Garfield Budapestje: 5 olasz étterem, ahol a lasagne mennyországába csöppenhetünk

Mindenki duci, vörös cicájának, Garfieldnak az olasz ételek – különösen a lasagne iránti szenvedélye -, szinte a génjeibe van kódolva. Az olasz gasztronómia felé érzett szerelmével valószínűleg soha nem volt egyedül, így mutatjuk, hogy Budapesten merre induljatok, ha oly csodás lasagnékra vágynátok, amelyeket Garfield is megirigyelne.

Trattoria Toscana

A Trattoria Toscanában vallják, hogy az olasz konyha oly sokszínű akárcsak egy festékpaletta, így ők a színek közül a toszkán gasztronómiát választva varázsolják el a mediterrán ízekre vágyó vendégeiket már sok-sok éve. A minőségre a legjobbnak számító olasz beszállítók, illetve az olasz séfek, szakácsok szorgos munkája a garancia az étteremben, ahol közel százféle étel és kétszázféle bor vár arra, hogy levegyen minket a lábunkról. Ha épp egy isteni pizzáról ábrándozunk, akkor a vékony tészta és a sok feltét ejthet rabul itt, míg a lasagne esetében a házi készítésű tészta, különleges minőségű hús és a bőséges paradicsomszósz repít az ízek mennyországába.

1056 Budapest, Belgrád rakpart 13-15. | Weboldal | Facebook 

Fotó: Trattoria Toscana (Facebook)

Pasta Bazár

Már jó pár éve, hogy a Pasta Bazár elhozta az igazi olasz életérzést a főváros kulturális központjába, ahol az apró étterembe betérve olyan, mintha csak a szeretett nonnánkhoz érkeztünk volna meg. A falakon Lencsés Zsolt – Olaszországban elismert festő freskói idézik meg az itáliai vidék hamisíthatatlan hangulatát, miközben az étlap széles választéka hív minket egy mediterrán ízutazásra. A tésztakülönlegességek közül természetesen nem hiányozhat a lasagne, de ha továbblapozunk, akkor az olasz tésztaspecialitások szinte mindegyikét kipróbálhatjuk, és a mennyei pizzákat még nem is említettük!

1065 Budapest, Podmaniczky u. 17. | Weboldal | Facebook 

blank
Fotó: Pasta Bazár Trattoria (Facebook)

Tom George Osteria

2009 óta már, hogy a belvárosi forgataggal együtt lélegzik a Tom George Osteria, ahova az újranyitást követően a mai napig megannyi törzsvendég tér be időről időre. Az étterem csapata már több mint 10 éve, hogy nemcsak kedves szavakkal, hanem a modern gasztronómiai gondolkodásmód és az autentikus olasz ízek együttesének fenséges fogásaival is elkápráztat mindenkit. A mediterrán ízrobbanásoknak pedig egy izgalmas enteriőr ad otthont, ahol az asztalra fatüzelésű kemencéből érkező nápolyi pizzák, házi készítésű tészták, faszénen grillezett húsok, valamint érdekes tengeri fogások kerülnek.

1051 Budapest, Október 6. u. 8. | Weboldal | Facebook 

blank
Fotó: Tom George Osteria (Facebook)

Allegro

Már csak nevéből adódóan nem távozhatunk búskomoran az Allegróból, hát még, ha az étterem hatalmas adag lasagnéját a villánkra tűzzük. A minőségi alapanyagokból készült lasagnéból nem sajnálják a darált marhahúst és a krémes besamelt sem, a rakott tésztát pedig mennyei paradicsomszósszal és sajttal öntik nyakon, ezzel is elhozva a Bartók Béla útra az igazi dolce vitát. A mesés enteriőrrel büszkélkedő étterem azonban tartogat még számunkra varázslatos kulináris élményeket, hiszen az olasz gasztronómia legjavát itt is végigkóstolhatjuk, s végül az ízutazásunkat egy perfetto pisztáciás tiramisuval zárhatjuk.

1114 Budapest, Bartók Béla út 23. | Weboldal | Facebook 

blank
Fotó: Allegro étterem (Facebook)

Belli di Mamma

A Belli di Mamma ötlete Milánóban született meg, s szerencsénkre Észak-Olaszország határai nem fogták vissza, így már 2019 óta, hogy bearanyozza a budapesti Akácfa utca 45. szám alá betérő vendégek estéjét. Az étterem célja, hogy a legfinomabb pizzát készítse a fővárosban, amit pár évvel ezelőtt sikerült is kipipálnia, hisz Magyarországon egyedüliként került fel a 50 Top Pizza Europe listájára, akárcsak ebben az évben. Az autentikus olasz alapanyagokból készült, hosszan kelesztett, pihe-puha szélű tésztacsodák mellett pedig sokak kérésére helyet kapnak a lasagnék is, amelyek isteni bolognairagu-szaftban úszva kerülnek ki a kemencéből.

1072 Budapest, Akácfa u. 45.  | Weboldal | Facebook 

blank
Fotó: Belli Di Mamma

Kiemelt fotó: Egy jó kép az utazásról + Shutterstock

Ha egy nagyszerű lasagne után mennyei tiramisuk nyomába erednétek: