15 varázslatos Szent Iván-éji program Budapesten és környékén 2024-ben

Szent Iván napján 2024-ben is különleges programok idézik meg a hagyományokat. Csokorba gyűjtöttük hát a legkülönlegesebbeket, a nyárközép méltó megünnepléséhez.

Szent Iván-éji programok pénteken (2024. június 21.)

Szent Iván-éji mulatság Józsefvárosban

Június 21-én, pénteken idén is megrendezésre kerül a hagyományos, józsefvárosi Szent Iván-éji mulatság. Az este során fellép majd a Válaszút Táncegyüttes, a B2 zenekar jóvoltából az érdeklődők is táncra perdülhetnek, végül, de nem utolsó sorban pedig tűzugrásra is sor kerül.

Tovább az eseményre >>

Fotó: Józsefváros Önkormányzat Facebook

Szent Iván-éj | A varázslás, a mágia és a bűbáj éje | Óbuda Hegyvidéke

Óbuda Hegyvidékén már 19 órától örömtűz lobog majd június 21-én, ezzel idézve meg Szent Iván varázslatos éjjelét. Kicsik és nagyok mese mellett hangolódhatnak a nyárközép ünnepére, a továbbiakban pedig tűzzsonglőr, tűzugrás és az ehhez szükséges finom falatok sem maradnak majd el.

Tovább az eseményre >>

Szent Iván-éj | Kozma Orsi: Találkozások | Palotanegyed

Június 21-én, a Palotanegyedben található H13 Kultpont előtt ingyenes, Szent Iván-éji koncertet ad a több, mint 15 éves múlttal, 3 stúdiólemezzel és több díjjal is jutalmazott Kozma Orsi. Zongorán közreműködik Pataj György.

Tovább az eseményre >>

Szent Iván-éji garázsvásár | Budaörs

Rendhagyó, Szent Iván-éji kincskeresésre és garázsvásárra invitál a budaörsi Annuschka Vintage. A nyárközép ünnepe alkalmából június 21-én délután 18 órától 20:30-ig válogathattok majd a szebbnél szebb vintage portékák között.

Tovább az eseményre >>

Különleges programok várják hétvégén a repülés szerelmeseit:

Kiállításmegnyitó és Szent Iván-éji afterparti | Art Quarter Budapest

Június 21-én, pénteken az art quarter budapest Project Space-ben a víz és tűz jegyében nyílik csoportos kiállítás. A YOURWATEROURWATER címet viselő tárlat 19 órakor nyílik meg, ezt követően pedig Szent Iván-éji afterparti veszi kezdetét az aqb udvarán. Az estén fellép a friction.org, az Alley Catss, a Személyi számító, a soupire és a 96zen.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: art quarter budapest Facebook

Szent Iván-éji programok szombaton (2024. június 22.)

Szent Iván-éji telihold szentjánosbogarakkal | Svábhegyi Csillagvizsgáló

Szent Iván éjjelét megünneplendő, június 22-én szélesre tárja ajtajait a Svábhegyi Csillagvizsgáló. Ahogy a Csillagvizsgálótól már megszokhattuk, ezúttal is interaktív programokkal, 17 órától nappali csillagászattal, esti csillagvizsgálással, sőt mi több, tündöklő szentjánosbogarakkal is várnak benneteket.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló Facebook

Midsommar – közös ünnepi svédasztal és virágkoszorú workshop | Széllkapu park

Amit nálunk Szent Iván éjjelének hívnak, északon a Midsommar, vagyis nyárközép nevet viseli. Ennek apropóján a Széllkapu Parkban különböző pékségek finomságaival és virágkoszorú készítéssel ünnepelhetitek a természet, a fény és az együttlét ünnepét.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: nor/ma grand Facebook

Gazdagréti Szentivánéj

Nem kevesebb, mint 35 éves múltra tekint vissza Gazdagrét Szentivánéji ünnepsége. Június 22-én már 16 órától kezdődően programokkal várják a Szent Iván-éj kapcsán ünnepelni vágyókat. A színpadi műsorokon kívül kézműves foglalkozással várják a gyerekeket, az esti tűzugrást pedig szalonnasütés és izgalmas fényfestés előzi meg.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Gazdagréti Közösségi Ház Facebook

Szent Iván-éji mulatság Budaörsön

Budaörsön, a Jókai Mór Művelődési Ház ad otthont idén is a Szent Iván-éji mulatságnak, ahol ezúttal is  programok számtalanja várja az érdeklődőket. Lesz ugyanis jóslás, grafológia, bográcsozás, tűzugrás, virágkoszorú készítés, valamint a Ritmikon és a Zűrös Banda együttesek varázsolnak felejthetetlen hangulatot.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház Facebook

Szentivánéj a Cinema Mysticában

Szent Iván éjszakája alkalmából egységes belépővel és hajnali 1-ig tartó nyitvatartással vár benneteket a Cinema Mystica, ahol elmerülhettek a fények, a hangok és a varázslat világában.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Cinema Mystica Facebook

Programok Szent Iván éjjelén (2024. június 23.)

Szent Iván-éj a Placcon | Pomáz

Június 23-án egy rendhagyó, közösségépítő piknikre várják a kikapcsolódni vágyókat Pomázon. A 16 órától 21 óráig tartó ingyenes eseményen interaktív családi koncert, hangszersimogató, esti bulit megelőző táncos bemelegítés, este 8 órától pedig Los Orangutanes koncert vár benneteket.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár Facebook

Szentivánéji Pancs piac a Ferenc téren

A IX. kerületi Ferenc téren június 23-án különleges hangulatú piacozással ünnepelhetitek a nyárközép éjszakáját. 9 és 14 óra között hatalmas piaccal, vásári hangulattal, termelői finomságokkal és ebéddel is várják az ínyenceket.

Tovább az eseményre >>

Szent Iván éjszaka virágai | Szentendrei Régi Művésztelep

A Szentendrei Régi Művésztelep galériájában június 23-án a Virágnyelven kiállítás finisszázsa apropóján ünnepelhetitek Szent Iván éjszakáját. A népszerű kiállítás 40 alkotásának megtekintésén túl művészeteken átívelő élményt kínál a képzőművészet, a zene, a tánc és a divat egyvelege. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tovább az eseményre >>

Programok június 24-én Budapesten

Szentivánéj – Tűzszobor program | Kós Károly tér

Természetesen június 24-én is lesz lehetőség megünnepelni Szent Iván éjjelét, nem máshol, mint a wekerlei Kós Károly téren rendezett látványos programon. Sötétedés után dobzenére, körtáncra és tűzugrásra számíthattok, de tiszteletét teszi az eseményen a Tabán Szerb Folklór Együttes is.

Tovább az eseményre >>

blank
Fotó: Wekerlei Társaskör Egyesület Facebook

Shakerpeare: Szentivánéji álom | Marczibányi téri Művelődési Központ

A Marczibányi téri Művelődési Központban június 24-én a Szindra Társulat előadásában tekinthetitek meg William Shakespeare darabját, a Szentivánéji álmot. A belső udvaron tartott előadás 20 órakor veszi kezdetét.

Tovább az eseményre >>

Ha még több izgalmas programot kerestek erre a különleges hétvégére: