35+ kihagyhatatlan hétvégi program Budapesten és környékén – 2024. június 13-16.

Változatos hétvégi programok várnak benneteket Budapesten és környékén ezen a héten is. Az események közt találtok koncertet, fesztivált, sétát és családi programokat is.

Többnapos hétvégi programok Budapesten és környékén

Italian Food Festival // Botellón Terasz (2024. június 13-15.)

Viva Italia, Viva Botellón! Fedezzétek fel Olaszország ízeit a belváros szívében, ahova egy igazi gasztroparadicsom érkezik. Június 13. és 15. között a klasszikus tészta kedvencektől a kemencében sült pizzákig vérbeli autentikus olasz ételek várnak rátok az ingyenes Italian Food Festivalon.

Facebook-esemény >>

budapesti programok 2024 június
Fotó: Botellón Terasz

Ünnepi Könyvhét // Duna-korzó (2024. június 13-16.)

Június 13-16. között rendezik meg a főváros egyik legjelentősebb irodalmi eseményét, a minden évben rengeteg olvasót vonzó Ünnepi Könyvhetet. A Duna-korzót és a Vörösmarty teret ellepi a hazai könyvkiadók végtelenje, de a nézelődésen túl dedikálások, színpadi programok és koncertek is várnak benneteket.

Weboldal >>

RákócziSokk Fesztivál (2024. június 14-15.)

A Józsefvárosban immár hagyománnyá vált RákócziSokk Fesztivál június 14-én és 15-én 17-től 22 óráig összesen nyolc koncerttel várja a vájt fülű közönséget a Rákóczi téren.

Facebook-esemény >> 

Levendulaszüret a Budakeszi Levendula Farmon (2024. június 15-16.)

A család minden tagját szeretettel várják a Budakeszi Levendula Farmon június második hétvégéjén. A gyönyörű levendulaültetvénnyel saját kezűleg szüretelhetitek le az illatozó gyógynövényt, valamint gasztronómiai meglepetések is várnak.

Facebook-esemény >>

Tilos Maraton // Dürer Kert (egész héten)

A Tilos Rádió június 7-én beköltözött a Dürer Kertbe, ahol 9 napon át maratoni adománygyűjtő fesztiválunkkal várnak mindenkit, egészen június 16. vasárnap hajnalig.  Hátra van még a bringás/punk, a reggae és a party nap is. 

Facebook-esemény >>

Budapesti programok csütörtökön (2024. június 13.)

Osztriga vs Ceviche // Tereza

Június 13-án egy izgalmas ízutazásban lesz részetek, ha a Nagymező utca felé veszitek az irányt. A karneváli hangulatú Terezában szeretettel várnak minden kedves gasztronómiai kalandort, lelkesen kóstolni vágyó vendéget és azokat, akik még csak most fedezik fel az osztriga és a ceviche világát!

Facebook-esemény >>

Esti séták az Állatkertben 

Június 13-án lessetek be a színfalak mögé a Fővárosi Állat- és Növénykert exkluzív esti sétáink egyikén! Rejtélyek, kalandok, különleges helyszínek, ajándékok és finom falatok várnak rátok. Az esti séták az állatkert rendes nyitvatartási ideje után indulnak, rendszerint 18:30 órakor. A résztvevőket kisebb létszámú csoportokban kalauzolják el a kulisszák mögötti világba.

Weboldal >>

Joel Perez Garcia // Gödör Cafe Session

Június 13-án a Gödör klubban csap újra a húrok közé egy hosszabb kihagyás után Joel Perez Garcia énekes-gitáros egy szóló akusztik est formájában. A tehetséges előadó több hangszeren, számos műfajt érintve (indie, folk, pop, blues) teremt majd számotokra egy csodás nyári estét.

Facebook-esemény >> 

Pest fölött az ég – Vagy sehol – Kamondy Ági és Kiss Llaci zenekarainak közös koncertje // MU Színház

Két visszatérő művész a 80-as évekből, két koncert egy este, az egykori Lágymányosi Közösségi Ház és a MU Színház alapítója, Leszták Tibor emlékének ajánlva.

Facebook-esemény >> 

TOOL // Papp László Sportaréna

A TOOL tavaszra jelentette be várva várt visszatérését Európába, közte egy június 13-i, Budapest Aréna-koncerttel. A négy tagból álló, Los Angeles-i banda az elmúlt időszakban a legmenőbb fesztiválok főszereplője volt, idén nyáron pedig a Papp László Sportarénát robbantja be.

Jegyvásárlás >>

Pénteki programok Budapesten és környékén (2024. június 14.)

Álom az élet (?) Az Óbudai Nyár nyitókoncertje // Óbudai Főtér

Vannak különleges napok és persze különleges éjjelek, amikor a világ kilép a szabályszerű működésből. Ilyenkor az álom logikája veszi át az irányítást: minden észszerűvé válik, ami amúgy lehetetlen, a valóság pedig háttérbe vonul. Gyönyörű zenék, tündérek, manók, varázslat és persze szerelem – mindez az év egyik legrövidebb éjszakája előtt néhány nappal a Danubia Zenekar tolmácsolásában, Hámori Máté vezénylésével és kommentárjaival.

Facebook-esemény >>

Mozgás Éjszakája // Városliget

Szívesen kipróbálnátok a különféle sportfajtákat Budapest egyik legkülönlegesebb helyszínén, ráadásul éjszakába nyúlóan? Akkor nektek találták ki a június 14-ei Mozgás Éjszakáját, amelynek a gyönyörűen felújított Városliget és a Hősök tere ad otthont. Az aktív programlehetőségek kavalkádja 20:30-kor veszi kezdetét és egészen hajnali 4-ig eltart, így csak rajtatok múlik, hogy meddig bírjátok a sportolást. Az esemény ingyenes, ha viszont szeretnétek részt venni a tombolán, érdemes regisztrálni az esemény honlapján!

Weboldal >>

Mozgás Éjszakája 2024 Budapest
Fotó: Mozgás Éjszakája Facebook

Feldmár Filmklub: Kivérző szerelem // Bem Mozi

A sokkoló, felkavaró és morbid humorú erotikus thrillert Quentin Tarantino és a Coen-testvérek legjobb alkotásaihoz hasonlítják. A cselekményében a nyolcvanas évekbe visszarepítő, de ízig-vérig mai Kivérző szerelem korábban már felrázta a Sundance Filmfesztivál és a Berlinale közönségét. A film után a beszélgetésen a Feldmár Intézet részéről veletek lesznek: Huszár Annamari biblioterapeuta, Váradi Csilla pszichológus, Heves Andrea pszichológus, Soltész Ágnes és Krámli András.

Facebook-esemény >> 

29. Duna Karnevál Gála // Margitszigeti Szabadtéri Színpad

A Duna Karnevál eseménysorozat koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora.

Facebook-esemény >> 

Ripoff Raskolnikov Band // Barlang, Szentendre

A Ripoff Raskolnikov Band az ország egyik, ha nem legkiválóbb blueszenekara újra Szentendrén.

Facebook-esemény >> 

Szombati programok Budapesten és környékén (2024. június 15.)

Kacatos garázsvásár és bolhapiac // Dunakeszi 

Ha az egyik kedvenc időtöltésetek a kincskeresés, június 15-én érdemes lesz Dunakeszire látogatni, mégpedig a Kacatos garázsvásárra és bolhapiacra. A délelőttöt mindenképp érdemes tehát a keresgélésnek szentelni, kétségünk sincs afelől, hogy mindenki talál kedvére való vásárfiát.

