Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: Június 20-án indítja a nyarat a VéNégy Fesztivál

Meseszép környezetben, gazdag összművészeti programmal hívja a kultúra szerelmeseit Nagymarosra a június 20. és 23. között megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál. A színházi és zenei produkciókon túl kreatív alkotói workshopok, sportprogramok, táncház, exkluzív vezetett gyárlátogatás, szépségműhely és természetjáró kenutúrák is várják az érdeklődőket.

Fotó: Heim Dániel

Színházi élmények a VéNégy Fesztiválon

Június 20-án a Karinthy Színház A szarvaskirály című komédiája nyitja a fesztivált Berettyán Nándor rendezésében. Másnap egy világklasszis produkció, az Anne Frank naplója lesz látható a Kassai Nemzeti Balett előadásában. A cseh Olomouci Morva Színház külön a VéNégy Fesztiválra készített Opera Show-val kápráztatja el a közönséget június 22-én.

A fesztivált egy nemzetközi workshop előzi meg, amelyet a világhírű lengyel társulat, a Song of the Goat Theatre művészeti vezetője, Grzegorz Bral tart. A bemutató a zárónapon, a lengyel Rozbark Színház előadása után lesz. A Kései szerelmesek a hold havában címet viselő kortárs táncprodukció a belga szürrealista festő, René Magritte művészetének állít emléket.

Fotó: Heim Dániel

A fesztivál folytatja a színház műfaját népszerűsítő misszióját, miszerint kedvezményes színházjegyet váltva az esti koncertek ingyenesen látogathatóak. A színházi előadásokon túl lesz VR Színház, a lengyel Concept Cultura csapata minden nap 14 és 19 óra között várja a virtuális valóságban elmerülni vágyókat. Esténként pedig bámulatos utcaszínházi produkciók színesítik a műsort, tűzshow, légtáncbemutatók és elképesztő steampunk jelmezekbe öltözött kalandorok hozzák el a varázslatot a közönségnek.

Zene és tánc

A fesztivál több mint 60 zenei programot felvonultató kínálatában a hazai zenei élet krémje képviselteti magát. Koncertet ad többek között a 30Y, az Analog Balaton, az Aurevoir., az AWS, Aron Andras & The Black Circle Orchestra, a Belau, Beton.Hofi, a Brains, Dzsúdló, az Elefánt, a Firkin, az Irie Maffia, a Platon Karataev és a Subscribe.

blank
Fotó: Heim Dániel

A fesztivál zárónapját a Kossuth-díjas Misztrál együttes, valamint a 35 éves jubileumát ünneplő Tankcsapda koncertje koronázza meg. Az elektronikus zenei produkciók és feltörekvő tehetségek mellett Pozsonyból érkezik Anika Iris, Csehországot a Tygroo, míg Lengyelországot a The Pau képviseli. A fesztivál sztárfellépője az ikonikus brit drum and bass formáció, a Kosheen, akik június 22-én fognak színpadra lépni.

Nappali és családi programok

A fesztiválozókat izgalmas nappali programok is várják. A kreatív alkotói workshopokon kristályos makramé ékszert, szárazvirágfejdíszt, valamint kristálytalizmán-ékszert készíthetnek.

blank
Fotó: Heim Dániel

Egy exkluzív vezetett túra keretén belül bejárhatjuk a Váci Cementgyárat, amely az elérhető legkorszerűbb technológiával gyártja a Magyar és Hazai Termék védjegyes cementeket. A népszerű természetjárótúrák sem maradhatnak el, az ingyenes kenutúrákon lélegzetelállító perspektívából csodálható meg a dunakanyari panoráma.

Érkezik Nagymarosra a népszerű slammer Bánki Beni, hogy rendhagyó irodalomórát tartson a fesztiválon. Lesz kvízest, valamint délelőtti mozgástréning a Duna-parton, a focirajongók pedig élőben követhetik a Labdarúgó-Európa-bajnokság meccseit a Gasztro udvarban kihelyezett kivetítőn.

blank
Fotó: Klinger Gábor

A VéNégy Oviban gyakorlott óvodapedagógusok vigyáznak a gyerkőcökre minden nap 14 és 20 óra között. Az alkotókedvű fiúk és lányok elmélyülten kézműveskedhetnek, lesz meseolvasás, társasjátékkuckó, lehet labdázni, tollasozni, valamint hagyományőrző játszóház és bábszínház is várja a családokat.

Fontos információ, hogy a gazdag gyerekprogramok mellett a családoknak egy egyedi jegyakcióval is kedveskednek, hiszen 12 éves kor alatt ingyenes a fesztivál, valamint a 12 évnél fiatalabb gyermekkel érkezők 30% kedvezménnyel tudnak elővételben családi jegyet váltani. További információk a fesztivál honlapján: venegyfesztival.hu

A VéNégy Fesztivál zenei programjairól itt írtunk részletesebben: