10 disco zenével rázzuk fel a szürkülő októbert

Az is lehet, hogy amikor kinézünk az ablakon, épp süt a nap, de nem bíznánk már a szeszélyes időre a hangulatunkat, így hoztunk némi diszkólázat októberre!

A ’70-es és ’80-as évek perzselő zenei hulláma mai napig sem kopott ki, és nem is retró stílusként tekintünk rá, hiszen ezt a disco irányzatot követve még ma is készülnek remek dalok, melyekre akár egy nyári A38-hajós Sunburst bulin rázhatjuk is táncparketten.

A legendás dalok örökre felpiszkálták a talajt, klubok teremtek ott is, ahol előtte a fű se nőtt, mára pedig az elektronikus zene különböző válfajai fejlődtek ki a korai kezdetből. Noha a stílus legfontosabb kellékei, mint a csillogó, flitteres ruhák, a színpompás táncparkettek és a disco gömb javarészt kikopott a klubközegből, még ma is találkozunk helyenként nyomaival.

A disco valami örök dolgot alkotott.

Szinte nem is érdemes felsorolni különböző előadókat, mert rengetegen tették bele saját tehetségüket és sajátos hangzásukat a már részben gépzene történetének kezdetébe.

A dalok nagy része általában jókedvet, vidámságot hoz, és nem csak táncolni jó ezekre a dalokra, hanem autóban, vagy munkában hallgatni – például a rossz idő szellemének elűzésére. Mi is épp ezért válogattunk ki 10 ilyen disco zenét, amit valószínűleg a hosszú ősz-tél során többször is elő fogunk venni a fiókból (vagy a legalábbis előkeresni a YouTube megnézett videói közül).

És akkor diszkóra fel!