Újra együtt a nagy csapat: Nyári úti célok baráti társaságoknak

A balatoni nyárral természetesen nem lehet versenybe szállni, ha idén mégis külföldi kiruccanásra adtátok a fejeteket barátaiddal, íme, néhány alternatíva, amelyeket nehéz überelni.

Split, Horvátország

Fesztiválimádóknak tökéletes úti cél a tengerparti horvát város, Split. Idén július 14 és 16 között rendezik meg az Ultra Europe fesztivált, ami a világ egyik legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljának, a Miamiban székelő Ultra Worldwide-nak a kistestvére. A szórakozás mellett persze várost nézni is érdemes, Diocletianus palotája vagy a Saint Domnius székesegyház például kötelező látnivalók. A közeli Trogir kisvárosnak vagy Brac szigetének lélegzetelállító partszakaszai pedig jól jönnek majd, hogy kipihenjétek a háromnapos bulizást.

Berlin, Németország

Ha nem ragaszkodtok a tengerparthoz, ellenben szeretitek az elektronikus zenét és a sört minden mennyiségben, irány a német főváros! Ha a híres látnivalókat már kipipáltátok, körbecsónakázhatjátok a várost; ha egy kis természetre vágytok, ellátogathattok a közeli tavakhoz, erdőkbe vagy mesterségesen kialakított, tengerpart-érzetet keltő strandokra, mint például a Müggelsee. Berlin legrégebbi biergartenjébe, a Praterbe szintén kötelező betérni.

Edinburgh, Skócia

Kevesen tudják, de Edinburgh a fesztiválok városa: júliusban és augusztusban számos zenei, kulturális és gasztronómiai rendezvénynek ad otthont a skót főváros, ilyen például az Edinburgh Festival Fringe, ami a világ legnagyobb művészeti fesztiválja. Természeti látványosságokban sem szűkölködik a hét dombra épült város, lehet kirándulni a környékbeli Skót-felföldön, de akár élvezni a napsütést a város egyik parkjában is, ahogy a helyiek is teszik. Mindezt a nyugati kánikulától távol, kellemes húszfokos melegben.

Barcelona, Spanyolország

A katalán fővárosban minden jóból akad egy kicsi, nem meglepő hát, hogy kedvelt úti célja a fiataloknak. Mediterrán ételek, hétkilométeres partszakasz, pezsgő éjszakai élet, megszámlálhatatlan kulturális látnivaló és utánozhatatlan hangulat vár titeket.