5 tökéletes hely, ha beülnétek valahova a csajokkal

A mai felgyorsult világban meg kell adni a módját a találkáknak, főleg ha csak olykor-olykor kerül rájuk sor. Na meg amúgy is. Íme, 5 budapesti hely, amelyek remek helyszínéül szolgálnak egy tartalmas beszélgetésnek a barátnőkkel.

Fotó: Les Anderson // Unsplash

Kuglóf Bisztró 

A Piarista köz 1. szám alatti kapualjban megbúvó Kuglóf Bisztró igazi belvárosi gyöngyszem. A tavaszi-nyári időszakban számos kinti asztalukon sütizhetünk, de persze a benti enteriőr is hihetetlenül kedves, habár sajnos kissé nehézkes a nagyobb társaságoknak kényelmesen elhelyezkedni. Minden nagyon finom náluk, legyen az reggeli, sütemény, bor, kávé, ebédmenü vagy vacsora. A kilátás a hullámzó Dunára csupán hab a tortán.

Émile 

A pasaréti villát elfoglaló Émile-t nem kell bemutatni senkinek, finom ételeikkel és a gyönyörűen kialakított környezettel már bevéste magát az emlékezetünkbe. A 3 és 6 óra között tartott teadélutánokról viszont nem biztos, hogy mindannyian hallottatok már, amelynek keretein belül varázslatos hangulatban fogyaszthatunk édes, illetve sós falatokat pezsgő vagy tea társaságában. Az Émile-ben a gyerekekre is gondoltak; az alsó szinten kialakítottak egy gyerekszobát gyerekkonyhával, a teraszon pedig az egész társaság kényelmesen elfér a melegebb hónapokban is.

Vintage Garden 

A Király utcai Laura Virág apró üzletének testvéreként nyitott meg 2014-ben a Vintage Garden bisztró. A Dob utcai Vintage Garden három év alatt ikonikus vendéglátóhellyé vált Budapesten, főként virágokban úszó, gyönyörű dekorációjának hála. Étlapjuk változatos, ugyanúgy megtalálni rajta a grillezett tenger gyümölcseit bébi zöldségekkel és chilis-ananász chutney-val, mint a bélszíncsíkos ciabattát házi steak burgonyával, emellett isteni desszertek és koktélok is várnak rátok!

Le Petit Bistrot

A Le Petit Bistronak hála Franciaország romantikája megelevenedik a pesti belvárosban. Az Arany János utcai metrómegállótól pár lépésnyire, a Bajcsy Zsilinszky út zajától tisztes távolságban, egy pesti kis utcában bukkanhattok a hangulatos bisztróra. A felszolgálás kivételesen barátságos, a vendégek pedig gyakran zenés esteken szórakozhatnak, finom falatok és borok társaságában.

Villa Bagatelle 

Ha délelőttre terveztek barátnős összeröffenést, tudjuk, hová menjetek. Nem mintha a Villa Bagatelle csak délelőtt várna reggelivel, de a hangulat mégis akkortájt az igazi. Kézműves pékség, kiváló minőségű kávék, villásreggeli és árnyékos terasz vár augusztus 21-től újra, mindenki kedvenc budai villájában.