Hamarosan a Mátrixot is újraforgatják?

Egymás után készítik Hollywoodban az egykori sikerfilmek remake-jei. Tegnap még A tetovált lány újraforgatásáról számoltunk be, ma pedig a Mátrixról derült ki hasonló információ.

A Hollywood Reporter értesülései szerint elképzelhető, hogy újra elkészítik a teljes Mátrix-trilógiát. A Warner Bros mindezt annak ellenére tenné, hogy a filmek író-rendező párosa, a Wachowski testvérek nem rajonganak a remake ötletéért.

Az 1999-es film főszereplője, Keanu Reeves azonban annál inkább kapna az alkalmon, hogy ismét Neo bőrébe bújjon.

„Az emberek meghalnak, a történetek nem, ahogy a történetekben szereplő karakterek sem”

– nyilatkozta a Yahoo Moviesnek a színész. Hozzátette, csak akkor vállalná el a szerepet, ha a Wachowski testvérek is beszállnának a játékba.

Vajon azt tudja Keanu, hogy Hollywoodban azt csiripelik a madarak, hogy a Warner Bross helyette inkább Michael B. Jordant (Doktor House, Creed: Apollo fia, Fantasztikus négyes) látná szívesen a főszerepben?

A pletykák szerint a filmtrilógia producere, Joel Silver kereste meg a Warner Brost, és vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha újramelegítenék a Mátrixot. A filmstúdió is ráállt az ötletre, bár Joel Silver munkájához cseppet sem ragaszkodnának, főleg, hogy a producer korábban már eladta a cégnek az összes filmes jogait.