Tovább az eseményre >>

Egy kirándulás is csodás hétvégi program lehet: 

Fő utca Fesztivál // Budajenő

Június 15-én egy egész napos utcafesztiválba csöppennek a Budajenőre látogató családok. Fellép a Rutkai Bori Banda, a Budakeszi Fúvószenekar, a The Pontiac és a BulesDosers emellett közös éneklésre és népzenei bemutatókoncertre is számíthattok. A Színházi udvarban Pálos Hanna és Kovács D. Dániel Csoda és Kósza meseelőadása, valamint Egger Géza Végtelen krónikák c. interaktív színházi előadása vár benneteket. Emellett lesz zenés utcabál, kézműves vásár, egészség- és baba-mama sátor, ,,szelíd motoros” felvonulás, ha minden jól megy, pizzasütés a falu kemencéjében, könyvbörze, kézműves és sportprogramok, közös utcai alkotások, utcai hangszerek és közös zenélés.

Facebook-esemény >>

BFZ Zenei vásár és családi nap // Aquincumi Múzeum

Újra itt a Budapesti Fesztiválzenekar a család minden tagját megmozgató programja a BFZ Zenei vásár és családi nap. Június 15-én az Aquincumi Múzeumban egy egész napos rendezvényen zenés programok, kézműves foglalkozások, tánc és rengeteg játék várja a gyerekeket. Lesz zenevár, kakaókoncert és hangszerkóstoló a kicsiknek, a felnőtteket pedig kamarakoncerteken kapcsolódhatnak ki.

Facebook-esemény >>

hétvégi programok Budapesten és környékén 2024 június
Fotó: BFZ – Budapesti Fesztiválzenekar

Marczi bolhapiac

A Marczi bolhapiac június 15-én örömmel várja azokat a kincskeresőket és gyűjtögetőket, akik imádnak bogarászni, nézelődni, vagy csak szeretnék továbbadni az otthon már régóta pakolgatott, de időközben teljesen feleslegessé vált mütyüröket és egyéb hasznos és haszontalan eszközeiket.

Facebook-esemény >>

Véradás a Városligetben

A Véradók Világnapja alkalmából június 15-én véradást szerveznek a Városligetben.

Facebook-esemény >> 

KRESZ-suli a Bikeride Egyesülettel // Városliget

Szeretnéd, hogy gyermeked ügyesen és önállóan közlekedjen? Akkor irány a KRESZ-suli a Ligetben! Itt nem csak megtanítják a gyermekedet arra, hogyan kell biztonságosan közlekedni, hanem pecséteket is gyűjthet, 3 után már egy igazi, névre szóló jogosítványt ajándékoznak neki.

Facebook-esemény >> 

Mit beszél az erdő – séta a Füvészkertben

Június 15-én minden kérdésre választ kaphatnak mindazok, akik szeretnének többet megtudni az erdőről és a benne élő növények szemmel aligha látható kommunikációjáról. A 1,5 órás sétán kiderül van-e a fáknak legjobb barátja, tudja-e egyáltalán egy fa, hogy az erdőben közösség veszi körül és nem egyedül van? Az erdőökológiának és modern kutatásoknak hála megtudhatjátok azt is, hogy az erdő lakói nem csak beszélnek, de segítenek is egymásnak.

Tovább az eseményre >>

hétvégi programok Budapest 2024 június
Fotó: Demeter Károly / ELTE Füvészkert Facebook-oldala

Mark0036 – A magyar Banksy? – városi séta

120 percnyi színtiszta izgalomban lesz részetek, ha június 15-én csatlakoztok a Pestbudai séták csapatához. A város szövetébe az évek során mélyen beágyazódott 0036Mark munkáiban a 80-as évek legendás magyar rajzfilmfiguráit ismert hollywoodi kultfilmekkel ötvözi. A 10 órakor, a Király utcából induló sétán a titokzatos magyar művész egyszerre humoros és nosztalgikus paste up-jainak, vagyis falragaszainak nyomába eredhettek.

