20 csodás családi program júniusban Budapesten és környékén

Összegyűjtöttünk nektek 20 nagyszerű családi programot Budapestről és környékéről, ahol gyerekek és felnőttek egyaránt jól érezhetik magukat. 

Borliget // Erzsébet-liget (2024. június 7-8.)

Az ősfás Erzsébet-ligetben a magyar bor, illetve a hazai zenei élet ismert fellépői garantálják a fesztiválhangulatot június 7-én és 8-án. Minden korosztály számára készülnek meglepetéssel, így a kihagyhatatlan borkóstolás mellett gyerekprogramok teszik színessé a nyár első hétvégéjét.

Facebook-esemény >>

Sambucus – Zsámbéki Bodzafesztivál (2024. június 7-8.)

Hetedik alkalommal rendezik meg Zsámbék legszebb közparkjában Sambucus ünnepét. Június 7-én és 8-án a bodzavirágzást ünneplő fesztiválon ingyenes programokkal és a koncertekkel várják a családokat. A színpadon a népzenei és táncfelelősök között nem kisebb nevek lépnek fel, mint a Magyar Banda Zenekar, a GypoCircus, Paár Julcsi vagy a Csík Zenekar. A gyerekeket Fabók Marcsi bábszínháza mellett kézműves foglalkozások és arcfestés várja, valamint megnézhetik, hogyan zajlott egy középkorú várfoglalás. A korgó gyomorral érkezőknek sem kell aggódniuk, hiszen különféle bodzás portékákat kóstolhatnak.

Facebook >>

bodzafesztivál, családi fesztivál, Zsámbék
Fotó: Sambucus

Duna Karnevál // több helyszínen (2024. június 7-14.)

A Duna Karnevál közel három évtizeden át megszokott nemzetközi forgataga ismét magával ragadja a közönséget egyedülálló, színes kavalkádjával június 7-14. között, Budapest különböző helyszínein. Hazai együttesek és külföldi vendégfellépők varázsolnak karneváli hangulatot Budapest-szerte, de jelen lesznek a hivatásos, hagyományőrző és amatőr néptáncmozgalom felnőtt, ifjúsági, valamint gyermek képviselői is.

Weboldal >>

Szentjánosbogár-rajzás Budapest környékén (2024. június 8-tól)

Elkezdődött a szentjánosbogarak varázslatos tánca, ami minden évben nyári bakancslistánk elején szerepel. A Szent Iván-éj környékére eső mesés szentjánosbogár-rajzás idén, a jó időnek köszönhetőben már június 8-tól megcsodálható a Soroksári Botanikus Kert és a Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert esti vezetett sétáin. 

Családi jóga // Marczibányi Téri Művelődési Központ (2024. június 8.)

A szülő-gyermek, vagy családi jóga olyan óra, melyen a gyerekek és szüleik, esetleg testvérek, közösen vesznek részt. Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy a családok tagjai mélyebben, vagy akár újra kapcsolódjanak egymással.

Facebook-esemény >> 

Családi nap Békásmegyeren (2024. június 8.)

A békásmegyeri piacon egész nap izgalmas programokkal várják az egész családot. Lesz bábszínház, kutyás bemutató, állatsimogató, körhinta, bűvészshow és koncertek is.

Facebook-esemény >>

Pöttyöspóni Minifesztivál // Kacsakő Bisztró, Szentendre (2024. június 8.)

Művészeti minifesztivál gyerekeknek a Kacsakő Bisztróban június 8-án! A programot a pónik bemutatásával Bánó Csilla lovasoktató, II. szintű díjugrató edző kezdi, ahol ismerteti a pónik sajátosságait, történetét, felépítésüket és tartásukat. Később lesz könyvolvasás, rajzoktatás, állatsimogató és pónilovaglás színesíti a programot.

Facebook-esemény >>

Levendulaszüret a Budakeszi Levendula Farmon (2024. június 8-9., 15-16.)

A család minden tagját szeretettel várják a Budakeszi Levendula Farmon június második hétvégéjén. A gyönyörű levendulaültetvénnyel saját kezűleg szüretelhetitek le az illatozó gyógynövényt, valamint gasztronómiai meglepetések is várnak.

Facebook-esemény >>

Levendulaszüretek az országban:

Családi nap @ Tilos Maraton // Dürer Kert (2024. június 9.)

Csodás hangulatra lehet számítani a Maraton vasárnapi napján, amelyet idén koradélután a Perpijazz különleges interaktív zenei kalandozás vezet fel, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra gyerekzenekaros felállása, a PASO Kids érkezik, végül a tombola után ifjabb Czutorék zenekara, a Street Sixteen indítja be a zsongást a kertben. Lesz bogrács, kézműves foglalkozás, arcfestés és tombola is.

Facebook-esemény >>

Családi programok hétvégére 2024 június Budapest
Fotó: Dürer Kert (Facebook)

Családi társasjátékos nap // Board Game Cafe (2024. június 9., 16., 23., 30.)

Élénken emlékszünk azokra a csodálatos órákra, amiket szüleinkkel töltöttünk a Gazdálkodj okosan, később az Ezüst tó kincse társasjáték társaságában. A szervezők azt szeretnék, ha a mai gyerekek is átélnék ezt a feledhetetlen élményt.

Facebook-esemény >>

Esti séták az Állatkertben (2024. június 13.)

Június 13-án lessetek be a színfalak mögé a Fővárosi Állat- és Növénykert exkluzív esti sétáink egyikén! Rejtélyek, kalandok, különleges helyszínek, ajándékok és finom falatok várnak rátok. Az esti séták az állatkert rendes nyitvatartási ideje után indulnak, rendszerint 18:30 órakor. A résztvevőket kisebb létszámú csoportokban kalauzolják el a kulisszák mögötti világba.

