3 könyv, amit el kell olvasnod ősszel

Bár olvasni mindig kellemes időtöltés, ősszel valamiért mégis jobban megjön hozzá a kedvünk. Valószínűleg azért, mert odakint az idő egyre hűvösebbé, az éjszakák pedig egyre hosszabbakká válnak, egy esős őszi délutánon pedig el sem tudnánk képzelni jobb elfoglaltságot, mint egy forró teával vagy kávéval bekucorodni a kanapénkba és olvasni.

Mutatunk 3 izgalmas könyvet, melyek hamarosan megjelennek, és már alig várjuk, hogy olvashassuk őket.

Michael Chabon: Ragyog a hold

A Pulitzer-díjas Michael Chabon újabb irodalmi remekműve igazságról és hazugságról, családi legendákról és egzisztenciális kalandokról, a bennünk élő, pusztító erőkről.

A regény egy öregember halálos ágyán tett vallomása, akire az elbeszélő csak így utal: „a nagyapám”. Őrület, háború, kaland, vágy, szex és szerelem, egzisztenciális kétely, rakétamodellezés, és mindenek felett a titkok és hazugságok pusztító hatása és építő ereje.
A Ragyog a hold egy korszakot sűrít egyetlen élet történetébe, és egy hosszú életet egyetlen hétbe: a háború előtti Philadelphia zsidó nyomornegyedeitől Németország elfoglalásáig, Floridai nyugdíjas falujától a New York-i börtönökig, az amerikai űrprogram aranykorától „az amerikai évszázad” alkonyáig sodródunk a regény forgatagában. Megható, tragikomikus történet a kegyetlen és felemelő huszadik századból.

Hazugság, mely igazat mond, kitaláció, ami tényeken alapul; Michael Chabon legmerészebb, legmegindítóbb és legsikeresebb műve, mely hónapokon át uralta az amerikai sikerlistákat.

Megjelenés: 2017. október 10.

Rose Tremain: A Gustav-szonáta

Történet egy különös gyerekkori barátságról, amely kiállja az idő próbáját.

Gustav Perle egy svájci kisvárosban nő fel, ahová aII. világháború szörnyűségeinek csak halk visszhangja jut el. Egyedüli gyermeke imádott édesanyjának, Emilie-nek, aki meglehetően mogorván bánik a fiával. Összebarátkozik a vele egykorú, tehetséges zsidó fiúval, Anton Zweibellel, akit ígéretes zongorista növendéknek tartanak.

A két fiút szinte testvéri szeretet kapcsolja össze, miközben Gustav édesanyja hírhedt antiszemita… A barátság mindennél fontosabb számukra, és életüket később, felnőtt korukban is meghatározza, amikor egyikük szállodatulajdonosként, a másikuk ismert zongoraművészként valósítja meg álmait.

A Gustav-szonáta a barátságról szól: a szenvedélyes szeretetről, az eltávolodásról és a küzdelemről. Erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából.

„Tökéletes regény a szerelem tökéletlenségéről.” – The Guardian

„Végletes és fájdalmas szépség. Briliáns regény. Tremain a legnagyobb brit írók egyike.” –Salman Rushdie

Egy tökéletes regény az élet tökéletlenségéről”The Observer

“Tremain egy géniusz.”The Times

Megjelenés: 2017. november

Sarah Perry: Az essexi kígyó

1893, London. Cora Seaborne és fia, Francis megérkeznek Essexbe, ahol az a szóbeszéd járja, hogy újra feltűnt a lápvidéken garázdálkodó néhai mitikus, gyilkos szörny, az Essexi Kígyó. Corát, aki lelkes természetbúvár, lázba hozza a hír: talán egy addig ismeretlen állatfaj példányát tanulmányozhatja. A lény nyomait követve megismerkedik Aldwinter papjával, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

Az essexi kígyót számos irodalmi díjra jelölték, a megjelenése óta folyamatosan az eladási listák élén szerepel az Egyesült Királyságban.

„Az Év Könyve”, The Waterstones, A „British Book Award” győztese, „The Sunday Times Number One”-bestseller.

Megjelenés: 2017. november