5 tiramisu-lelőhely Budapesten, ahol a legfinomabb az olasz édesség

Nem meglepő, hogy az egyre melegebb napokon a fagylaltok mellett eszünkbe jut az olaszok legnépszerűbb édessége, a tiramisú. Mutatjuk, hol ehettek igazán finomat Budapesten!

Trattoria Venezia

Budapest legrégebben működő olasz éttermében nem kérdés, hogy meg kell kóstolnunk az eredeti olasz alapanyagokból készült tiramisut. A VIII. kerületi étterem lenyűgöző mediterrán ételeket felvonultató választékához utánozhatatlan velencei hangulat is társul, ez pedig csak még inkább megédesíti az ott eltöltött időt.

1085 Budapest, József körút 85. | Weboldal

Fotó: Trattoria Venezia Facebook

Akademia Italia Budapest

Az Akademia Italia egy cseppnyi Olaszországot csempész Budapest szívében, amely nem csupán étterem, hanem delikátesz, főzőiskola, nyelviskola és rendezvényközpont is egyben. Az étterem minden szegletéből árad a dolce vita hangulat, amit ti is átélhettek egy isteni tiramisuval a kezetekben. Egyben biztosak lehettek: a hozzávalók egyenesen Olaszországból érkeznek, hagyománykövető családi vállalkozásoktól.

1051 Budapest, Szent István tér 12. | Weboldal

Fotó: Akademia Italia Budapest Facebook

Kedvenc olasz éttermeink Budapesten és környékén:

La Fabbrica

2018-ban a Bazilika szomszédságában nyitotta meg kapuit a La Fabbrica, ez idő alatt pedig a belvárosi élet egyik meghatározó pontjává nőtte ki magát mediterrán hangulatával és olasz ételeivel. Náluk a tiramisut klasszikusan készítik el, mégis nem mindennapi, szemet gyönyörködtető köntösben érkezik a tányérunkra ehető virágokkal és mandulatüllel a tetején. Kóstoljátok meg!

1051 Budapest, Sas utca 8. | Weboldal

blank
Fotó: La Fabbrica Facebook

Belli di Mamma

A Belli di Mamma éttermének ötlete egy milánói utazás során fogalmazódott meg. Kitűzött céljuk, ahogy a neve is mutatja, hogy a vendégek pont úgy érezzék magukat hozzájuk betérve, akár egy olasz Mamma főzne nekik. A kínálatból ezért semmiképp nem maradhatott el a tiramisu, ami olyan krémes, hogy másodpercek alatt eltűnik majd a tányérunkról.

1072 Budapest, Akácfa utca 45. | Weboldal

blank
Fotó: Belli di Mamma Facebook

Scusi Focacceria

Sokan az isteni, frissen sült focaccia miatt érkeznek a Scusiba, pedig nem kevésbé finom náluk a sima és pisztáciás ízben is elérhető tiramisu, a sós olaszos ízek után pedig csak még jobban fog esni a kávés édesség. A piskótára frissen főzött kávé, és tojás nélküli mascarpone kerül, amit limoncellóval készítenek mennyeien habosra. A Scusi finomságait pedig akár házhoz is rendelhetitek!

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 11. | Facebook

blank
Fotó: Scusi Focacceria

Íme egy szuper tiramisurecept, ha otthon szeretnétek elkészíteni: