35+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. június 19-23.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten és környékén ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó // Nagymaros (2024. június 20-23.)

A kiemelkedő színházi és utcaszínházi produkciók, valamint családi programok mellett pezsgő zenei élet várja a kultúra szerelmeseit június 20. és 23. között Nagymaroson. A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó sztárfellépője, Kosheen (UK) mellett koncertet ad a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, Firkin, az Irie Maffia, a Platon Karataev, a Subscribe, valamint a Tankcsapda. Azok, akik színházjegyet váltanak és megnézik az előadást, utána ingyenesen bulizhatnak a koncerteken.

Részletes program >>

Generali Gyerek Sziget (2024. június 21-23.)

Idén sem maradhat el az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Kicsiket és nagyokat egyaránt várják június 21-23. között a Hajógyári-szigeten, rengeteg vidámságot, mókát, kalandot és élményt belesűrítve ebbe a néhány napba. Játszóház, gyerekkoncertek, kalandpálya, kézműves foglalkozások, baba-játszóház, és még sok más izgalmas program vár rátok ezen a kellemes hangulatú nyári hétvégén!

Részletes program >>

hétvégi programok Budapesten - 2024 június
Fotó: Generali Gyerek Sziget (Facebook)

Levendula Szedd Magad Monoron (22-23)

Idén is várnak benneteket Monoron, a Strázsahegy legtetején megbúvó illatozó völgyecskéjében. Aki nem szeretne levendulát szedni, de szívesen andalogna, illatolgatna, mobillal fotózgatna, illetve pokrócon ücsörögne az sétálójegy megvásárlása mellett léphet a területre.

Facebook-esemény >> 

További levendulás programok Budapest környékén: 

Budapesti programok szerdán (2024. június 19.)

A gyűlölet – La haine // Bem Mozi

A César-díjas sötét városi thriller olyan témákat taglal, mint a rasszizmus, az erőszak és az elidegenedett ifjúság helyzete Párizs külvárosaiban.

Facebook-esemény >> 

Kiss Llaci x Akusztikus történtek // Gödör

Az Európa Kiadó és az URH zenekarok alapítótagja, ex-basszusgitárosa három évtizedes sydney-i élete során 3D animátorként dolgozott. Az utóbbi években több időt tölt Magyarországon is. Nevéhez többek között olyan kultikus Európa Kiadó számok fűződnek, mint az Elmentek a fiúk, A szem és a száj vagy az Ez csak egy éjjel. Júniusban minden szerdán találkozhattok vele a Gödör klub kávézójában.

Facebook-esemény >> 

Csütörtöki programok Budapesten és környékén (2024. június 20.)

Daalarna MIDSUMMER Fashion Show // Szentendre 

Ezúttal nyáron, a Daalarna Gardenben kerül megrendezésre a Daalarna várva várt fashion show-ja, melynek koncepcióját Szent Iván éjszakája, másnéven midsummer ünnepe adja, június 20-án. Az idei esemény extra érdekessége, hogy a szentendrei Daalarna Garden először nyitja meg kapuit a nagyközönség számára.

Jegyvásárlás >>

Népszerű Klasszikusok: Szent Flórián rézfúvós kvintett // Eötvös10 

A Szent Flórián rézfúvós kvintett 1997-es megalakulása óta több száz koncertet adott Magyarországon és az Európai Unió országaiban. A tagok főállású muzsikusok a Katasztrófavédelem Központi Zenekarában, és mellette zenét tanítanak fővárosi zeneművészeti szakgimnáziumokban és zeneiskolákban. Június 20-án pedig a Hunyadi téren hallgathatjuk meg ingyenes műsorukat.

Facebook-esemény >>

Füst a szemében – Cseh Tamás története és dalai // Akvárium Klub 

Június 20-án az Akvárium Klubban Cseh Tamás élettörténetének meséjét hallhatjuk Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán. A zenész születésétől a haláláig több, mint 20 dal hallhatunk Ratkóczi Huba (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Vecsei H. Miklós (QJÚB) előadásában.

Facebook-esemény >>

KFT + PUF // Budapest Park

Több mint negyven év után először koncertezik együtt a két legendás zenekar.

Facebook-esemény >> 

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. június 21.)

Füstölgő Piknik // Zebegény 

Június 21-én, az idén 7 éves Füstölgő Sarok BBQ csapata, újra begyújtja a grillsütőt a varázslatos Sárkány-dombon. A Dunakanyar talán legszebb panorámájú tisztásán igazi pokrócon pihenős, naplementés pikniken kóstolhatjátok meg a parázson sült bárányhúst és a faszénen füstölt wagyu burgereket. Mindezt megkoronázza Forteba&Birdy lazulós zenéje, a jéghideg italok és az umami ízek. Irány ünnepelni, koccintani, kóstolni!

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapesten és környékén
Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

Megáll az idő – Filmvetítés és beszélgetés // Bem Mozi

A Megáll az idő c. film kihagyhatatlan magyar kultfilm, a 60-as évek elején játszódik, egyben történelmi film és kamaszfilm. A vetítés után a film értelmezésében és feldolgozásában segít két elismert szakember: Báron György Balázs Béla díjas filmesztéta és Eörsi László történész.

Facebook-esemény >> 

Piknik Mozi: Indiana Jones és a sors tárcsája // Békásmegyer

A Piknik Mozi sorozat keretén belül először a Csobánka téren élvezhetitek a csillagos ég alatti filmnézés minden pillanatát egy gigantikus, több mint 9 méter széles és 7 méter magas vászon előtt. Legyetek részesei egy izgalmas és titokzatos utazásnak, ahol Indiana Jones félelmet nem ismerve indul a világ megmentésére egy ősi ereklye segítségével.

Facebook-esemény >> 

Legyél te is fociguru! – Egyedülálló EB-meccsnézés adatelemzéssel // Zazie Bistro & Bar

Szívesen hallgatnál meccs előtt felvezető elemző beszélgetést kimutatásokkal tapasztalt adatelemzőktől? Kíváncsi vagy, mit mondhatnak az adatok egy-egy csapatról, játékosról illetve a taktikákról? Mindig is szeretted volna picit mélyebben érteni a játékot? Tesztelnéd a tudásod a hallottak alapján egy interaktív kvíz keretében? Akkor irány a Zazie Bistro & Bar, aminek teraszán a Hollandia-Franciaország meccset nézheted meg így egy vacsora kíséretében!

Facebook-esemény >> 

Játéksziget Jazz Est: Kelemen Angelika Jazz Quartet

A 20 éves évfordulóját ünneplő formáció Zeneművészeti Egyetemet végzett művészekből áll és számos hazai klubban, valamint fesztiválon megfordultak már. Kelemen Angelika a quartet énekese és vezetője életét a zene tölti ki és előadóművészként arra törekszik, hogy minél több emberhez eljusson az a stílus, ami a legértékesebb számára a jazz és a blues. Ezen az estén a 2022 decemberében megjelent „A playing my song” címet viselő lemezüket fogják bemutatni a közönségnek.

Facebook-esemény >> 

Péterfy Bori & Love Band // Barlang, Szentendre 

Péterfy Bori énekesnő-színésznő pályafutása a kilencvenes évek elején kezdődött Budapesten, ahol a virágkorát élő alternatív színházi közeg aktív szereplője, később pedig a Nemzeti Színház tagja volt. A működésének eddigi tizenhat éve alatt összesen hét stúdióalbumot megjelentető zenekar rendszeresen járja az országot. Klubokban, ülős színháztermekben és fesztiválszínpadokon egyaránt vidám, energizáló koncertekre számíthatunk tőlük, ezúttal a szentendrei Barlangban!

Jegyvásárlás >>

BOTB Classics – Best of 10 years vol.3. // Toldi

A Beat On The Brat 10 éves szülinapját ünnepelve még egyszer utoljára rendeznek egy olyan BOTB Classics bulit, amin a legtöbbet játszott beates számok hangzanak el.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. június 22.)

Jóga, kajak-kenu, Dunakanyar (2024. június 22.)

Ünnepeljétek meg a június 21-ei Jóga Világnapját a Dunakanyarban! A jóga és kajak-kenu napon megismerhetitek a Dunakanyar szépségét, a jóga elméletét, és gyakorlatait.

Facebook-esemény >>

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Dunakanyar Túra (Facebook)

II. kerület napja 2024 // Marczibányi tér, Klebelsberg Kultúrkúria

Koncertek, workshopok, családi jóga, tárlatvezetés és sok más program két helyszínen, a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Klebelsberg Kultúrkúriaban. A két helyszín között félóránként, ingyenes buszjárat segít az átjutásban.

Részeltes program >> 

Gyerekplacc: Sárkányos nap // Hunyadi tér 

Június 22-én a Hunyadi tér a Sárkányok földjévé alakul át ugyanis az ingyenes programok a mitikus állatok köré fonódnak. 10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén marionettbábos előadást nézhetitek meg, 11 óráról Kis „sárkányológia” interaktív előadáson vehettek részt. A Polipkutya kézműves asztaloknál pedig papírsárkányt készíthettek, a kicsiknek mezítlábas sétaösvénnyel is készülnek a szervezők.

