5 fröccs alapú koktél, ami bearanyozza tavaszodat

A fröccs igazi magyar kultúrital, egyrészt mindenki szereti, másrészt sosem unjuk meg. A jó idő közeledtével a belvárosi helyek lecserélték a Forralt bor! táblákat Fröccs kapható! feliratokra. Aki bújt aki nem, mostantól nem lehet menekülni a bor és szóda különböző arányú keveréseitől. És ha idén valami igazán izgalmasat szeretnél kipróbálni, vagy egy vendégsereget elkápráztatni zseniális koktélkeverő képességeddel, ezeket a gyümölcsös, zamatos, könnyed nyári fröccskoktélokat ajánljuk mi. 

Epres citromos

A tavaszi limonádé felnőtt változata pár csepp citromlével, eperpürével és édes fehérborral készül. Azon belül is a legszuperebb választás az Irsai Olivér típusú bor, de bármilyen édes muskotályos megteszi. Dekorációnak citromkarikák és eperszeletek a legmutatósabbak, de a kis színes esernyők sem mutatnak vele rosszul.

Bodzás uborkás 

Szintén fehér borból készül a következő koktél, bár édes helyett ehhez félszárazra lesz szükséged. Amikor elkezdődik a bodzaszezon, kötelező program a virágszedés, mert a koktélba nem lehet pótolni mesterségesen. Még a nagymama házi bodzaszörpje sem az igazi, de megéri a fáradtságot! Uborkának viszont megteszi a közönséges, zöldségestől szerzett darab apróra szeletelve.

 

Pirosgyümölcsös

Nem csak a fehérbor rajongói számára vannak ötleteink: a legtöbb piros bogyós gyümölcs remekül passzol a vörösborhoz, nem csak színben de ízben is. Friss gyümölcsök összepaszírozva vagy kifacsarva nagyon fel tudják dobni a vörösbor és a szóda keverékét. Nevezhetnénk akár erdei gyümölcsös sangria-nak is, de nekünk, magyaroknak maradjon fröccs.

Cseresznyés citrusos

A rozé borból készült klasszikus fröccs előkelő helyet foglal el szívünkben, de ezzel a gyümölcsös változattal megéri kísérletezni! Legyen szó cseresznyés narancsos, meggyes grapefruitos vagy mondjuk ribizlis vérnarancsos keverékről, az ízlelőbimbóid garantáltan meg fogják neked köszönni. És mivel ezek a gyümölcsök antioxidánsokban vitaminokban gazdagok, még a tested is hálás lesz!

Rózsás citromos

Talán azt mondanád, hogy a virággal ízesített alkohol morbid dolog, talán elsiklanál ez az ötlet mellett. Ne tedd! A rózsavíz és a citromlé nagyon jól kiegészíti egymást, és még annál is jobban kiegészítik a rozé fröccsöt. Nagyon élénk pink színe miatt minden csajos délután, leánybúcsúztató  vagy pizsibuli kötelező tartozéka, biztos hogy még az alkohol megvetői sem fognak tudni ellenállni neki!