A Vigadó gyönyörű épületében található a Vígvarjú, a népszerű Vakvarjú étterem testvérvállalkozása. Előbbi a neoklasszikus rendezvényközpont elegáns halljában várja vendégeit háromfogásos napi ebédmenüvel 11.30 és 3 óra között, illetve á la carte étlapjukról választható magyaros ételekkel, mint például a gulyásleves, a rántott hús és a somlói galuska. Gyereksarokkal felszerelkezve, a Vígvarjúban az egész család jól érezheti magát.

blank

Fehér Nyúl Brewery

1095 Budapest, Soroksári út 110.

A Fehér Nyúl Breweryre régóta számíthatnak azok, akik a jó sörökben hisznek, nemrégiben pedig formát is öltött a vállalkozás: egy tágas gyárépületben nyitották meg a tulajdonosok saját ivójukat a Rákóczi híd pesti hídfőjének közelében. Itt elmerülhetsz eszpresszó tonik APAban a Szikra névre hallgató nedűnek hála, málnás black IPAban (ami Cranachan névre hallgat) vagy a citrusos Rafaban. Ott tali!

blank