Facebook-esemény >>

Dunakeszi Vintage és Streetwear vásár

Első alkalommal kerül megrendezésre június 22-én Dunakeszin a vintage és streetwear vásár. A 14 órától 18 óráig tartó vásáron hat eladó portékáiból válogathatnak majd a stílusos ruhadarabok és kiegészítők szerelmesei.

Tovább az eseményre >>

Szimpa bolha 

Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikk-piac. Mindegy hogy hívjuk, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltátok, június 22-én nézzétek meg mi rejtőzik a Kazinczy utcában.

Facebook-esemény >>

További vásári élmények Budapesten: 

Gárdonyi Piknik // Gárdonyi tér 

Indítsátok a nyarat a B32-vel, a hatodik Gárdonyi Pikniken, ahol nemcsak a hangulat remek, hanem a programok is. Napsütés, pezsdítő koncertek, termelői piacon beszerezhető finomságok, közös társasjátékozás és izgalmas workshopok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Június 22-én 14 órától mindenkit szeretettel várnak egészen az esti buli végéig.

Facebook-esemény >>

Múzeumok Éjszakája az Unicum Házban

A budapesti Unicum Ház az idei Múzeumok Éjszakája alkalmából, június 22-én előadásokkal, koncertekkel pezsdül fel, és különleges esti programokkal vár benneteket.

Részletes program >>

Múzeumok Éjszakája a Gödöllői Királyi Kastélyban

A Gödöllői Királyi Kastélyban a Múzeumok Éjszakája programja idén is változatos eseményekkel várja a látogatókat. A díszudvari színpadon ingyenes koncertek és előadások várnak, ahol a Duna Szimfonikus Zenekar, az Urban Verbunk és a Pedrofon Rock and Roll Zenekar dallamait élvezhetjük. A díszudvaron WAMP Design Vásár és barokk színházi előadás várja az érdeklődőket, a DR.SISI kvízjáték során pedig csapatokban mérhetitek össze tudásotokat Erzsébet királyné életéről. Mindezek mellett ingyenesen látogatható a Királydombi pavilon és a Premontreiek 100 éve Gödöllőn című időszaki kiállítás, az állandó tárlatot pedig belépőjeggyel tudjátok megnézni.

További infók >>

Múzeumok Éjszakája 2024 Budapest és környéke
Fotó: Gödöllői Királyi Kastély

Múzeumok Éjszakája a Hagyományok Házában

A Hagyományok Háza idén gazdag programkínálattal várja a látogatókat a Budai Vigadó impozáns épületébe: a színes felhozatalban szerepelnek tárlatvezetések, épületbejárások, kézműves foglalkozások, irodalomterápia, városi séta, élő zene és táncház is. 

További infók >>

Múzeumok Éjszakája az Aeroparkban

Közép-Európa vezető repülőmúzeumában minden az élményekről, az időutazásról szól, ahol azt is kipróbálhatjátok, milyen pilótának vagy légiutas-kísérőnek lenni. Június 22-én életre kelnek a ferihegyi kiállítóhely történelmi gépei, az estét pedig Korda György és Balázs Klári fergeteges koncertje zárja, akiknek a repülőtér a himnuszát köszönheti.

Facebook-esemény >> 

További szuper programok a Múzeumok Éjszakáján 2024-ben: 

Hollán Jazz Street: Molnár Aliz & Bagi Bálint

A Hollán Ernő sétálóutcában újra táncra perdítő jazz-zene tölti meg élettel a hangulatos nyárestéket.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. június 23.)

Makers’ Market // Most Bisztró

A Makers’ Market belvárosi vásárán új márkák mutatkoznak be, közülük többekkel most találkozhattok először, így igazi friss szelekcióra számíthattok.

Facebook-esemény >> 

Családi társasjátékos nap // Board Game Cafe 

Élénken emlékszünk azokra a csodálatos órákra, amiket szüleinkkel töltöttünk a Gazdálkodj okosan, később az Ezüst tó kincse társasjáték társaságában. A szervezők azt szeretnék, ha a mai gyerekek is átélnék ezt a feledhetetlen élményt.

Facebook-esemény >>

Sunday Session 2024 // A38

A 8. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára.

Facebook-esemény >> 

HOTEL X // IF Cafe Jazz Club

Szabad jazz Wahorn András vezetésével.

Facebook-esemény >> 

Vasárnap este nézzétek együtt a magyar válogatott meccsét: