Nyári úti célok, ahol az egész család jól érezheti magát

Legnagyobb örömünkre, egy hónap múlva beköszönt a nyár, a családi nyaralások időszaka. Nem mindig könnyű azonban olyan vakációt szervezni, amit a kis- és nagygyerekek is ugyanannyira élveznek, ebben leszünk most segítségetekre. Olyan külföldi úti célokat gyűjtöttünk össze, ahol garantáltan jól fog szórakozni a család minden tagja.

Zákinthosz, Görögország

Ha valaki családi vakációt említ, az első úti cél, ami legtöbbünk eszébe jut Görögország. Ez persze nem véletlen, a homokos tengerparti szakaszok, a kristálytiszta víz, az olíva-, citrom- és narancsligetek, az isteni ételek, a vízi vidámparkok és a görög vendégszeretet tényleg elég meggyőzőek. Mindezeknek tökéletes gyűjtőhelye Zákinthosz, amit a kisgyerekek ugyanannyira fognak élvezni, mint a tinik.

Ockelbo, Svédország

A kétezres lakosságú Ockelbo olyan családoknak tökéletes nyári úti cél, akik szívesen letérnének a kitaposott turistautakról, hogy eltöltsenek néhány békés napot erdő- és tó közelében, messze a városok zajától (annyira azért mégsem messze, Stockholm 90 percnyi vonatútra fekszik). Svédország középső része elsőre talán nem tűnik vonzónak a turistáknak, de nem is gondolnánk, hogy az erdős vidék mennyi kalandot rejt, talán még medvéket és farkasokat is láthatnak az odalátogatók. Előbbit párosítva egy egynapos városnézéssel Stockholmban harmonikus családi vakációt kapunk.

Menorca, Baleári-szigetek

Érintetlen partszakaszaival és kristálytiszta türkizkék vízével Menorca szigete tökéletes nyári úti cél. A sziget északkeleti részén található Es Grau olyan tengerparti település, amely csak kevesek által ismert. Ezen a részen a víz sokáig sekély marad, így tökéletes pancsoló gyerekeknek, míg a nagyobbak kipróbálhatják magukat búvárkodásban, kajakozásban vagy paddle boardingban. A strandról a Carrer Camí de Cavalls út olyan eldugott barlangokhoz vezet, mint a Cala des Tamarells vagy a Cala de sa Torreta, amiket szintén érdemes felfedezni.

Freiburg, Németország

A Fekete-erdő hegyei között elterülő Freiburg festői tájjal és isteni ételekkel várja a családosokat. Nagyokat lehet úszni a tóban, ellátogatni helyi termelők farmjaira, de a népszerű Europa-park vidámpark is a közelben található, ahol kicsik és nagyok együtt élvezhetik a hullámvasút és különböző tematikájú élő show-k nyújtotta élményeket.

Gozo, Máltai-szigetcsoport

A 14 kilométer hosszú Gozo csendesebb, mint Málta, ugyanakkor lélegzetelállító természeti csodákkal és különleges helyi feelinggel rendelkezik. Az aktív nyaralást preferálók sem fognak unatkozni, lehet túrázni, biciklizni és kajakozni is Gozon. Számos természet formálta látnivalóval, ilyen például a Ggantija templom, büszkélkedik a kis sziget, ahogy partszakaszai is látványosak, ezek közül a legnépszerűbb Ramla Bay.