A 10 kedvenc tavaly nyílt éttermünk

2017 nem volt egy unalmas év, még a gasztronómia tekintetében sem. Tavaly rengeteg új étterem, bár vagy éppen kávézó nyílt Budapesten, melyek új színt (és ízt) adnak a városhoz. Összegyűjtöttük a 10 kedvenc tavaly nyílt gasztrohelyünket, melyeket 2018-ban is egész biztosan több alkalommal is fel fogunk keresni.

Caviar and Bull

A budapesti Caviar & Bull megnyitása 2017 elején tökéletesen beleillik abba a stratégiai tervbe, miszerint a márkát tengerentúlon is népszerűsíteni kell. Az étterem olyan urbánus gyöngyszem, amely ugyan máltai alteregója nyomdokaiban lépked, mégis felfedezhető a magyar befolyás mind enteriőrjében és kínálatában. A Caviar & Bull ikonikus ételeihez és a magyar konyha kuriózumaihoz is helyi termelőktől érkeznek a hozzávalók.

Hilda

Budapestnek nagyon is szüksége volt egy békés vendéglátóhelyre, amely a nyüzsgő főváros nyugalomszigeteként megállít minket egy pillanatra, hogy élvezzük vidám atmoszféráját és egészséges ételeit. A városközpontban, egy történelmi épületben helyet kapó Hilda egy különleges, a francia bisztrók hangulatát idéző étterem, amely nem csupán tudatosan válogatja össze alapanyagait, de könnyed eleganciát, egyszerűséget és kiválóságot hoz a magyar főváros gasztronómiai színterére. Ha kíváncsi vagy, mivel laktunk jól a Hildában, itt elolvashatod.

A Hildát azért is szeretjük, mert itt rendezte meg a FUNZINE az első kerekasztal-beszélgetését.


Kolette Bistro

A Kolette Bistro egész nap kapható reggeli finomságokkal; 11 és 5 óra között naponta változó, fix árú business lunch-csal és hagyományos orosz, illetve francia fogásokkal várja vendégeit a barátságos atmoszférájú, barokkos stílusú tágas éttermében. Mindez csupán néhány percre Budapest legforgalmasabb csomópontjától, a Deák tértől. Érdemes ide is betérned.


St. Andrea Wine & Skybar

Lenyűgöző hangulatban, a bor minőségéhez méltó gourmet fogásokkal, kellemes környezetben, minőségi kiszolgálással, csak itt elérhető bor-és pezsgőtételekkel kínálnak maradandó élményt a St. Andrea Wine & Skybar  vendégeinek azzal a küldetéssel, hogy minden nap “Törekedjenek a jónak gyakorlására!”


Planet Sushi Allee

Budapest egyik legfinomabb sushizója, a Planet Sushi 2017-ben nyitotta meg második budai éttermüket az Alleeban. A fa elemek, tágas belső tér és a modern design ötvözése a tradicionális jegyekkel elegáns környezetet kölcsönöz a helynek. Két szinttel, egy földszinti terasszal és egy emeleti nyitott Lounge terasszal a Planet Sushi étterem tökéletes helyszínül szolgál üzleti megbeszélésekhez, könnyed munka utáni kikapcsolódáshoz, illetve családi és baráti összejövetelekhez, egyszóval minden alkalomra remek választás.


Artusi

Azt gondolnánk, hogy sok újat már nem tud nekünk adni, ha egy olasz étterem nyitja meg a kapuit a belváros szívében, hiszen tésztát és pizzát már bármelyik sarkon ehet az ember. A Kazinczy utca 32. szám alatt nyílt Artusi azonban nem a megszokott ízélményeket kínálja. Egy forró nyári délutánon megkóstoltuk a paradicsomlevest, a rukkolasalátát, a négysajtos pizzát és a vargányás-garnélás pappardellét, és nem győztünk betelni az itáliai életérzéssel. A friss alapanyagok, a különleges fűszerezés és a mennyei házi tészták miatt az olasz konyha szerelmeseinek az Artusi lesz az új kedvenc helye!


Vágódeszka

Az Arany János utcai metrómegálló közelében, a Toldi mozi szomszédságában új versenyzője akadt a fővárosi street food tusának: a Vágódeszkában a magyar különlegességnek számító kolbászt gondolták újra, majd öltöztették modern köntösbe. A széles választéknak hála, mindenki talál majd kedvére valót! Mi a Robucira esküszünk, ami a jó magyar lecsót fűszerezi meg némi kolbásszal, de a hamburgereikkel sem lőhetsz mellé.


the Selection

Egy újabb ígéretes BBQ-s hely nyílt a városban: a the Selection. A Szent István Bazilika és Szabadság tér közé eső helyen különböző húsos ételek széles választéka tárul eléd, melyek kivétel nélkül ellenőrzött, minőségi húsokból készülnek. Az árak pedig még jobban meghozzák az étvágyunkat: 1990 forintért már egy háromfogásos ebédmenüt is kaphatsz


Vas Manci

A Rákóczi úton elhelyezkedő Vas Manci mediterrán hangulatot hoz a borongós őszi, budapesti napokba, méghozzá ínycsiklandozó ételek formájában. Az étterem a spanyol, olasz, görög, török, izraeli és tunéziai konyhák legjavával, illetve ellenállhatatlan édességekkel és hűsítő italokkal várja vendégeit. A vendéglátóhely tulajdonosát, Pollit saját utazásai inspirálták, és mivel hat évet töltött Valenciában, nagy hangsúlyt fektet a Spanyolország védjegyévé avanzsált tapasokra és bocadillo specialitásokra.


Minizso

MiniZso Buda egyik legmegbízhatóbb reggelizős helyének, a KicsiZsonak testvére. A Várnegyed lábánál elhelyezkedő vendéglátóhely egyszerű finomságokat kínál: Horváth Zsolt második vállalkozása remek szendvicsekkel, tortákkal és levesekkel vár. Karamellel és fügével töltött focacciától kezdve a sütőtökös-csokis pitéig megannyi nyalánkságot kóstolhatunk az aprócska helyen, melynek méretéből fakadó hiányosságait a kreativitás és a vendégszeretet palástolja. Térj be reggel fél 8 és délután 4 között a Hattyú utcába!