Tovább az eseményre >>

20 éves a Cervantes Intézet – Ünnepi program a Hunyadi téren 

A budapesti Cervantes Intézet idén, 2024-ben ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, amelynek alkalmából 2024. június 15-én 16 és 22 óra között a Hunyadi téren ingyenes eseménysorozattal várják a spanyol nyelv és kultúra iránt érdeklődőket. Az esemény során változatos kulturális programokban lehet részetek, a koncertektől kezdve, a flamenco táncon át, a gasztronómiai különlegességekig és természetesen a legkisebbek sem maradnak foglalkozás nélkül.

Facebook-esemény >>

Táncpiknik az Alagút teraszon 

A táncoslábúak kötelező nyári programját június 15-én az Alagút teraszán rendezik meg. A kora esti, panorámás táncpikniken vegyes táncos zenékre rázhatjátok, lesz standard, latin, rocky, salsa, bachata.

Facebook-esemény >>

Caracol – Ilusión Flamenca // Barlang, Szentendre

Mediterrán dallamok, flamenco ritmusok a nyáresti szentendrei Duna-korzón.

Facebook-esemény >> 

Apertúra – Ricsimicsinájjunk NagyonFülledt ÉvadZáróNyárKinyitó Pancsikolás // Úri Muri

Az Apertúra társulat évadzáró tematikus buliján gumikacsás, úszógumis, papucsos strandbulira várnak titeket az Úri Muri pincéjébe.

Facebook-esemény >> 

Vasárnapi programok Budapesten és környékén (2024. június 16.)

Veresi bolhapiac 

Veresegyház sem marad bolhapiac és piacon keresgélő lelkes kincsvadászok nélkül júniusban. A hónapban először június 9-én, majd 16-án rendezik meg a piacot, ahol a gyerekjátékoktól, könyveken át a retró porcelánokig lesz minden, amire csak az ember vágyhat.

További tudnivalók >>

További piaci élmények Budapest környékén: 

Bolhapiac // Tündérkert – Molnár-sziget, Soroksár 

Június 16-án mesés, zöld környezetben, a soroksári Molnár-szigeten található Tündérkertben ezúttal sem marad el a bolhapiac. A délig tartó, beltéren és kültéren megrendezésre kerülő rendezvényen ezúttal is gazdát cserélhetnek a régóta porosodó, új életre váró kincsek és használati eszközök, gyerekkönyvek egyaránt.

Tovább az eseményre >>

Gyerekszínház a Városligetben 

A Hahota Gyermekszínház izgalmas és varázslatos családi meseelőadásokkal várja a 3-10 éves közötti korosztályt a parkban. A színes díszletek között zajló mesejátékokat könnyen érthető, verses formátumban adja elő a 3-4 fős társulat, s közben játékosan bevonják a résztvevő gyermekeket is a produkciókba.

Facebook-esemény >>

budapesti programok a hétvégén
Fotó: Liget Budapest (Facebook)

Családi társasjátékos nap // Board Game Cafe 

Élénken emlékszünk azokra a csodálatos órákra, amiket szüleinkkel töltöttünk a Gazdálkodj okosan, később az Ezüst tó kincse társasjáték társaságában. A szervezők azt szeretnék, ha a mai gyerekek is átélnék ezt a feledhetetlen élményt.

Facebook-esemény >>

Országos Beatles Találkozó // Kobuci Kert 

Egy nap, amikor minden a Beatlesről szól! 2015 óta szervezi meg a magyar Beatles Fesztiválként elhíresült eseményt a The Bits Beatles-emlékzenekar. Idén június 16-án, 5 órától várják a rajongókat a Kobuci Kertbe, ahol koncertek mellett Beatles-kvízre és színpadi beszélgetésre is számíthattok.

Facebook-esemény >>

Temesi Blanka x Lovas Juci és a frász // Manyi

A Sávlekötőből ismert Lovas Juci és a Frász és a Kikeltetős Temesi Blanka apák napján fogja szórakoztatni az összetört szívűeket.

Facebook-esemény >>