Így tölti a januárt a FUNZINE csapata

Új év, régi rovat: az év első hónapjában is megosztjuk veletek, hogy mi mit csinálunk és merre megyünk idén januárban. Orsi, Évi és Dolli tippjeit olvashatjátok.

Orsi tippjei

Kedvenc helyem: Dobogókő

Minden januárban elkap az ihlet és szánkózni támad kedvem, ahol biztosan lehet hóra számítani az Dobogókő. Budapesttől kb. 45 percre található és már a Budai hegyeken át oda vezető út is gyönyörű. Az ott ránk váró panoráma egyszerűen mesebeli, ennek láttán szinte azonnal átszellemülünk újra gyerekké.  A hosszas hógolyózás után átfagyva, mindig betérünk a Platán Étterembe egy forró teára. Ha megéheztünk, akkor az étterem előtt bográcsban fortyogó, tradicionális magyar ételek közül választunk: Gulyás levest, Vaddisznó pörköltet, Halászlevet vagy akár Csülkös pacalt. Dobogókőt szívből ajánlom kirándulási célpontnak, családoknak, vagy sportolni vágyóknak, hiszen síelésre is van lehetőség.

januári programok

Kedvenc időtöltésem: Bolhapiacozás

A hidegebb hónapokban kénytelenek vagyunk több időt otthon tölteni, így igyekszem feldobni a hétköznapokat. Imádok barkácsolni, régi bútorokat felújítani, festeni vagy bármilyen kreatív tevékenységgel lekötni magam. Ennek köszönhetően szabadidőm nagy részét az otthonom szépítésével töltöm. Sokszor annyiba beleélem magam a projektbe, hogy elmegyek kincseket gyűjteni kirakodóvásárokra. Ezek idő és kisebb összeg ráfordításával otthonom ékei lesznek.

januári programok

Évi tippjei

Kedvenc helyem: Rumpus Tiki Bar

Nem vagyok nagy híve a télnek. A napos, meleg nyári napokat szeretem, azokat is leginkább a strandon, lehetőleg festői környezetben. Még régebben felfedeztem a Király utca rejtett kincsét, a Rumpus Tiki Bart, ami enteriőrjével és Hawaii-érzetével egy trópusi szigetre repít. Érkezéskor egy könnyed „Aloha!”-val üdvözöl a virágmintás ingbe öltözött személyzet, a hab a tortán viszont a művészien elkészített koktélok széles választéka. Kihagyhatatlan!

januári programok
Photo: Facebook

Kedvenc időtöltésem: Kézműveskedés otthon

Habár nem szeretem a telet, el kell ismernem, vannak előnyei. Az egyik például, hogy alkalmat teremt az év közben elhanyagolt beltéri tevékenységeknek, amikre máskor nem nagyon van időm. Csomó tavasz inspirálta DIY ötletem van, de amikor épp nem vagyok kreatív kedvemben, a szeretteimmel társasozunk, filmet nézünk vagy forró csokit iszunk. Valamiért az év ezen szakaszában szoktam rendet teremteni a gardróbom káoszában is.

januári programok

Dolli tippjei

Kedvenc helyem: Gellért Gyógyfürdő

Az igazat megvallva, a januári hónapnak bérelt helye van a feketelistámon. Ilyenkor már lecseng a karácsonyi szezon, a tavasz viszont még nagyon távolinak tűnik. Arról nem is beszélve, hogy elég nehéz élettel telinek lenni, mikor vagy szürkeség vagy sötét van odakint. Hogy mit csinálok ilyenkor? Elbújok a téli hónapok depresszív velejárói elől Budapest egyik leggyönyörűbb gyógyfürdőjében: ellátogatok a Gellért fürdőbe. Egy nap a fürdőben – relaxálás a forró vízben, pihenés a szaunában és egy masszázs – az egész hónapra feltölt.

januári programok

Kedvenc időtöltésem: Pilates

Régebben kardio edzésekre, intenzív spinning órákra és futni jártam heti több alkalommal, így soha nem gondoltam volna, hogy a Pilates olyan sport, amit élveznék. Egy hosszú, irodában töltött nap után pedig pontosan erre vágyom. Egy órára kikapcsolom az agyam és lenyújtom a hátamat és a végtagjaimat, ami elég hasznos 8 órányi egy helyben ülés után. Alig várom a tavaszt, hogy szabad levegőn mozoghassak.

januári programok