5+1 tetőterasz a meleg nyári estékre

Nemcsak a teraszokra lehet kiülni nyaranként a haverokkal, hanem a Budapesten egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tetőteraszokra is, ahonnan csodálatos kilátás tárul a szemünk elé, sőt talán még a hűsítő rosé fröccs is jobban csúszik. Összegyűjtöttünk 5+1 helyet, ahol szó szerint a város felé magasodhatsz.

360 Bar

Üdv a város legmagasabb tetőteraszán, a 360 Barban, ahonnan tényleg 360 fokban beláthatod a várost. És ami még ennél is jobb (még a hely finom enni- és innivalóinál is), hogy élőzenével varázsolják a bárt még hangulatosabbá és imádnivalóbbá. Nemcsak randihelyszínnek páratlan, de a baráti találkozóknak is kellemes helyszíne lehet.

High Note SkyBar

Az Aria Hotel nemcsak a szállóvendégeknek szól. Csodálatos tetőterasza az ország egyik legtöbbet fotózott helyszíne, ahová megéri felnézni egy fárasztó nap után, és elszürcsölni egy koktélt. Nemcsak a fotósok imádják az Aria tetőteraszát, hanem mi is: az elegáns tetőtérről csodálatos kilátás nyílik a Bazilikára, a Parlamentre és Budapest régi, hangulatos épületeire. A High Note SkyBar tetőteraszán üldögélve egy egészen különleges dimenzióból, szinte a fellegek közül csodálhatjuk a várost.

St. Andrea Wine & Skybar

A Váci utcáról nyíló St. Andrea Wine & Skybar az utca legelején található, és csodálatos panorámával büszkélkedhet, ahonnan messzire ellátni. Ilyen festői környezetben még egy kevésbé finom pohár bor is jól csúszna, de hál’ istennek a fantasztikus kilátás mellé nagyon finom borok is járnak.

Corvin Club

A Blaha környékén is lehet jó helyekre bukkanni, például a Corvin Clubra, ami az utóbbi években egyre menőbb hellyé vált. Nem hiába tartja meg itt nyáresti filmvetítéseit a Budapest Rooftop Cinema, akik idén is nagyon belendültek, és hetente több filmmel is várják az ide tévedőket.

Liebling

Igaz, nem emel égi magasságokba, de a Liebling tetőterasza is egész kis hangulatos hely a nyáresti chillezésekhez. A szomszédos házak tűzfala mellett (egyébként az egyiken egy nagyon menő szájat ábrázoló festmény van) látni lehet a Klauzál téri vásárcsarnokot is. Ha hűvösre fordulna az idő este, sétálj le a bárba, és hallgasd az itt fellépő fiatal tehetséges énekeseket – remek lezárása a napnak.

TOPRUM

Budapest legújabb rooftop bárja 2018 februárja óta várja a naplementére, finom ételekre és italokra éhezőket. A TOPRUM a Kálvin tértől pár perc sétára, a Királyi Pál utca 4. szám alatt található, a Hotel Rum tetején, gyönyörű kilátással az Egyetem térre. Szerdától vasárnapig térhetünk be egy kiadós reggelire vagy könnyű vacsorára, különleges koktélkreációkkal megspékelve.