A legfinomabb nyári desszert: Málnás tiramisu (recept)

Hűsítő, krémes, lágy, gyümölcsös, könnyed… ez csak pár jellemző, amikre a nyári desszertek kapcsán asszociálunk. Most egy olyan finomságot mutatunk nektek, amire az imént felsoroltak mind igazak. Egy nagyon egyszerű tiramisut készítettünk el, amihez még tojás sem kell, viszont bőven rétegeztük friss málnával, ami nemcsak ízében teszi különlegessé desszertünket, de dekoratívabb külsőt is kölcsönöz neki.

Fotó: Gál Melánia / Még több csodás süteményért látogassatok el a gal.melike Instagram-oldalra.

Hozzávalók (kb. 12-15 adaghoz)

  • 400 g mascarpone
  • 400 g habtejszín (min. 30%-os)
  • 170 g porcukor
  • 1,5 csomag babapiskóta (36 db)
  • 300 g málna
  • 4 adag presszókávé
  • 2 ek. rum (elhagyható)

A sziruphoz:

  • 150 ml víz
  • 2 ek. cukor

A tálaláshoz:

  • kakaópor

Elkészítés:

  1. Első lépésként elkészítjük a szirupot, amihez a vizet a cukorral 5 percig forraljuk, majd félretesszük.
  2. A kávékat lefőzzük, hozzácsurgatunk 1 ek. rumot és a cukorszirupot, majd félretesszük hűlni.
  3. A babapiskótákat belemártjuk (nem áztatjuk) a langyos kávés szirupba, és egy kb. 27×18 cm-es, magas falú tál alját kibéleljük a felével, a másik felét félretesszük, és elkészítjük a krémet.
  4. A jól behűtött habtejszínt közepesen kemény habbá verjük, majd felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
  5. A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, beleöntjük a maradék 1 ek. rumot, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
  6. El is érkeztünk a tiramisu összeállításához. A krém felét rásimítjuk a babapiskótára, és bőven megszórjuk friss málnaszemekkel. Befedjük a már korábban beáztatott babapiskótákkal, és rásimítjuk a maradék krémet. Ha szeretnénk kicsit extrább külsőt kölcsönözni desszertünknek, használhatunk habzsákot is, amivel kis halmokat tudunk nyomni a krémből a tiramisu tetejére.
  7. A málnás tiramisut pár órára hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha kibírjuk másnapig, és csak akkor fogyasztunk belőle. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral, és nagykanállal falatozzuk.

A receptet köszönjük Gál Melániának.

Ha más nyári receptet is kipróbálnál: