A curry legjava: Curry House

Tudod, melyik az az étel, ami még a fish and chipsnél is népszerűbb az Egyesült Királyságban? A curry! A fűszer ugyanúgy „nemzeti ételnek” számít Angliában, mint az ötórai teázás vagy angol reggeli fogásai, hála a szigeten élő több mint 9000 indiai, pakisztáni és bangladesi étteremnek. Ezek után nem csoda, hohy a curry a szigetország határain kívül hódít.

Budapesten, ahogy sok más világvárosban is, rengeteg különböző kultúra gasztronómiáját kipróbálhatjuk. Ha Ázsia ízeire éhezünk, megannyi kínai és indiai éttermek közül válogathatunk. A TripAdvisor szerint 35 indiai étterem van a városunkban, míg Bécsben 37, Londonban pedig 943 ilyen hely található.

A 8. kerületi Horánszky utcában lévő Curry House 2013-as nyitása óta a budapesti indiai éttermek élvonalában van. A fekete, vörös, bronz és arany színeiben pompázó Curry House hatalmas belmagasságával kényelmes és fényűző környezetet nyújt a remek fogások elfogyasztásához. Az étterem minden része magával ragadó, keleti hangulatot áraszt. A hely egyik végében egy hatalmas kézzel festett falfestmény látható, melyen egy hölgy egy szitáron játszik, az étterem másik végében pedig egy különlegesen szép, hatszögű Bajot-asztal található, melyet gyönyörű indiai párnák vesznek körbe. Rengeteg festmény, dekoráció (például egy Ganésa-szobor) teszi felejthetetlenné az itt elköltött étkezéseket.

A Curry House ételkínálata páratlan: előételek, kebabok, curryk, naan kenyerek, rizsek és desszertek hosszú listája közül lehet választani. A naan kenyereket a különleges tandoori sütőben készítik, egy agyagból vagy fémből készült henger alakú sütőben, mely egyenesen Londonból érkezett ide.

A Curry House egyik specialitás a mango lassi, egy különleges, édes ital, melyet joghurtból, vízből és a mangó gyümölcshúsából készítik. A népszerű italnak más ízváltozatait is kérheted, például eperrel vagy banánnal is megkóstolhatod.

A vajas csirke egy másik jellegzetes indiai étel, melyet nem érdemes kihagynod, ha itt jársz. A hozzá tartozó, fűszerekben gazdag szósz összetéveszthetetlen, édeskés utóízt hagy a szánkban, mely arra késztet minket, hogy még többet együnk belőle.

Nem lehet elhagyni az éttermet anélkül, hogy kipróbáltuk volna a Gulab Jamun nevű desszertjüket. A gömb alakú édességet cukorsziruppal öntik le, amitől mindenki számára ellenállhatatlan finomsággá válnak a falatok.

Akár szereted az indiai ízeket, akár nem, a Curry House-ban biztosan megtalálod az ízlésednek megfelelő ételeket, és egy tökéletes ebédet vagy vacsorát költhetsz el itt.  

Cím: 1085, Budapest, Horánszky utca 1

Telefon: (1) 264 0297

E-mail: curryhouse.budapest@gmail.com 

Honlap

Facebook