Itt mozizz a csillagok alatt idén nyáron Budapesten

Egy valamire való budapesti nyárhoz hozzátartozik a kültéri mozizás. Szerencsére egyre többen egyetértenek velünk, így kedvenc fővárosunk idén sem szűkölködik szabadtéri filmvetítésekben. Összegyűjtöttük előbbieket, így neked már csak szemezgetned kell a jobbnál jobb filmek közül!

Budapest Rooftop Cinema

Hol? Corvin Club

Mennyiért? 900 Ft

június 19. 21:00 Egy makulátlan elme örök ragyogása

Jim Carrey és Kate Winslet felejthetetlen alakítása Michel Gondry lenyűgöző drámájában. Június 19-én az Egy makulátlan elme örök ragyogását láthatjátok a tetőn.

További infó ITT.

június 20. 20:00 A tizedes meg a többiek

A Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum Magyarok a háztetőn című közös vetítéssorozatát Keleti Márton klasszikusával, a Tizedes meg a többiekkel folytatjuk. A vetítés előtt Kurutz Márton filmtörténésszel a vetítésorozat szerkesztője, Teszler Tamás beszélget.

További infó ITT.

június 29. 21:00 A nagy kékség

Szabad merülés Aldóval és gyerekkori barátjával az óceánba – és az érzelmek tengerébe. Luc Besson kihagyhatatlan remekműve Jean Reno és Jean-Marc Barr főszereplésével június 29-án 21 órától a Budapest Rooftop Cinema műsorán!

További infó ITT.

Mozi.kert

Hol? MOMkult

Mennyiért? 200 Ft

június 21. 21:00 A nagy Gatsby

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a gazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

További infó ITT.

június 28. 21:00 Micsoda nő!

A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten.

További infó ITT.

július 5. 21:00 A másik Boleyn lány

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába.

További infó ITT.

július 12. 21:00 Családom és egyéb állatfajták

Az esős Angliában élő Durrell család minden vágya egy kis napsütés, így Korfu szigetét választják új lakhelyüknek. A különc és excentrikus család élén a konyhaművész Mrs. Durrell áll, akinek szeszélyeit nem mindig könnyű elviselni. Ám gyermekei sem tekinthetők átlagosnak: a legidősebb fiú, Larry avantgarde írónak készül, a második fiú, Leslie fegyvermániás, az egyetlen lány, Margo pedig szédületes sebességgel cserélgeti a hódolóit. A kalandok középpontjában mégis a 12 éves Gerald áll, akinek figyelmét a tanulás helyett az élővilág csodái kötik le. Szünet nélkül tanulmányozza a legfurcsább élőlényeket – köztük a saját családját.

További infó ITT.

július 26. 21:00 Mamma Mia!

Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, többszörösen elvált Tanyát. Titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri.

További infó ITT.

augusztus 2. 21:00 Ének az esőben

Don Lockwood és barátja, Cosmo Brown a Monumental Picturesnél keresi a kenyerét. 1927-ben járunk, a némafilm a virágkorát éli. Egy szerencsés véletlennek köszönhetően Don népszerű sztár lesz, s filmek sorát forgatja az ünnepelt színésznő, Lina Lamont oldalán. A férfit távolról sem kötik mély érzelmek a mutatós, de üresfejű nőhöz, ám képzelt, a filmek által sugallt románcukat a sajtó szenzációként tálalja. Don valódi imádottja Kathy Selden, egy fiatal, kezdő énekes-táncosnő, akit a féltékeny Lina kirúgat a stúdióból. Ám a sztárszínésznőt új veszély fenyegeti: a hangosfilm megjelenése. Lina ugyanis egyáltalán nem tud énekelni, sőt a beszédhangja is borzalmas. Sürgősen találnia kell valakit, aki „szinkronizálja” neki a dalokat és a dialógokat. Így kerül vissza a történetbe Kathy, aki azonkívül, hogy beszélni és énekelni is képes, nőként is nagyon belevaló.

További infó ITT.

Budapest Secret Cinema

Hol? Mindig máshol

Mennyiért? Ingyenes

június 22. 19:30 Egy asszony illata

Hol? Nagyszünet

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

További infó ITT.

július 1. 21:00 Metropolis

Hol? Csillebérci Szabadidő és Ifjúsági Központ, Szabadtéri Mozi

Fritz Lang 1927-ben megjelent fekete-fehér némafilmje állítólag 2 millió dollárba került, saját korában megbukott, ma már azonban a néma korszak legjelentősebb filmutópiájaként tartják számon.

További infó ITT.