10 fergeteges nyári program és kisfesztivál Budapest-szerte idén júniusban

A nyár legnagyobb rendezvényein túl kisebb filmfesztiválok, gasztroesemények, koncertek, virágszüretek és családi programok is várnak benneteket Budapesten. Ha a hatalmas tömeg helyett hangulatos nyári programokra vágytok, mutatjuk, merre vegyétek az irányt júniusban!

Tilos Maraton // Dürer Kert (2024. június 3-15.)

Ahogy már az előző években is, az FM és online térben zajló Tilos adománygyűjtő hét összeolvad az évtizedes múltú hagyományos Tilos Maraton fesztivállal. Június 3-től 7-ig az FM90.3-on és az online térben készül a Tilos Rádió idén is tematikus adásokkal, 7-én pedig beköltöznek a Dürer Kertbe, ahol 9 napon át maratoni adománygyűjtő fesztiválunkkal várnak mindenkit, egészen június 16. vasárnap hajnalig. Lesz világzene nap, családi és gyereknap, de a reggae és a jazz rajongói sem fognak unatkozni!

Facebook-esemény >>

Fotó: Frank Olivér/Tilos Rádió Facebook

Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál // Puskin Art Mozi (2024. május 30. – június 5.)

Vadiúj magyar és nemzetközi versenyblokkok mellett megújult tematikus vetítésekkel és szórakoztató szakmai eseményekkel várják a filmrajongókat! Idén is számos kísérőprogrammal készülnek a szervezők, beleértve szakmai kerekasztal-beszélgetéseket és workshopokat.

Facebook-esemény >>

Fotó: Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál

Szánsájn – nyári fesztivál a Cirko-Gejzírben (2024. június 6. – augusztus 28.)

Minden nyáron szemlézhetjük az elmúlt évek legjobb filmjeit a Szánsájn Fesztiválon. Idén rekordhosszúságú, 12 hetes sorozatot szerkesztettek a szervezők. Nyaraljatok a Cirkóban, és nézzetek meg mindent, amit év közben kihagytatok, vagy amit még egyszer szeretnétek megnézni!

Bővebb infó >>

Bartók Béla Bál – nem csak utcazene-fesztivál // végig a Bartók Béla úton (2024. június 7-8.)

Június 7-én és 8-án újra pezseg, dübörög, szomszédol, ismerkedik, nosztalgiázik, koccint, kóstol és táncol a Bartók: jön az idei BARTÓK BÉLA BÁL, Újbuda könnyed utcazene-fesztiválja! Ezen a két napon a szokásosnál is szélesebbre tárják a helyi éttermek, kávézók, bárok, alkotóműhelyek, galériák és kisebb-nagyobb üzletek kapuját a Gellért tér és a Kosztolányi tér között. Részletek hamarosan!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: MITZI – Kávé, Konyha, Bár Facebook

Íme kedvenc helyeink a hangulatos Bartók Béla úton:

JAZZ és BOR hétvége // Margitszigeti Színház (2024. június 7-8.)

A Magyar Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház első alkalommal rendezi meg a JAZZ és BOR Ünnepe Fesztivált. A hétvége alkalmával a szombat esti nagykoncert mellett június 7-én péntek késő délutántól és a szombati nap folyamán kisebb koncertekkel, hangulatos zenékkel is várják a közönséget a színház kerengőjében a Víztorony lábánál. A fesztivál ideje alatt a magyar jazzvilág fiatal tehetségeiből alakult formációk és a Jazz Showcase győztesei mutatkoznak be a közönség előtt. A kiváló zenészek, dallamok mellé természetesen finom hazai borok is járnak.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Margitszigeti Színház Facebook

YogaFest // Akvárium Klub (2024. június 8.)

Az ország legnagyobb jógafesztiválja, ahol megismerhetitek a különböző jógaiskolákat, irányzatokat, oktatókat. 3 gyakorlati terem, 1 előadóterem, kiállítótér és esti mantrakoncert vár benneteket! Részletes program hamarosan.

Facebook-esemény >>

BLOOM fest // Budatétényi Rózsakert (2024. június 8-9.)

Június 8-9. között egy izgalmas esemény, a BLOOM fest Budapest során várnak minden növényrajongót a Budatétényi Rózsakertbe, egy virágos hétvégére. A program során kertészetek, kertépítők, növény- és virágárusok, valamint termelők gyűlnek össze a kertben, hogy csodálatos virágokkal, valamint különleges, növényi eredetű szépségápolási, wellness- és gasztronómiai termékekkel varázsoljanak el benneteket.

Facebook-esemény >>

Keressétek fel Budapest csodaszép rózsakertjeit:

Levendulaszüret a Budakeszi Levendula Farmon (2024. június 8-9.)

A család minden tagját szeretettel várják a Budakeszi Levendula Farmon június második hétvégéjén. A gyönyörű levendulaültetvénnyel saját kezűleg szüretelhetitek le az illatozó gyógynövényt, valamint gasztronómiai meglepetések is várnak.

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Budakeszi Levendula Farm Facebook

95. Ünnepi Könyvhét // Duna-korzó (2024. június 13-16.)

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 95. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét június 13-16. között a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén. Ahogy minden évben, a négynapos rendezvényt idén is megannyi színpadi program, könnyűzenei koncert, dedikálás színesíti. A három helyszínen több mint 150 kiállító várja az érdeklődőket.

Facebook-esemény >>

Generali Gyerek Sziget // Hajógyári-sziget (2024. június 21-23.)

Idén sem maradhat el az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja, a Generali Gyerek Sziget. Kicsiket és nagyokat egyaránt várják június 21-23. között a Hajógyári-szigeten, rengeteg vidámságot, mókát, kalandot és élményt belesűrítve ebbe a néhány napba. Játszóház, gyerekkoncertek, kalandpálya, kézműves foglalkozások, baba-játszóház, és még sok más izgalmas program vár rátok ezen a kellemes hangulatú nyári hétvégén!

Facebook-esemény >>

blank
Fotó: Gyerek Sziget Facebook

Ezt az ingyenes nyári programot sem érdemes kihagyni a fővárosban: