Love is all we need: Romantikus nyári úti célok pároknak

Ajánlottunk már nektek úti célokat, ha családdal kapcsolódnátok ki és akkor is, ha nagy baráti társasággal szerveztek közös kiruccanást, ez alkalommal azonban a szerelmeseké a főszerep.

Izland

Nyáron sajnos nem látni az északi fényeket Izlandon, mivel egész nap világos van, de a kellemes 10-20 fokos átlaghőmérséklet kárpótol. Izlandot a kalandkedvelő, természetbarát pároknak ajánlom, akik szívesen bérelnek autót, hogy körbeutazzák az országot, alszanak sátorban és élvezik a természetes forrásokat, a hegymászást és vesznek részt gejzírfelfedező túrán. Nekik életre szóló élményben lesz részük a szigetországban.

Amalfi-part, Olaszország

Dél-Olaszország festői partszakasza olyan mesebeli úti cél, amit mindenkinek a saját szemével kell látnia, hogy elhiggye, tényleg létezik. Érdemes a turisták körében kevésbé ismert városokban, községekben szállást keresni és elkerülni a felkapott turistaparadicsomokat, mint például Positano. A partszakaszon fekvő, egytől-egyig hangulatos településeket keskeny szerpentin utak kötik össze, amelyeken az ott élők, illetve helyi buszok (és vakmerő sofőrjeik) közlekednek. A közelben van Capri szigete és az izgalmas úti célnak ígérkező Nápoly is, de a Tirrén-tenger persze mindenhol tiszta errefelé és kellemesen hűsítő a kánikulában.

Horvát nemzeti parkok

Budapesttől csupán párórányi autóútra fekszik Horvátország két természeti látványossága, a Plitvicei és a Krka Nemzeti Park. Mindkettő bővelkedik vízesésekben és tiszta vizű tavakban, nem árt tudni azonban, hogy amíg a Plitvicei-tavakban tilos megmártózni, a Krka Nemzeti Parkban akár vízesések lábánál is lehet úszni egyet. Természetkedvelő, túrázni szerető párok élvezni fogják az ott töltött idő minden percét.

Fuerteventura, Kanári-szigetek

Fuerteventura a Kanári-szigetcsoport kevésbé ismert szigete, látnivalókban azonban nem szűkölködik. Fehérhomokos partszakaszok; hagyományőrző kisvárosok a sziget középpontja felé haladva, mint például Betancuria; tenger gyümölcsei és Majorero kecskesajt-különlegességek, vulkántúrák, magas hullámok a szörf szerelmeseinek, nudista strandok és a helyiek különlegesen nyugodt életvitele – röviden ezek jellemzik Fuerteventurát. Tökéletes úti cél azoknak, akik elsősorban egymás társaságát akarják élvezni, kivételes környezetben.