Weboldal >>

Ünnepi Könyvhét // Duna-korzó (2024. június 13-16.)

Június 13-16. között rendezik meg a főváros egyik legjelentősebb irodalmi eseményét, a minden évben rengeteg olvasót vonzó Ünnepi Könyvhetet. A Duna-korzót és a Vörösmarty teret ellepi a hazai könyvkiadók végtelenje, de a nézelődésen túl dedikálások, színpadi programok és koncertek is várnak benneteket.

Weboldal >>

Mozgás Éjszakája // Városliget és országszerte (2024. június 14.)

Szívesen kipróbálnátok a különféle sportfajtákat Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, ráadásul éjszakába nyúlóan? Akkor nektek találták ki a június 14-ei Mozgás Éjszakáját, amelynek a gyönyörűen felújított Városliget és a Hősök tere ad otthont. Az aktív programlehetőségek kavalkádja 20:30-kor veszi kezdetét és egészen hajnali 4-ig eltart, így csak rajtatok múlik, hogy meddig bírjátok a sportolást. Az esemény ingyenes, ha viszont szeretnétek részt venni a tombolán, érdemes regisztrálni az esemény honlapján!

Weboldal >>

BFZ Zenei vásár és családi nap // Aquincumi Múzeum (2024. június 15.)

Újra itt a Budapesti Fesztiválzenekar a család minden tagját megmozgató programja a BFZ Zenei vásár és családi nap. Június 15-én az Aquincumi Múzeumban egy egész napos rendezvényen zenés programok, kézműves foglalkozások, tánc és rengeteg játék várja a gyerekeket. Lesz zenevár, kakaókoncert és hangszerkóstoló a kicsiknek, a felnőtteket pedig kamarakoncerteken kapcsolódhatnak ki.

Facebook-esemény >>

budapesti programok az egész családnak - 2024 június
Fotó: BFZ – Budapesti Fesztiválzenekar

Fő utca Fesztivál // Budajenő (2024. június 15.)

Június 15-én egy egész napos utcafesztiválba csöppennek a Budajenőre látogató családok. Fellép a Rutkai Bori Banda, a Budakeszi Fúvószenekar, a The Pontiac és a BulesDosers emellett közös éneklésre és népzenei bemutatókoncertre is számíthattok. A Színházi udvarban Pálos Hanna és Kovács D. Dániel Csoda és Kósza meseelőadása, valamint Egger Géza Végtelen krónikák c. interaktív színházi előadása vár benneteket. Emellett lesz zenés utcabál, kézműves vásár, egészség- és baba-mama sátor, ,,szelíd motoros” felvonulás, ha minden jól megy, pizzasütés a falu kemencéjében, könyvbörze, kézműves és sportprogramok, közös utcai alkotások, utcai hangszerek és közös zenélés.

Facebook-esemény >>

Gyerekszínház a Városligetben (2024. június 16., 30.)

A Hahota Gyermekszínház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves közötti korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba.

Facebook-esemény >>

Generali Gyerek Sziget (2024. június 21-23.)

Idén sem maradhat el az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Kicsiket és nagyokat egyaránt várják június 21-23. között a Hajógyári-szigeten, rengeteg vidámságot, mókát, kalandot és élményt belesűrítve ebbe a néhány napba. Játszóház, gyerekkoncertek, kalandpálya, kézműves foglalkozások, baba-játszóház, és még sok más izgalmas program vár rátok ezen a kellemes hangulatú nyári hétvégén!

Weboldal >>

Generali Gyerek Sziget, igyenes családi fesztivál
Fotó: Gyerek Sziget

Gyerekplacc: Sárkányos nap // Hunyadi tér (2024. június 22.)

Június 22-én a Hunyadi tér a Sárkányok földjévé alakul át ugyanis az ingyenes programok a mitikus állatok köré fonódnak. 10 órától a KL Színház Sárkányölő Sebestyén marionettbábos előadást nézhetitek meg, 11 óráról Kis „sárkányológia” interaktív előadáson vehettek részt. A Polipkutya kézműves asztaloknál pedig papírsárkányt készíthettek, a kicsiknek mezítlábas sétaösvénnyel is készülnek a szervezők.

Facebook-esemény >>

Gárdonyi Piknik // Gárdonyi tér (2024. június 22.)

Indítsátok a nyarat a B32-vel, a hatodik Gárdonyi Pikniken, ahol nemcsak a hangulat remek, hanem a programok is. Napsütés, pezsdítő koncertek, termelői piacon beszerezhető finomságok, közös társasjátékozás és izgalmas workshopok kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Június 22-én 14 órától mindenkit szeretettel várnak egészen az esti buli végéig.

Facebook-esemény >>

Múzeumok Éjszakája // több helyszínen (2024. június 22.)

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényeként emlegetett Múzeumok Éjszakáját a nyári napfordulóhoz legközelebb eső szombaton, idén június 22-én rendezik meg – immár 22. alkalommal. A korábbi évekhez hasonlóan idén is teljes erőbedobással készülnek a kiállítóterek, múzeumok és gyűjtemények, hogy különböző koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel tegyék felejthetetlenné ezt a különleges nyárestét. A többszáz kulturális intézmény ezernyi programmal készül a közkedvelt programsorozatra országszerte.

Weboldal >>

Múzeumok Éjszakája 2024, családi program
Fotó: Múzeumok Éjszakája

Szemezgessetek tovább a budapesti kisfesztiválok között: